BET
16947.98
0.5%
BET-TR
35164.99
0.5%
BET-FI
60482.43
0.6%
BETPlus
2503.39
0.47%
BET-NG
1212.49
0.75%
BET-XT
1444.24
0.52%
BET-XT-TR
2962.94
0.52%
BET-BK
3118.34
0.41%
ROTX
37227.85
0.51%


ARTFIRST a celebrat arta si istoria Romaniei in anul Centenarului alaturi de peste 350 de invitati

Autor: Financial Market
Timp de citit: 5 minute

Sala maiestuosului Palat CEC – unul dintre cele mai cunoscute, elegante si reprezentative monumente de arhitectura ale Bucurestiului a reunit in seara zilei de 28 Noiembrie, cu cateva zile inainte de sarbatorirea celor 100 de ani de la Unirea principatelor romane peste 350 de invitati, oameni de business si totodata iubitori de arta pentru a parcurge o calatorie prin istoria Romaniei dar si o scurta incursiune in viitorul care va fi marcat de revolutia tehnologica la care asistam.

Romania turns 100 – Centennial Celebration

Organizatorul evenimentului – ARTFIRST – reuneste lunar incepand din septembrie acest an in cadrul unui eveniment cultural, artisti ce isi expun operele de arta (fie ele din categoria pictura, sculptura, fotografie si chiar poezie) cu scopul de a da tuturor talentelor oportunitatea de a fi descoperite.

Tema acestui eveniment a fost bineinteles Centenarul iar expozitia de arta a reunit 10 artisti si 20 de lucrari de pictura si sculptura ce au dat dovada, prin intermediul culorilor si a formelor creatiilor expuse, de harul ce sta cateodata ascuns in spatele unor romani simpli.

“Am construit Artfirst pentru a crea oportunitatea ca reflectoarele sa fie pe artist, el sa fie cel care straluceste, sa fie prezent alaturi de lucrarile sale si sa vorbeasca despre creatia ta, despre povestea care a stat in spatele ei si sa isi impartaseasca viziunea cu alti artisti, oameni talentati si publicul totodata – in cadrul unei expozitii altfel, iar Centenarul a fost cea mai buna ocazie de a arata ca romanii sunt mandri de istoria, de traditiile si de neamul lor” a declarat Beatrice Stanescu, fondator Artfirst.

“Ma bucur ca am reusit si cu aceasta ocazie sa facem cunoscuti noi artisti si totodata am avut onoarea de a altura acestui eveniment speakeri de seama care ne-au aratat realizarile Romaniei din ultimii 100 de ani dar si cateva perspective ale viitorului”.

In cadrul evenimentului, doi istorici de seama – Andrei Radu si Radu Jugureanu – au ghidat invitatii prin istoria ultimilor 100 de ani de Romania si a Marii Uniri cu informatii, date si evenimente exacte ce au avut loc incepand cu anul 1918 si incheind cu anul 2018.

“Sunt bucuros sa anunt ca in anul in care sarbatorim Centrenarul, Enciclopedia digitală România 1918 a fost recunoscută de către un Juriu Internațional, în cadrul programului World Summit Award al Națiunilor Unite ca făcând parte dintre cele mai importante 16 proiecte digitale în domeniul cultural din lume. Astfel istoria noastra este recunoscuta drept monument, motiv pentru care am fost bucuros sa impartasesc momente din aceasta istorie in cadrul acestui eveniment”, a declarat dl Radu Jugureanu, Fondatorul Enciclopediei Digitale “Romania 1918. Oameni, momente si imagini”.

“Se intampla si lucruri bune cateodata, lucruri care nu tin de politica sau afaceri, de mersul poticnit pe cararile inguste si intunecoase care sunt de prea multe ori scoase in evidenta. Iar conceptul evenimentelor organizare de catre ARTFIRST este unul dintre putinele lucruri care au aparut intr-o perioada in care iti trebuie mult curaj sa creezi o asemenea <gura de aer> pentru artistii nevazuti si totodata pentru consumatorii informetati de cultura. Am avut astfel onoarea, in calitate de istoric, sa vorbesc despre Centenar si va marturisesc ca emotiile au fost imense intrucat tema de aceasta data m-a coplesit… o suta de ani de istorie, evenimente si personalitati uriase, definitorii pentru identitatea noastra ca romani“, a declarat Andrei Radu.

In partea a doua a discursurilor, reprezentantele celor mai importante doua facultati din Bucuresti: Andreea Maria Paul – Conf. Univ. Dr. la Facultatea REI din ASE si Președintele Asociației INACO (Inițiativa pentru Competitivitate) si Alexandra Cernian – Doctor în Ingineria Sistemelor și Lector universitar la Facultatea de Automatică și Calculatoare UPB, au oferit invitatilor perspective noi legate de cum va arata viitorul si mai ales cum vor trebui sa se pregateasca elevii si studentii – urmasii nostri pentru meseriile care sunt marcate de revolutia tehnologica la care asistam.

CITESTE SI:  Concluziile ultimei ediții de la București a „CFO Conference”

“Evenimentul România Turns 100 a fost un mod unic de a aniversa Centenarul, care ne-a oferit 3 ore de socializare, cultura și istorie în cadrul de gala oferit de Palatul CEC. A fost o onoare pentru mine si Andreea să fim parte din această călătorie prin trecutul și viitorul României și sa dezvăluim invitaților care sunt tehnologiile care ne vor face viața mai ușoară și cum vor arăta meseriile viitorului în contextul Revoluției Digitale.

“Ghidul Meseriilor Viitorului – Oportunitățile pieței muncii în lumea de mâine”, realizat de INACO si pe care s-a bazat prezentarea noastra, a oferit un tur virtual, bazat pe ultimele rezultate ale cercetărilor asupra economiei viitorului și ne-a aratat care sunt competențele cu care va trebui să ne dotăm pentru meseriile următorilor 10 ani. Mulțumim Artfirst și mai ales Financial Market pentru aceasta oportunitate!” a declarat Alexandra Cernian.

 

“Alfabetizarea digitală și tehnologică a tinerei generații devine la fel de importantă ca și alfabetizarea funcțională. Ori școala românească nu are instrumente – prin programă sau dotări – esențiale în acest sens. INACO își propune in perioada ce urmeaza să găsească parteneri-sponsori alături de care să creeze primul laborator inteligent – Smart Lab 4.0 – din România.

Acest nou proiect ar presupune utilarea unei școli cu roboți educationali multifuncționali, imprimante si scannere 3D, dispozitive externe de realitate virtuală. Este un pas necesar care ar contribui la adaptarea școlilor românesti la provocările revoluției tehnologice 4.0 prin practică. Interesul pentru tehnologiile smart i-ar putea inspira și atrage pe elevi spre școală, iar tehnologiile 4.0 le–ar putea deschide noi ferestre de oportunitate pentru carieră”, a declarat Andreea Maria Paul – Conf. Univ. Dr. la Facultatea REI din ASE si Președintele Asociației INACO.

Partenerul Media al evenimentului a fost Financial Market – o platforma de informatii si stiri economico-financiare si investitionale, sfaturi utile pentru antreprenori si articole despre cele mai noi tendintele digitale.

“Studiile arata ca nu stam foarte bine la capitolul educatie si mai ales cea financiara, de aceea misiunea pe care ne-am asumat-o este de a construi o Românie mai constienta in acest sens, de a promova bune practici in domeniul antreprenoriatului, investitiilor pe piata de capital si ale gestiunii finantelor proprii. Totodata, pentru a promova jurnalismul de calitate, am creat o Comunitate de specialisti ce isi impartasesc experienta cu scopul de a furniza recomandari de calitate in domeniul investitiilor, antreprenoriatului si digitalizarii.

Astfel dorim sa contribuim si noi la schimbarea in bine a viitorul romanilor astfel incat generatiile ce vor urma sa beneficieze de fundamente solide pentru dezvoltare Pentru a sarbatori Centenarul ne-am alaturat ARTFIRST si am invitat in calitate de speakeri in cadrul evenimentului, doua colaboratoare de marca ale Financial Market care ne-au oferit perspectiva impactului tehnologiei asupra generatiilor care vor urma ”, a declarat Tiberiu Porojan, Managing Director Financial Market.

Despre ARTFIRST

Incepand cu 2019 evenimentele organizate de catre ARTFIRST dedicate artei si socializarii in scopul promovarii artistilor vor deveni lunare, respective in prima sambata a fiecarei luni, iar compania are in plan extinderea conceptului prin sistem fransiza. Pentru detalii legate de evenimentele viitoare si sponsorizare puteti contacta reprezentantii ARTFIRST la contact@artfirst.ro iar pentru detalii legate de fransiza: franchise@artfirst.ro. Urmatorul eveniment ARTFIRST va avea loc in data de 2 Februarie si va avea ca tema iubirea, avand in vedere ca in aceasta luna se sarbatoreste Valentine’s Day si Dragobete.

Despre FINANCIAL MARKET

Partener Media si Comunicare: FinMarket Media, contact: office@financialmarket.ro
Lansata in urma cu un an si jumatate, misiunea platformei Financial Market este aceea de a sustine educatia financiara si de a fi o sursa de informatii de incredere catre care cititorii se indreapta pentru luarea deciziilor financiare si investitionale potrivite in momente cheie din viata lor.


[ajax_load_more]