BET
14747.25
0.41%
BET-TR
30446.82
0.4%
BET-FI
57541.31
-1.25%
BETPlus
2189.12
0.36%
BET-NG
1078.24
0.46%
BET-XT
1271.33
0.32%
BET-XT-TR
2595.12
0.32%
BET-BK
2766.24
0.3%
ROTX
32842.31
0.28%


BusinessMark organizează un nou eveniment Romanian Food & Agribusiness Conference

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

România reprezintă un jucător semnificativ în Uniunea Europeană în ceea ce privește potențialul agricol, iar ultimii ani au adus investiții în agricultură și o optimizare a producției.

Astfel, BusinessMark lansează cea de-a șasea ediție a evenimentului “Romanian Food & Agribusiness Conference” din dorința de a veni în sprijinul tuturor investitorilor, agricultorilor, reprezentanților companiilor din FMCG, producătorilor, procesatorilor, distribuitorilor sau retailerilor, cât și tuturor persoanelor interesate de acest domeniu prin crearea unei punți de discuție cu unii dintre cei mai mari specialiști din domeniul agricol.

Te așteptăm în data de 9 NOIEMBRIE 2018 la HOTEL RADISSON BLU BUCUREȘTI să interacționezi cu:
– ADRIAN PINTEA – Director General, AGENȚIA DE PLĂȚI ȘI INTERVENȚIE PENTRU AGRICULTURĂ;
– FLORIN CĂPĂȚ NĂ – Vicepreședinte, ASOCIAȚIA MARILOR REȚELE COMERCIALE DIN ROM NIA;
– SORIN MINEA – Președinte, ANGST & Președinte, ROMALIMENTA;
– DORIN COJOCARU – Președinte, ASOCIAȚIA PATRONALĂ ROM NĂ DIN INDUSTRIA LAPTELUI;
– BIBIANA STANCIULOV – Director General, SONIMPEX TOPOLOVENI;
– BIANCA VLAD – Director General, Tax Advisory Partner, MAZARS România;
– RAMONA IVAN – Director, Direcția Relații Externe și Finanțări Structurale, CEC Bank;
– CAMELIA ILIESCU – Director, Direcția Generală Dezvoltare Rurală – AM PNDR.

Tematica evenimentului a primului seminar se va orienta către următoarele subiecte:
– Rezultatele anului agricol 2018 și perspectivele pentru viitor. Strategia și măsurile pregătite de Ministerul Agriculturii pentru dezvoltarea și susținerea agriculturii românești. Poziționarea României față de celelalte state din UE.
– Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. Rata de absorbție a fondurilor europene la sfarșitul anului 2018 și prognoza pentru anul următor, măsuri pentru îmbunătățirea procedurilor și accelerarea plăților către fermieri.
– Soluții pentru susținerea tinerilor fermieri și dezvoltarea fermelor mici.
– Comerțul si exportul cerealelor: creșterea producției în România, așteptările producătorilor și evoluția prețurilor în 2019.
– Avantajele asocierii fermierilor în agricultură: accesarea mai rapidă a fondurilor europene, posibilitatea de negocirere a prețului, creșterea influenței pe piață în cadrul lanțului de aprovizionare cu alimente.
– Sursele de finanțare în sectorul agricol. Soluții oferite de bănci, companii de leasing și fonduri de garantare pentru fermieri.

CITESTE SI:  ”CEO Conference – Shaping the Future” face, la Cluj-Napoca, radiografia economică a anului 2023 și arată perspectivele anului 2024

Cea de-a doua sesiune a evenimentului va aborda următoarea tematică:

– Business-uri de succes în agricultură. Experiența antreprenorilor români și provocările cu care se confruntă aceștia.
– Industria agroalimentară: evoluția prețurilor, ponderea produselor românești la raft, ciclul producător – retailer – consumator
– Industria laptelui în 2018 și perspectivele pentru anul următor: evoluția prețurilor, problemele cu care se confruntă producătorii, consolidarea poziției României pe piața laptelui la nivel european
– Aspecte privind distribuția, logistica și supply chain-ul în agricultură. Filiera de produs: de la “poarta” fermierului la consummator
– România, unul dintre cei mai mari producători de vin din Europa: soluții pentru creșterea productivității si implicit a exporturilor, dezvoltarea turismului viticol.

Înscrierea la evenimentul Romanian Food & Agribusiness Conference se poate face online, pe site-ul BusinessMark – https://bit.ly/2CwPk6T, unde puteți regăsi, totodată, mai multe detalii despre eveniment. Evenimentul este organizat de BusinessMark.


 

[ajax_load_more]