BET
15874.35
0.35%
BET-TR
32939.26
0.36%
BET-FI
57275.27
0.07%
BETPlus
2356.96
0.38%
BET-NG
1134.77
0.2%
BET-XT
1357.86
0.35%
BET-XT-TR
2785.94
0.36%
BET-BK
2974.25
-0.02%
ROTX
35325.49
0.23%„Tax & Finance Forum”, eveniment online ce abordează principalele noutăți legislative și fiscale

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

În perioada 14-15 aprilie 2021, BusinessMark organizează o nouă ediție a evenimentului „Tax & Finance Forum”, ce se va desfășura online.

Evenimentul se adresează directorilor financiari, directorilor generali, consultanților fiscali, controllerilor financiari, directorilor economici, directorilor contabili, contabililor, auditorilor, experților fiscali, analiștilor financiari și antreprenorilor și va cuprinde o conferință și seminarii a câte două ore.

Pe parcursul celor două zile, vor fi experți din cele mai importante companii de consultanță fiscală, ce vor dezbate teme precum: tendințe și politici fiscale la nivel internațional, strategia fiscală a României si armonizarea legislației românești cu cea globală, principalele modificări și reglementări ale Codului Fiscal și Codului de Procedură Fiscală, prețurile de transfer în
2021, implicațiile Covid-19 și ale modificărilor Codulului Fiscal și Codului de Procedură Fiscală asupra prețurilor de transfer, Dosarul Suport – anexă a dosarului de prețuri de transfer, Noile Directive TVA în materie de comerț electronic, limitele rezonabilității în recalificările fiscale, pornind de la jurisprudența în materia TVA, provocări în domeniul impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale, telemunca, aspecte și noutăți privind taxele directe, relațiile comerciale Post BREXIT: implicații vamale și de TVA, provizioane – constituire și impact asupra rezultatului fiscal, Directiva DAC6 – obligații de evaluare și raportare a tranzacțiilor transfrontaliere, gradul de risc fiscal.

Periplu legislativ: modalitatea de stabilire, condiții, criterii și efecte – specte practice, noi paşi în comunicarea cu autorităţile fiscale – de la dreptul de apreciere la nulitatea actului administrativ fiscal, perspective și tendințe în inspecțiile fiscale. Controale și litigii fiscale. Trenduri, tematica abordată în controalele fiscale în perioada recentă, spețe practice din inspecții fiscale – sediu fix de TVA, tichete cadou, scutiri de TVA, legislație de mediu și inspecții de mediu etc.

La conferința din 14 aprilie 2021, îi vom avea alături pe:
• INGE ABDULCAIR, Director Servicii fiscale, PwC România;
• INGA ȚÎGAI, Director EY România, Director Tehnologie și Transformare Fiscală, Europa de
Sud-Est;
• MITEL SPĂTARU, Tax Partner, Crowe România;
• ALINA ANDREI, Partner, Cabot Transfer Pricing;
• FLORENTINA ȘUȘNEA, Managing Partner, PKF Finconta;
• ANDREEA ARTENIE, Managing Partner, Artenie, Secrieru & Partners;

CITESTE SI:  “Investitii pe bune în 2024”. Cum plasăm banii pe burse, în startup-uri și în imobiliare

• CRISTINA SĂULESCU, Director, Head of Accounting and Tax, Baker Tilly România;
• THEODOR ARTENIE, Head of Tax, Noerr;
• LUISIANA DOBRINESCU, Partner, Dobrinescu Dobrev SCA;
• ANA-MARIA SĂBIESCU, Senior Manager Taxe Indirecte, Deloitte România;
• ANDREI IANCU, Avocat Senior, D&B David și Baias – afiliat PwC România;
• NARCISA CHIRILĂ, Tax Manager, PKF Finconta;
• ANDREEA GIOVANI, Senior Manager, PwC România.

Ziua următoare, pe 15 aprilie 2021, vor avea loc două seminarii. Începând cu ora 09:30, reprezentanții Crowe România, ELENA GOGONEAȚĂ (Senior Tax Manager), CRISTIANA OPREA (Senior Tax Manager) și ADRIAN STEPAN (Senior Legal Manager) vor susține seminarul „Noutăţi fiscale în prag de primăvară. Cum am asimilat în acest scurt timp provocările
noilor prevederi”.

Ei vor aborda teme precum: consolidarea fiscală; locul conducerii efective, regularizarea impozit pe profit anual, reguli noi privind deductibilitatea/ nedeductibilitatea, creditul fiscal; TVA și taxele locale; BREXIT; obligații și schimbări la nivelul impozitării persoanelor fizice; implicaţiile practice ale noilor modificări de procedura fiscală.

De la ora 12:00, îl vom avea alături pe reprezentantul ATIPIC Solutions, VIOREL SBORA (Transfer Pricing & DAC6 Partner), care va susține un seminar cu tema: „Performanțele ANAF și inspecțiile de prețuri de transfer în 2020, perspective pentru 2021. Noile obligații de raportare DAC6”.

Printre subiectele abordate se regăsesc: performanțele ANAF în inspecțiile fiscale din anul 2020, analiza de risc fiscal și perspectivele pentru anul 2021; cum vă poate afecta un dosar de prețuri de transfer pregătit la nivel de grup dar neadaptat la legislația din România; efectele nefaste pe care le poate avea într-o inspecție fiscală neadaptarea la legislația din România a dosarului prețurilor de transfer pregătit la nivel de grup; de ce este important să aveți o strategie de apărare coerentă și adaptată la cerințele echipei de inspecție fiscală.

Participarea la eveniment este gratuită, însă este necesară înscrierea prealabilă AICI. Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la office@business-mark.ro.