BET
16928.98
0.59%
BET-TR
35125.6
0.59%
BET-FI
60700.98
0.95%
BETPlus
2497.77
0.56%
BET-NG
1217.08
0.61%
BET-XT
1445.33
0.66%
BET-XT-TR
2965.22
0.66%
BET-BK
3104.2
0.52%
ROTX
37198.07
0.62%



Smart Home – Prima casa modulara inteligenta

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Un proiect de casă modulară inteligentă, dotată cu o soluţie completă Smart Home, a fost lansat miercuri în România şi oferă un ecosistem complet pentru monitorizarea şi controlul inclusiv de la distanţă al locuinţei, precum şi servicii de Internet TV şi conectivitate, preţul unui astfel de sistem pornind de la câteva sute de euro şi ajungând până la câteva mii de euro.

Potrivit reprezentantului dezvoltatorului imobiliar Vivid, Petronius Petrescu, aceste tipuri de case sunt izolate atât fonic cât şi termic, dar pot îndeplini nevoile oamenilor în funcţie de vârsta acestora, respectiv „aceste case cresc odată cu dumneavoastră”.

„Sunt spaţii care pot fi upgradate, este prima oară când se oferă astfel de soluţii. Imaginaţi-vă că aveţi o casă care creşte odată cu dumneavoastră, odată cu nevoile dumneavoastră. Răspunde nevoilor la 20 de ani, 30, alte nevoi, 50-60 de ani, alte nevoi. Conceptul de modularitate presupune posibilitatea de a extinde această locuinţă, se pot conecta alte module la spaţiul deja existent, fără a avea un deranj deosebit în a face acest lucru”, a declarat, miercuri, Petronius Petrescu.

De asemenea, acesta a precizat că un astfel de sistem integrat – Smart Home – costă până la aproximativ 5.000 de euro, iar în interiorul casei există circa 60 de senzori care au peste 25 de soluţii, printre care controlul luminii, sistem de alarmă în caz de inundaţie, fum sau efracţie, precum şi control asupra televizorului şi altor dispozitive din casă, iar în ceea ce priveşte securitatea casei, soluţiile dezvoltate au un grad mare de protecţie.

La rândul său, Ovidiu Ghiman, director executiv comercial Telekom, susţine că evoluţia tehnologiei nu schimbă doar spaţiul de lucru şi modul în care muncim, ci şi spaţiul în care locuim.

„Siguranţa, confortul, administrarea mai eficientă a spaţiului de locuit au devenit astăzi nevoi din ce în ce mai stringente pentru oameni, nevoi pentru care inovaţiile din ultimii ani ne pot oferi soluţii concrete şi la îndemână. Soluţiile de tip Smart Home completează portofoliul nostru, alături de dezvoltarea de proiecte de tip Smart Office şi Smart City.

CITESTE SI:  Banca Transilvania distribuie dividende în valoare de 1 miliard de lei din profitul anului trecut cu randament de 4,5%

Vorbim de portofoliul de soluţii Smart City, cu care ne propunem să ajutăm oraşele din România să devină mai eficiente şi avem deja doi piloţi lansaţi cu succes, la Bucureşti şi la Constanţa, dar vorbim şi de soluţii de tip Smart Education, în care facem două lucruri. Pe de o parte încurajăm şi sprijinim învăţământul la distanţă.

Aceste soluţii se bazează pe capabilităţile de integrare în sistem, pe care le reţinem şi pe care le vom dezvolta în următorii 5 ani şi vom continua să le dezvoltăm. Nu e necesară doar dezvoltarea, ci şi schimbarea modului de business al Telekom România, al modului în care ne adresăm astăzi, prin aceste soluţii, B2B2C, pentru consumatori”, a declarat Ghiman, în cadrul evenimentului de prezentare a casei modulare.

Conceptul de casă inteligentă asigură proprietarilor un spaţiu personalizat, în funcţie de propriile nevoi, integrând facilităţi de ultimă oră care pot fi monitorizate şi gestionate prin simpla apăsare a unui buton. În casă totul este proiectat minuţios şi construit cu acurateţe, datorită materialelor şi soluţiilor tehnologice furnizate de cei mai importanţi producători mondiali.

Tehnologia de asamblare inovatoare permite dezvoltatorului să livreze în timp record ansambluri ultra premium.

Potrivit Telekom, cu sistemul Smart Home, proprietarii îşi pot controla casa Vivid şi pot verifica statusul dispozitivelor de oriunde, prin Internet. Sistemul de casă inteligentă îşi informează de la distanţă utilizatorul asupra tuturor evenimentelor relevante pentru buna gestionare a locuinţei – de la deschiderea unei ferestre sau a uşii de la intrare, temperatura existentă în diferite puncte din casă, mişcarea persoanelor în incintă, starea luminilor, până la apari?ia de scurgeri de apă în diferite zone sau prezenţa fumului.

Prima casă modulară inteligentă de tip Smart Home a fost lansată miercuri printr-o colaborare între Telekom şi Vivid. AGERPRES

Foto credit: Alexander Kirch | Dreamstime.com