BET
14782.48
0.65%
BET-TR
30519.56
0.64%
BET-FI
58090.75
-0.31%
BETPlus
2194.33
0.6%
BET-NG
1080.38
0.66%
BET-XT
1274.39
0.56%
BET-XT-TR
2601.35
0.56%
BET-BK
2770.15
0.44%
ROTX
32919.39
0.51%


Apple sparge bariera de 500 USD. Dolarul, corecție de moment?

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Acțiunile Apple (AAPL.US) cresc din nou luni, ”zdrobind” bariera de 500 de dolari pentru prima dată. Companiei i-a luat 38 de ani de la IPO pentru a fi în clubul de 1.000 de miliarde de dolari, apoi mai puțin de 2 ani pentru a fi prima companie de 2.000 miliarde de dolari și apoi a câștigat peste 100 de miliarde de dolari doar vineri!

Apple este în plină expansiune, deoarece piețele se așteaptă ca Fed să propulseze piața bursieră, dar raportul preț / vânzări al companiei este acum peste 6 față de aproximativ 3 în ultimul deceniu.

Dolarul s-a depreciat luni, pe măsură ce acțiunile europene și monedele mai riscante au câștigat teren. Îmbunătățirea sentimentului ar putea fi corelată cu decizia autorităților de reglementare din SUA de a aproba un tratament pentru pacienții afectați de COVID-19 înaintea Convenției Naționale a Republicanilor. Astfel, duminică a fost acordată o „autorizație de utilizare de urgență” pentru tratamentul care utilizează plasma pacienților care s-au vindecat.

Dolarul s-a modificat marginal în timpul nopții dar s-a depreciat pe măsură ce piețele europene s-au deschis. Totuși, informațiile optimiste legate de pandemie ar putea să impulsioneze doar pe termen scurt sentimentul. Investitorii ar putea da dovadă de un grad suplimentar de scepticism cu privire la veștile prezentate de Președintele Trump în perioada următoare, până la alegeri. În mod evident, apropierea alegerilor poate reprezenta un stimulent foarte important pentru accelerarea aprobărilor sau forțarea apariției unor vești bune.

Este posibil ca piețele să fie încă poziționate relativ optimist cu privire la realizarea unui vaccin până la sfârșitul anului și introdus treptat în prima jumătate a anului 2021. În ceea ce privește planul macroeconomic, participanții la piață așteaptă începerea Convenției Naționale a Republicanilor de patru zile, în cadrul căreia președintele american Donald Trump va încerca să-și revigoreze campania electorală care a întâmpinat probleme.

CITESTE SI:  Economia Zonei Euro a scăzut cu 0.1% în trimestrul al treilea iar inflația a ajuns la 2.9%

Săptămâna trecută, dolarul a depășit performanța euro pentru prima dată de la jumătatea lunii iunie, pe măsură ce activitatea de afaceri a Statelor Unite s-a îmbunătățit, în timp ce sondajele privind sectorul de afaceri din Europa au arătat încetinirea redresării economice.

Analizând graficul EURUSD, observăm că entuziasmul cumpărătorilor s-a temperat după testarea nivelului de rezistență de la 1,18363 care este susținut de o retragere Fibonacci de 50% din secvența ascendentă din perioada 12 – 18 august. Această inversare are o relevanță în creștere confirmând o tendință descendentă și o secvență de maxime în scădere. Astfel, corecția ar putea continua, următoarele puncte de urmărit fiind 1,17630 și 1,17100, unde se află următoarele praguri Fibonacci de 78,6%, respectiv 100%.

Reapariția cazurilor de COVID ar putea avea un impact mai clar asupra datelor economice și, cu siguranță, aprecierea euro s-a bazat pe o perspectivă mai favorabilă în Europa, nu doar cu privire la pandemie, ci și asupra răspunsului de pe plan politic și a fondului de recuperare din Zona Euro. Optimismul se baza pe prezumția că planul macroeconomic se află într-o stare mai bună.

În plus, piața se confruntă și cu preocupări pe plan geopolitic, iar protestele din Belarus prezintă riscul unei intervenții directe din partea Rusiei. Mai mult, Ministerul chinez de externe a declarat că va înainta un proces împotriva administrației Trump pentru interdicțiile impuse Bytedance, proprietarii chinezi ai aplicației de mesagerie WeChat și a aplicației de partajare video TikTok. Toate aceste subiecte ar putea determina o accentuare a cererii pentru active de refugiu, scenariu de care dolarul ar putea profita.


 

[ajax_load_more]