BET
16059.55
0.31%
BET-TR
33321.45
0.31%
BET-FI
56883.38
-1.08%
BETPlus
2382.57
0.29%
BET-NG
1145.89
0.48%
BET-XT
1370.28
0.19%
BET-XT-TR
2811.26
0.18%
BET-BK
2976.55
-0.06%
ROTX
35368.67
0.08%Antreprenorii români adoptă tehnologia pentru servicii de schimb valutar online

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Fintech-ul polonez Aforti Exchange, care oferă servicii de schimb valutar prin intermediul platformei sale online, a raportat o cifra de afaceri de 3 milioane de eur in primele sapte luni de la deschiderea activitatii pe plan local, același rezultat fiind realizat în Polonia după aproape 3 ani de la începerea operațiunilor de lansare în 2011.

„România a depășit așteptările noastre în ceea ce privește dinamismul pieței. Considerăm că antreprenorii români sunt foarte receptivi pentru a încerca noi soluții financiare și pentru a explora alternative la serviciile bancare tradiționale. Am aflat că românii sunt, de asemenea, destul de pregătiți în domeniul tehnologiei și la curent cu cele mai noi tendințe digitale, ceea ce reprezintă un mare potențial pentru Aforti și planurile noastre de extindere a operațiunilor în România„, a declarat Aleksandra Wodzisławska, Președinte al Consiliului de Administrație Aforti Exchange SA.

Aforti Exchange, prin intermediul platformei sale online www.afortiexchange.ro, oferă antreprenorilor români o alternativă modernă și sigură pentru schimbul de valută, andresându-se IMM-urilor precum și persoanelor fizice autorizate care au nevoie de acces permanent la diferite valute pentru a-și satisface nevoile de afaceri.

CITESTE SI:  ING Bank România lansează o linie de credit instant pentru companii

Contrar presupunerii generale, companiile cu operațiuni de import – export nu reprezintă baza noastră principală de clienți. Vedem un număr mare de clienți români, în special la nivel de IMM-uri, care livrează sau contractează servicii în străinătate și au nevoie de acces rapid la valute. Cifrele impresionante de creșteri arată adevăratul potențial al antreprenoriatului românesc„, a declarat Dorin-Claudiu Sterie, Country Manager la Aforti Exchange România.

Cu sediul în Varșovia, Aforti Exchange face parte din grupul financiar Aforti Holding, listat din 2011 pe piața NewConnect a Bursei de Valori din Varșovia. Aforti Exchange România a fost prima companie din cadrul Grupului înființată în străinătate, urmată de Aforti Exchange Bulgaria. Ca și un următor pas în strategia de expansiune, Aforti va lansa în România Aforti Finance, un IFN pentru start-up-uri și IMM-uri.