BET
17945.67
-0.42%
BET-TR
39087.78
-0.41%
BET-FI
59082.89
-0.12%
BETPlus
2659.55
-0.43%
BET-NG
1274.69
0.06%
BET-XT
1530.46
-0.46%
BET-XT-TR
3281.13
-0.45%
BET-BK
3340.69
-0.54%
ROTX
39414.27
-0.41%

Banca Transilvania, ING Bank și UniCredit lansează sistemul de plăți Apple Pay

Autor: Financial Market
2 min

Visa, cea mai mare companie globală care activează în domeniul tehnologiei de plată, a anunțat astăzi că deținătorii de carduri din România vor putea folosi de acum Apple Pay, ca urmare a extinderii serviciului în 16 țări europene.

Experiența de plată a consumatorilor prin Apple Pay este ușoară, sigură și confidențială. Lansat în premieră cu Banca Transilvania, ING Bank, Orange Money, Revolut și UniCredit Bank în România, Apple Pay este disponibil pe iPhone, Apple Watch, iPad și Mac, permițând clienților acestor instituții să își facă rapid și confortabil cumpărăturile în magazine, din aplicații și de pe internet, datorită tehnologiilor contactless și de tokenizare ale Visa.

Apple Pay funcționează pe aceleași terminale contactless pe care consumatorii le folosesc deja atunci când plătesc contactless cu cardurile de debit sau de credit. Mai mult de 90% dintre terminalele de plată (POS) din România acceptă în prezent plăți contactless. Până în 2020, toate terminalele de plată POS vor accepta plăți contactless.

Indiferent de suportul pe care consumatorul alege să îl folosească, Visa face o prioritate din a le oferi consumatorilor cel mai simplu și mai sigur mod de a plăti. Introducerea Apple Pay în România, susținută de tehnologia de tokenizare Visa, va transforma modul în care consumatorii români plătesc”, precizează Cătălin Crețu, director general pentru România, Croația, Slovenia și Malta în cadrul Visa.

Cu ajutorul Apple Pay și securitatea oferită de Visa Token Service, consumatorii pot plăti cu iPhone și cu ceasul Apple în același fel în care plătesc cu cardul lor contactless de credit sau de debit, bucurându-se de mai mult confort și securitate.

Cum functionează?

Securitatea și confidențialitatea sunt esențiale pentru Apple Pay. Când folosești un card de debit sau de credit cu Apple Pay, datele cardului nu sunt stocate în dispozitivul sau pe serverele Apple. În schimb, un număr unic de cont pentru dispozitivul respectiv va fi alocat prin serviciul Visa Token Service și fiecare tranzacție este autorizată printr-un cod de securitate dinamic unic.

Tehnologia de tokenizare Visa asigură că plățile online și cu telefonul mobil sunt simple și sigure, prin înlocuirea datelor de cont cu un identificator digital unic sau “token” folosit special pentru fiecare dispozitiv în parte. Astfel, informațiile de cont și de card nu sunt niciodată dezvăluite, ceea ce oferă un nivel suplimentar de securitate plăților digitale.

În cazul în care dispozitivul iPhone este furat, numărul de cont digital (token-ul) alocat poate fi imediat dezactivat de instituția financiară. Cardul Visa înregistrat nu trebuie blocat sau înlocuit. Consumatorii care își folosesc cardurile Visa în aplicația Apple Pay vor beneficia de aceleași avantaje ca în cazul utilizării cardului de debit sau de credit, inclusiv de protecție împotriva fraudelor pentru plăți neautorizate și acceptare extinsă la nivel internațional.
Apple Pay este ușor de configurat și utilizatorii se vor bucura în continuare de toate ofertele și beneficiile oferite de cardurile de debit și credit.

Cu iPhone și ceasul Apple, clienții pot plăti prin Apple Pay în magazine, restaurante, taxiuri, în general la orice comerciant care are un terminal contactless. Pentru cumpărăturile efectuate cu Apple Pay din aplicații sau de pe internet, prin browser-ul web Safari, nu este necesar să se completeze manual formulare lungi cu datele de cont sau să se tasteze în mod repetat informațiile de livrare și de facturare. Fiecare achiziție prin Apple Pay este autentificată cu o simplă privire sau atingere, cu Face ID sau Touch ID, sau cu o parolă a dispozitivului.


 

[ajax_load_more]