BET
17680.5
1.41%
BET-TR
37417.56
1.48%
BET-FI
58826.12
-0.36%
BETPlus
2609.85
1.34%
BET-NG
1264.99
1.96%
BET-XT
1497.7
1.2%
BET-XT-TR
3132.73
1.27%
BET-BK
3227.37
0.7%
ROTX
38863.86
1.44%
Morgan Stanley: moneda europeana va ajunge la paritate cu lira sterlină anul viitor

Autor: Financial Market
Timp de citit: < 1 minute

O miscare împotriva curentului populist care a amenințat că va destabiliza Uniunea Europeană, va contribui la consolidarea euro in urmatorii ani de zile potrivit lui Andrew Sheets, strateg principal la Morgan Stanley.

Banca de investiții americană și-a imbunatatit prognozele pentru moneda europeana joi, precizand că va ajunge la inceputul anului viitor la 1.25 dolari și la aceeasi paritate cu lira. Acesta este o reforma „pe mai mulți ani” pentru un euro mai puternic, a declarat Sheets într-un interviu acordat vineri la Bloomberg TV.

„Piețele se vor concentra pe ideea că nucleul Europei, Franța și Germania, se îndreaptă si vor forma o Uniune Europeană mai puternică, dând un impuls reformelor stucturale pe care nu le-am văzut de câțiva ani”, a spus Sheets. „Aceasta va fi o evoluție crescatoare pentru euro”.

Moneda comună s-a apreciat cu 12% față de dolar în acest an pe fondul îmbunătățirii creșterii economice și a temerilor legate de revolta populistă împotriva Uniunii Europene, precum si datorita rezultatelor din alegeri, în Franța și Olanda. Votul germanilor de luna viitoare dă mai multe motive de optimism, deoarece sondajele arată ca Angela Merkel, actualul cancelar, va câștiga confortabil alegerile.

CITESTE SI:  ROCA Management, administratorul companiei de private equity ROCA Investments, devine cel mai nou membru al Asociației Administratorilor de Fonduri din România

Creșterea cererii din partea fondurilor de pensii și de asigurări din Elveția și Japonia va aduce un nou impuls celei mai performante monede din „Grupul celor 10” în lunile următoare, în timp ce investitorii iși reduc riscurile și cresc pozițiile în activele denominate în euro, se arata într-o notă de cercetare publicată joi de Morgan Stanley.

În acest timp, banca are pozitie în scădere față de lira, in special datorită faptului că lira sterlină este pregătită pentru o traiectorie descendenta, pe fondul creșterii economice slabe, a randamentelor scăzute ajustate cu inflația și a incertitudinii politice sporite in raport cu ieșirea din Uniunea Europeană.

Sursa: bloomberg.com