BET
18271.27
0.2%
BET-TR
39780.12
0.2%
BET-FI
58771.15
-0.25%
BETPlus
2703.17
0.14%
BET-NG
1294.25
0.14%
BET-XT
1555.74
0.13%
BET-XT-TR
3334.22
0.14%
BET-BK
3395.14
-0.14%
ROTX
40150.17
0.2%

Efectele Brexitului: Deutsche Bank ia in calcul mutarea operatiunilor din Londra in Frankfurt

Autor: Financial Market
2 min

Deutsche Bank, cel mai mare grup bancar german, ia in calcul mutarea operatiunilor din Londra in Frankfurt si se pregăteşte de un Hard Brexit (Brexit dur) le-a spus angajaţilor directorul general John Cryan într-un mesaj înregistrat, transmite Bloomberg.

„Există îngrozitor de multe detalii care trebuie rezolvate, în funcţie de cum vor arăta regulile şi reglementările, vom încerca să minimizăm efectele negative asupra clienţilor şi angajaţilor noştri. Dar în mod inevitabil vor fi angajaţi mutaţi în Frankfurt sau cel puţin va fi majorat numărul de angajaţi din acest oraş”, a declarat John Cryan.

Marea Britanie este cea mai mare piaţă de servicii financiare din Uniunea Europeană, iar instituţiile cu sediul în Regatul Unit, îngrijorate că ar putea pierde accesul la piaţa unică europeană după finalizarea Brexitului, iau în calcul mutarea unor operaţiuni şi angajaţi în alte centre financiare europene, cum ar fi Frankfurt, Paris, Berlin, Amsterdam şi Luxemburg.

Deutsche Bank nu-şi poate permite să amâne deciziile referitoare la Brexit în funcţie de evoluţia negocierilor privind viitorul relaţiei dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană, a precizat Cryan.

Deşi Deutsche Bank nu va trebui să-şi înfiinţeze o nouă subsidiară pe continent, cum trebuie să facă alte bănci rivale din afara UE, probabil că Brexitul „ne va afecta semnificativ”, a avertizat şeful grupului bancar german.

Un purtător de cuvânt al băncii, Monika Schaller, a refuzat să comenteze declaraţia.

Analiştii se aşteaptă ca oraşul Frankfurt să fie principalul câştigător de pe urma Brexitului, deja Standard Chartered Plc, Nomura Holdings Inc, Sumitomo Mitsui Financial Group Inc şi Daiwa Securities Group Inc au ales în ultimele săptămâni capitala financiară a Germaniei ca sediu al operaţiunilor lor în UE. Şi băncile americane de investiţii Morgan Stanley şi Citigroup Inc ar putea anunţa o decizie similară, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

În ultimele luni a crescut preţul caselor din Frankfurt, în condiţiile în care cumpărătorii se aşteaptă ca profesioniştii din mediul bancar să se mute de la Londra la Frankfurt.

Frankfurt găzduieşte deja Banca Centrală Europeană şi este interesat să găzduiască şi Autoritatea Bancară Europeană (EBA), organismul care reglementează băncile din UE şi care a anunţat deja că va trebui să se mute de la Londra după decizia Marii Britanii de a ieşi din UE. AGERPRES

Foto credit: Tupungato | Dreamstime