BET
16971.24
0.14%
BET-TR
35213.26
0.14%
BET-FI
60049.67
-0.72%
BETPlus
2506.82
0.14%
BET-NG
1214.79
0.19%
BET-XT
1445.69
0.1%
BET-XT-TR
2965.92
0.1%
BET-BK
3120.46
0.07%
ROTX
37270.19
0.11%


„Cum evaluăm acțiunile în contextul economic 2020 – 2021” – Primul workshop de investiții organizat de Financial Market împreună cu trainerul Cristian Tudorescu

Autor: Financial Market
Timp de citit: 4 minute

Platforma Financial Market anunță organizarea primului workshop dedicat investitiilor pe piata de capital, eveniment ce va avea loc pe 8 februarie 2020 in cadrul centrului educational OK Center din Bucuresti.

Trainerul evenimentului va fi Cristian Tudorescu, cu background de peste 15 ani in investitii pe burse si evaluarea companiilor. El este consultant financiar pentru companii, cofondator Investors Club si a sustinut pana acum training-uri pentru mai mult de 700 de profesionisti din domeniul financiar-bancar si al pietelor de capital.

Subiectul cursului din 8 februarie este „Cum evaluăm acțiunile în contextul economic 2020 – 2021„, ocazie cu care participantii vor redescoperi care sunt principalele instrumente de evaluare a acțiunilor, care este contextul economic general din acest an, parcurgerea unor studii de caz impreuna cu analiza celor mai importanti indicatori pe care cursantii ii pot aplica în activitatea investițională.

Profitand de acastă ocazie, Tiberiu Porojan, Fondatorul platformei Financial Market i-a luat un scurt interviu lui Cristian, pe care-l redam mai jos:

TP: Cristi, in primul rand multumim că ai acceptat invitatia noastră de a organiza primul workshop de investitii din acest an. Care sunt temele pe care le vei aborda in cadrul acestui curs?

CT: Multumesc si eu pentru parteneriatul in realizarea acestui workshop, in care ne propunem impreuna cu participantii sa aplicam principalele metode de evaluare a actiunilor, fie ele listate pe piata noastra, fie pe piete internationale, in special cea din Statele Unite.

Cand vorbim despre evaluare, intâi vom privi lucrurile din perspectiva ultimilor 5-10 ani, pentru a vedea unde ne situam cu pietele de actiuni, iar apoi vom construi posibile scenarii pentru anii urmatori. De acolo, investitorii se pot pozitiona mai departe, in cunostinta de cauza.

TP: In regula. Pornind de la acest context, vreau să ne spui cum te astepti să evolueze economia globală pe parcursul anului, cum vezi evolutia burselor in general avand in vedere ca pietele financiare au debutat in crestere anul asta, continuand practic trendul de anul trecut?

CT: Din cand in cand, apar intrebari in mediul economic si investitional privind perspectivele de continuare a acestui „business cycle” in care ne aflam. In lunile trecute reaparuseră temerile privind o eventuala recesiune in urmatorii ani, incepand cu Statele Unite, ulterior aceste riscuri s-au mai temperat. La workshop vom vedea cateva instrumente pe care sa le urmarim pentru a identifica perspectivele de crestere economica sau de recesiune.

Cat priveste bursele de actiuni, dupa acest trend bun din 2019, apare intrebarea normala privind continuarea sau nu a acestei evolutii. Stim din practica faptul ca nu putem prevedea de pe acum reversari majore de piata si nu ne propunem sa dam ‘verdicte’ la Workshop. Insa ca investitori, bine ar fi daca reusim sa ne prindem cu ceva timp inainte daca se realimenteaza acele riscuri care sa afecteze trendul general din 2020 sau 2021.

TP: Hai să ne punem acum putin in pielea investitorilor. Ce trebuie să aiba in vedere un investitor atunci cand analizeaza o companie in vederea investitiei?

CT: Sunt mai multi indicatori de evaluare folositi in practica, legati de profiturile si asteptarile viitoare de profit ale companiilor, de dividende, valoare contabila, valoarea intreprinderii, cash-flow. Cautăm să eliminam confuzii in ce priveste aceste notiuni, una dintre cele mai răspandite fiind cea intre capitalizarea companiei si valoarea business-ului (a intreprinderii). Vom avea exemple de pe piata noastra si de pe piata americana, cum folosim indicatorii si ce concluzii putem extrage din acestia.

CITESTE SI:  200 de antreprenori vor participarea pe 3 aprilie 2024 la conferința Business Evolution cu tema ”Finanțare. Digitalizare. Management eficient.”

TP: Cristi, știm cu totii zicala „teoria ca teoria, dar practica ne omoară”, cursul va avea si o parte pratică cu exemple sau studii de caz?

CT: Mi-am propus initial studii de caz pe minim 7 companii din Romania si Statele Unite, surpriza este ca o sa ajungem sa discutam despre 9 companii pe care vom aplica diverse metode si diversi indicatori de evaluare. De pe piata românească, nu vor lipsi Banca Transilvania (TLV), Petrom (SNP), una din companiile din energie si 3 dintre companiile de talie medie cotate la Bursa de Valori Bucuresti. De pe bursa americana, vom vorbi despre evaluarea actiunilor Facebook (FB), Amazon (AMZN) si despre Tesla (TSLA) care in ultima perioada a evoluat foarte bine.

Cea mai apreciata parte din workshop este spre final: cea in care participantii propun companii pe care sa le analizam si sa le evaluam pe loc, LIVE. De unde luam informatiile, cum le utilizam pentru a ne forma imaginea si asteptarile pentru viitor.

TP: In final, care vor fi beneficiile cu care vor pleca participantii, care va fi plusvaloarea adusa de acest curs? Te intreb pentru că, dupa cum știi, sunt multe tutoriale si alte cursuri disponibile pe internet.

CT: Chiar ne dorim ca investitorii să caute singuri astfel de informatii si să le puna cap-la-cap, doar ca ce observ din practica este faptul ca ele nu sunt suficient structurate in mediul online. Si eu folosesc cel putin 5 sau 6 surse de informare legate de date financiare, indicatori, estimari, important este cum le sintetizam intr-o imagine despre acea companie si acea actiune. Dupa ce investitorul are imaginea mai clara privind evaluarea si perspectivele, el poate lua o decizie mult mai informata pe portofoliul lui.

Iată detaliile workshopului:

???? ???? ???????? ???? ??ț??????? Cât de probabilă este o recesiune în următorii ani?

???????? ????????????? România 2020 – 2021. Ce intensitate au riscurile interne, în eventualitatea unei recesiuni în următorii 2 ani?

?? ?????????? ?? ???????? ? ??ț???????: P/E , PEG, P/CF, P/B, EV/EBITDA, DivYield

????? ?????????? 9 studii de caz, acțiuni ale companiilor din România & Statele Unite + 3 companii alese de participanți, analizate LIVE

⚠️ ?????? ?? ?????? ????? ?????? ?? ???????? ?? ????????ă ?????, încă mai ai timp să beneficiezi de EARLY BIRD DISCOUNT de 35% și plătești doar 290 lei în loc de 450 lei tarif standard!

?Detalii și înscriere aici: ? https://bit.ly/2SHsNMQ


 

[ajax_load_more]