BET
16883.08
-0.21%
BET-TR
35030.34
-0.21%
BET-FI
60489.28
0.26%
BETPlus
2495.03
-0.23%
BET-NG
1206.45
-0.08%
BET-XT
1439.97
-0.1%
BET-XT-TR
2954.19
-0.1%
BET-BK
3109.87
0.11%
ROTX
37061.21
-0.21%


Doar două săptămâni în care vă mai puteți înscrie la Open Banking Hackathon pentru o experiență unică și premii de până la 5.000 €

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Cu două săptămâni înainte de data limită pentru depunerea aplicațiilor, 19 septembrie, peste 30 de echipe din întreaga Europă și-au arătat deja interesul în a se alătura Open Banking Hackathon – Ediția CEE Online.

Competiția de 5 zile ce va avea loc remote în perioada 29 septembrie – 3 octombrie 2021 va provoca fintech-uri din 10 țări europene (Polonia, România, Bulgaria, Ungaria, Austria, Croația, Slovenia, Slovacia, Republica Cehă și Grecia) să construiască aplicații cu valoare adăugată pe platforma deja testată de agregare de date Open Banking pusă la dispoziție de Finqware.

Toate echipele selectate în hackathon vor avea parte de o experiență de excepție, vor primi sfaturi despre produse și afaceri de la jurați și mentori de top, precum și numeroase beneficii de la parteneri. ? Câștigătorii au șansa la parteneriate Proof of Concept, premii speciale și până la 5.000 € în numerar ?.

Edițiile anterioare au demonstrat că Open Banking Hackathon este contextul ideal pentru toate echipele de dezvoltatori și fintech-uri în a își lansa proiectele.

Shaun Daley – TimedFX, Republica Cehă, câștigător al Marelui Premiu din 2020:

„OBH ne-a determinat să ne lansăm ca afacere. Prin accelerarea programului am trecut mai repede de obstacole și am învățat lecțiile mai devreme.

Experiența noastră cu hackathon-ul a fost fantastică – cel mai bine organizat eveniment online în care am participat. Sesiunile de discuții 1: 1 și interviurile de grup / mentoratul / competiția  au fost extrem de valoroase în consolidarea ideilor, îmbunătățirea prezentării și ne-au ajutat să înțelegem cele mai comune întrebări, perspective diferite sau critici pe care am putea să le  primim.”

Având drept parteneri de tehnologie pe Google Cloud, evenimentul este susținut și de bănci importante precum Banca Comercială Română, Alpha Bank, Raiffeisen Bank International, OTP Bank și Banca Națională a României. Alături de ei, firma internațională de avocatură CMS și companiile de tehnologie QUALITANCE și ZITEC sunt de asemenea parteneri ai evenimentului, interesați să vadă Open Banking obținând tracțiune în industria financiară. În egală măsură DHL Express România, Mindspace București și Digital Intelligence își oferă premisele și serviciile pentru a asigura un hackathon de succes.

CITESTE SI:  RoFintech Awards Gala 2024 – Prima Gală din România ce Premiază Excelența în Fintech

Alți parteneri care doresc să contribuie la succesul evenimentului sunt asociații de fintech, comunități de inovare și acceleratoare de startup-uri din Austria (Pioneers, Elevator Lab, Advantage Austria), Republica Cehă (Czech Fintech Association), Ungaria (OTP Lab), România (Techcelerator , InnovX-BCR, Rofin.Tech, Startup Grind București), Bulgaria (Eleven Accelerator, Bulgaria Fintech), Slovacia (Slovak Fintech), cu mulți alți discutând să se alăture evenimentului.

Cu sprijinul tuturor partenerilor care și-au unit forțele, Open Banking Hackathon a devenit competiția „Eurovision” în inovare pentru fintech-urile din CEE, oferind echipelor nu doar o competiție, ci o rețea internațională pentru accelerare și creștere.

Alexandru Martiniuc – Spevialk, Romania, câștigător al Premiului Special din 2020:

„Hackathonul a fost o experiență foarte plăcută pentru noi! Ne-am distrat și am învățat multe din interacțiuni și discuții deschise cu mentori și alți participanți. Acest lucru ne-a ajutat foarte mult să analizăm ideea noastră și să o definim mai bine.

A fost o bună oportunitate pentru noi de a cunoaște oameni noi și de a ajuta echipa noastră să colaboreze mai bine. ”

Înscrierile pentru hackathon sunt deschise până pe 19 septembrie 2021  iar mai multe detalii pot fi găsite pe www.openbankinghackathon.com si pe social media.