BET
16947.98
0.5%
BET-TR
35164.99
0.5%
BET-FI
60482.43
0.6%
BETPlus
2503.39
0.47%
BET-NG
1212.49
0.75%
BET-XT
1444.24
0.52%
BET-XT-TR
2962.94
0.52%
BET-BK
3118.34
0.41%
ROTX
37227.85
0.51%


Cisco Romania a lansat un nou model de retea, intuitiva, capabila sa recunoasca intentiile de utilizare

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Cisco, lider mondial în domeniul soluţiilor de conectivitate şi securitate, a lansat vineri un nou model de reţea, concepută pentru a fi intuitivă, care poate recunoaşte intenţiile de utilizare, reduce pericolul ameninţărilor cibernetice care utilizează criptarea şi poate învăţa în timp.

„Reţeaua îşi consolidează poziţia esenţială pentru succesul afacerilor, în condiţiile în care cerinţele legate de performanţele şi capabilităţile acesteia au crescut la un nivel fără precedent. Furnizând o reţea intuitivă, capabilă să analizeze contextul de funcţionare şi să se adapteze, ajutăm oameni şi companii din întreaga lume să răspundă provocărilor din mediul de business din ce în ce mai dinamic’, a declarat Dorin Pena, manager general Cisco România.

Gavril Margittai | Dreamstime.comCu ajutorul noului produs, Cisco România ţinteşte companiile mari, cum volum mare de date, cum sunt bancile, operatorii telecom şi companiile cu multe sucursale, inclusiv cele din zona de producţie, a precizat şeful Cisco România, care a adăugat că soluţiile pot fi adaptate şi pentru clienţii mici şi mijlocii.

În prezent, companiile îşi administrează reţelele prin procese IT tradiţionale, dar care nu sunt adaptate noii ere digitale. Prin această abordare, Cisco creează un sistem intuitiv care învaţă, se adaptează, automatizează şi protejează în mod constant, pentru a optimiza operaţiunile din cadrul reţelei şi a oferi protecţie împotriva ameninţărilor de securitate din ce în ce mai sofisticate din prezent.

‘Soluţia Encrypted Traffic Analytics de la Cisco rezolvă o problemă de securitate considerată imposibil de soluţionat. ETA utilizează informaţiile cibernetice puse la dispoziţie de Talos pentru a detecta semnăturile de atac cunoscute chiar şi în traficul criptat, fără decriptarea acestuia, ajutând la asigurarea securităţii, în paralel cu menţinerea confidenţialităţii’, a declarat David Goeckeler, vicepreşedinte senior şi director general reţelistică şi securitate.

CITESTE SI:  Cum să Obții Mai Multe Like-uri pe Facebook: Strategii de Marketing și Impactul Financiar

Majoritatea traficului pe internet la nivel mondial rulează prin reţele Cisco. Tehnologia Software-Defined Access (SD-Access) valorifică aplicarea politicii automatizate şi segmentarea reţelei pe o singură structură de reţea pentru a simplifica considerabil accesul pentru utilizatori, dispozitive şi lucruri. În urma analizei iniţiale a testelor de teren efectuate de clienţi şi a testelor interne s-a evidenţiat o reducere a timpului de furnizare a serviciilor în reţea de 67%, o îmbunătăţire a soluţionărilor de probleme cu 80%, reducerea cu 48% a impactului de pe urma unei breşe de securitate şi economii de exploatare de 61%, a precizat Dorin Pena.

În prezent, aproape jumătate din atacurile cibernetice sunt ascunse în trafic criptat, iar acest număr continuă să crească. Prin utilizarea informaţiilor cibernetice de la Talos şi proceselor de tip machine-learning pentru a analiza tiparele de trafic de meta date, reţeaua poate identifica amprentele ameninţărilor cunoscute chiar şi în trafic criptat, fără a le decripta şi a afecta confidenţialitatea datelor. Cisco permite departamentelor IT să detecteze ameninţările în traficul criptat cu o acurateţe de până la 99%, cu mai puţin de 0,01% rezultate fals pozitive. Astfel, noua reţea oferă securitate în timp ce asigură confidenţialitatea datelor. AGERPRES

Foto credit: Dashark | Gavril Margittai | Dreamstime.com