BET
16947.98
0.5%
BET-TR
35164.99
0.5%
BET-FI
60482.43
0.6%
BETPlus
2503.39
0.47%
BET-NG
1212.49
0.75%
BET-XT
1444.24
0.52%
BET-XT-TR
2962.94
0.52%
BET-BK
3118.34
0.41%
ROTX
37227.85
0.51%


Cele mai citite 10 articole ale anului 2018

Autor: Financial Market
Timp de citit: 4 minute

Financial Market s-a dovedit a fi o sursă relevantă pentru cititorii romani avizi de informații de calitate din domeniul investițional, financiar și cele destinate imbunatățirii afacerii și Antreprenoriatului. Acest aspect este relevat de lista celor mai citite 10 articole de pe platforma Financial Market în 2018, lista ce se regaseste detaliată in continuare.

Cel mai citit articol a fost „Ce dividende ar putea primi investitorii la bursa in primavara anului viitor” drept dovadă ca cititorii sunt interesati de randamentele ce pot fi obtinute la Bursa de Valori Bucuresti.

1.Ce dividende ar putea primi investitorii la bursa in primavara anului viitor

2019 se anunță a fi un an bun pentru investitorii in companiile listate la Bursa de Valori BucurestiDividendele pe care societatile incluse in indicele BET-BK le-ar putea acorda in primavara anului 2019, din profiturile realizate in 2018, vor fi, cel mai probabil, catalizatorul principal al pieței in urmatoarele șase luni, se arată intr-o analiza efectuată de brokerii de la Prime Transaction, detaliata in acest articol.

Randamentul acestora este estimat a fi, din nou, unul ridicat, competitiv oricarui alt tip de investitie sau plasament. Este de asteptat ca per total, randamentul dividendelor din profitul pe 2018 sa fie in linii mari similar cu cel de anul precedent” precizeaza raportul.

2. Ce este de fapt ROBOR-ul și cum influențează evoluția ratelor bancare?

Discutiile legate de ROBOR sunt în topul subiectelor de interes, avand in vedere noua lege anuntata si respectiv noua „taxa pe lacomie” care ar putea afecta in final beneficiarii de credite bancare in lei.

Asadar, având în vedere că ratele catorva milioane de clienti – ai tuturor bancilor din Romania, sunt influentate de evolutia acestui indicator am explicat in acest articol ce înseamnă, cum se calculează si cum evoluează ROBOR-ul si cum poate el in final influenta ratele bancare lunare.

3. Cum investesc în acțiuni?

Investiția în acțiuni este o modalitate excelentă de a-ți imbunatati situatia financiara si se pare ca cititorii romani sunt tot mai interesati de a afla si de aceasta metoda de plasament. Cum începi de fapt sa investesti, ce tip de investitor esti si cum este recomandat sa investesti in functie de acest profil, vei regasi in acest articol.

In final, aceste cateva reguli detaliate in articol, te vor sprijini sa determini alegerea momentului potrivit pentru a incepe sa investesti, iti vor limita riscul și te vor ajuta să faci diferenta intre a investi in cunostință de cauză vs a juca la bursă.

4. Ce strategii folosesc companiile pentru a-și crește cota de piață?

In ziua de azi “cota de piata” este unul dintre cei mai importanti indicatori care diferentiaza evolutia unei companii fata de alta din acelasi segment de business. Ce strategii folosesc companiile pentru a-si crește cota de piață? Citeste in continuare (vei parcurge articolul de aici in 3-5 minute).

Cele mai intalnite modalitati prin care companiile isi cresc cota de piață sunt: prin inovație, consolidând relațiile cu clienții, practici inteligente de angajare sau prin fuziuni, “cumparand” concurenții mai mici, se arata in articol.

5. Cum influențează rata dobânzii evoluția economiei în ansamblu

Va creste BNR-ul dobanda luna asta? Cresc dobanzile la credite? 

Din nou, subiectul modului de stabilire a ratei de dobanda de politica monetara si influenta ei asupra ratelor la creditele bancare ale romanilor a fost un subiect pe care cititorii nostrii au vrut sa il inteleaga mult mai bine.

Un alt subiect regasit in articol este si Cum influenteza evolutia dobanzilor piata actiunilor si a obligtiunilor.

6. Miercurea roșie a adus pierderi de peste 3 miliarde de euro companiilor listate la bursă

19 decembrie 2018 va fi o zi greu de uitat atât pentru investitorii la Bursa de Valori Bucuresti cât si pentru economie in general. Scăderile violente au atins din plin sectorul bancar si companiile din utilitati si energie, capitalizarea totală a companiilor listate inregistrand un minus de peste 3 miliare euro într-o singură zi.

CITESTE SI:  BVB lansează astăzi noua ediție a programului dedicat companiilor antreprenoriale românești care începand cu acest an se va numi BVB Arena

Toate astea pe fondul intenției Guvernului de a introduce printr-o ordonanță de urgență la sfarsitul anului 2018, așa numita “’taxa pe lacomie’’ – o taxa progresivă aplicată sistemului bancar, pe baza mediei trimestriale a ratelor ROBOR 3M si 6M atunci cand acestea depasesc pragul de 2%, taxa ale carei efecte au fost explicate in acest articol.

7. Ce opțiuni am când nu mai pot plăti creditul? Ce presupune restructurarea unui credit?

Cu gandul mereu la datoriile lunare, cititorii Financial Market au vrut sa afle si ce solutii au in cazul in care ratele bancare nu mai pot fi acoperite din bugetul si veniturile familiei.

Asadar, in articolul de aici cititorii au putut afla:

 – ce opțiuni au clienții odată cu materializarea riscurilor care apar pe perioada derularii unui credit

 – posibilele soluții la care poți apela în aceste cazuri

 – ce presupune restructurarea unui credit

 – ce optiuni pot include operațiunile de restructurare a creditelor 

 – care este setul de documente necesare pentru solicitarea unei restructurari bancare

8. Puterea investițiilor recurente

In contextul discutiilor privind perspectivele Pilonului II de pensii, s-a dovedit a fi necesara efectuarea catorva calcule care in final au relevat in acest articol urmatoarele informatii importante:

  • – Ce inseamna sa investesti recurent? 
  • – Care sunt avantajele si rezultatele unei astfel de abordări?

  • – De ce este important ca luna de luna sa direcționăm capital spre investitii, asa cum se intampla de exemplu in cazul sistemului actual al Pilonului 2 de pensii?
  • – Cum poate fi folosita bursa ca instrument de economisire?

9. Pilonul I, II si III de Pensii explicate pe înțelesul tuturor

În contextul unei evoluții rapide a nivelului de trai, a descoperirilor științifice, tehnologice si totodata accesul la servicii medicale performante a dus la o creștere puternică a speranței de viață și la îmbătrânirea populației.

Studiile din ultimii ani au arătat că una dintre problemele cu care lumea modernă se confruntă astăzi este scăderea accentuată a natalității. Declinul demografic a dus la creșterea mediei de vârstă a populației și la îmbătrânirea acesteia. În același timp, indivizii societății moderne au devenit tot mai mult interesați de un stil de viață concentrat pe carieră și dezvoltare profesională, așa că întemeierea unei familii nu mai este o prioritate.

Asadar, am aratat in acest articol cum si cand a aparut sistemul privat de pensii si ce semnifica cei 3 Piloni de Pensie, de cand si cum poti beneficia de pensia privata.

10. Ce este un fond de investitii?

De-a lungul timpului s-au spus multe despre fondurile de investitii, fie ca sunt complicate si nu sunt pentru oricine vrea sa-si investeasca economiile fie ca sunt riscante si ai putea sa-ti pierzi o mare parte din bani, daca plasamentele nu au urmat intocmai directia stabilita de administratori.

Putini sunt insa cei care stiu exact ce este un fond de investitii sau cum functioneaza. Asemeni matematicii predata de un filozof. Ca sa eliminam orice fel de confuzie, am mentionat inca de la inceputul articolului ca Fondurile de investitii nu sunt nici produse bancare nici investitii directe pe bursa. Bine-bine, ar spune unii, dar atunci ce sunt? Am detaliat totul in acest articol.

Asadar, considerand că acest tip de informatii au fost relevante pentru cititorii Financial Market, va multumim pentru interesul aratat in 2018 si va invitam sa ramaneti alaturi de noi si in 2019, promitem ca veti regasi si in anul ce tocmai a inceput informatii de calitate #PentruTine si #Pentru Afacerea TA!

Echipa Financial Market va ureaza Un 2019 mai bun!


 

[ajax_load_more]