BET
14289.01
-0.55%
BET-TR
29223.35
-0.57%
BET-FI
52636.61
-0.89%
BETPlus
2125.61
-0.58%
BET-NG
1060.32
-0.72%
BET-XT
1231.66
-0.55%
BET-XT-TR
2496.38
-0.56%
BET-BK
2657.03
-0.6%
ROTX
31310.56
-0.78%BEI semnează cu UniCredit Bank primul împrumut în cadrul „Planului Juncker”

Autor: Financial Market
Timp de citit: < 1 minute

Banca Europeană de Investiții (BEI) si Unicredit Bank au semnat un acord de imprumut de 50 de milioane euro, marcand astfel primul acord de finantare cu o banca comerciala locala care se incadreaza in Fondul European pentru Investitii Strategice (EFSI) din Romania.

UniCredit Bank va utiliza împrumutul pentru a finanța proiecte inovatoare, întreprinderi mici si mijlocii, întreprinderi nou înființate și companii care promovează în general ocuparea forței de muncă și în special locuri de muncă pentru tineri. UniCredit Bank devine astfel prima bancă comercială românească care beneficiază de sprijinul garantat de bugetul UE în cadrul Fondului European pentru Investiții Strategice (EFSI), pilonul financiar al Planului de Investiții pentru Europa, cunoscut și ca „Planul Juncker”.

Activitatea Băncii Europene de Investiții din România este în creștere. Suntem foarte bucuroși să colaborăm cu UniCredit Bank, un partener local de lungă durată al Grupului BEI, în angajamentul nostru ferm pentru creșterea economiei locale în cadrul „Planului Juncker”. Aceasta vine pe lângă activitățile noastre tradiționale de finanțare și va da un impuls suplimentar creării de locuri de muncă în această țară importantă din UE, oferind finanțare pe termen lung și accesibil IMM-urilor inovatoare și start-up-urilor „, declarat Vicepreședintele BEI, Andrew McDowell.

CITESTE SI:  SeedBlink lansează “Community Stars”, un program care se adresează start-upurilor pre-seed și proiectelor premiate din acceleratoare și incubatoare

UniCredit Bank este ferm angajata în finanțarea economiei reale românești. În acest context, noul contract de împrumut și angajamentul nostru ferm în sprijinirea activă a investițiilor clienților noștri ne vor permite să facilităm în continuare dezvoltarea IMM-urilor, a întreprinderilor mici, a întreprinderilor noi și a companiilor inovatoare din România în diferite sectoare economice, să se finanțeze cu dobanzi avantajoase. O atenție specială va fi acordată îmbunătățirii accesului la finanțarea împrumuturilor pentru proiectele inovatoare conforme cu inițiativa „InnovFin EU Finance for Innovators” susținută de programul Orizont 2020.”, a declarat Rasvan Radu, Presedintele Unicredit Bank.

Sursa: Comisia Europeana