BET
17933.12
0.86%
BET-TR
37952.58
0.88%
BET-FI
58448.21
0.26%
BETPlus
2647.04
0.81%
BET-NG
1286.92
0.75%
BET-XT
1519.95
0.94%
BET-XT-TR
3179.35
0.96%
BET-BK
3264.79
1.05%
ROTX
39440.57
0.92%
Philip Morris va investi 490 de milioane de euro in modernizarea fabricii de ţigări din Otopeni

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Philip Morris International Inc. va investi 490 de milioane de euro in modernizarea fabricii de ţigări din Otopeni  pentru a transforma unitatea de producţie a rezervelor din tutun, care sunt folosite împreună cu dispozitivul IQOS, care încălzeşte tutunul în loc să îl ardă, au anunţat marţi, la Bucureşti, reprezentanţii companiei, în prezenţa premierului Mihai Tudose.

Aceste rezerve din tutun sunt comercializate în prezent sub denumirea de Heets, iar fabrica din Otopeni va fi una dintre primele unităţi PMI unde vor fi produse şi exportate produse din tutun cu potenţial de risc redus.

Totodată, investiţia realizată la Otopeni presupune crearea de noi locuri de muncă pentru aproximativ 300 de persoane, suplimentar celor peste 670 de locuri de muncă existente deja în fabrică, a precizat Branislav Bibic, director general Philip Morris România.

Peste 2,9 milioane de fumători adulţi din întreaga lume au înlocuit deja ţigaretele cu IQOS, produsul revoluţionar al Philip Morris International.

‘Cei peste 2,9 milioane de fumători adulţi care au renunţat la fumat şi au devenit utilizatori IQOS confirmă viziunea companiei de oferi o alternativă cestora. De aceea, este foarte important pentru noi să avem capacitatea de a răspunde acestor cerinţe şi de a veni în întâmpinarea lor cu produse fără fum, lucru ce va fi realizat şi prin transformarea fabricii din România’, a declarat Christos Harpantidis, managing director Philip Morris Balkans.

Procesul retehnologizării fabricii din România a fost început anul acesta. În 2017, fabrica va trece printr-o prima fază a transformării, care presupune instalarea de aparatură tehnologică nouă, cu ajutorul căreia va fi demarată producţia. Până în 2020, în fabrica de la Otopeni va finaliza procesul de transformare prin extinderea cu încă o secţie de procesare a tutunului.

CITESTE SI:  Cele 7 fonduri de pensii Pilon II administrează în prezent sume de peste 135 de miliarde de lei. Recent, contribuția virată la Pilonul II a crescut de la 3,75% la 4,75% din câștigul brut lunar

Produsele Philip Morris de la fabrica din Otopeni vor fi exportate în 35 de pieţe, din Uniunea Europeană, dar şi non-UE, cea mai mare cerere fiind din Japonia şi Coreea de Sud, a precizat directorul general Philip Morris România.

Fabrica din Otopeni va fi a treia fabrică Philip Morris International care va produce rezerve din tutun – Heets. Cel mai recent anunţ de investiţie în construirea unei fabrici Philip Morris International, pentru astfel de produse, a fost făcut în luna iunie a acestui an, în Germania. Anterior, în octombrie 2016, compania a finalizat prima sa fabrică de producţie a rezervelor din tutun, în Crespellano (Bologna, Italia). Prima ţară în care au fost produse Heets, la scară mică, a fost Elveţia, la Centrul de Dezvoltare Industrială din Neuchâtel. Până la finalul anului 2018, Philip Morris International planifică să aibă o capacitate anuală totală de producţie de aproximativ 100 miliarde de unităţi.

Philip Morris International Inc. (PMI) este liderul mondial al industriei de tutun, ce deţine şase dintre top 15 mărci şi produse la nivel internaţional, comercializate în peste 180 de pieţe. Alături de fabricarea şi comercializarea ţigaretelor, incluzând Marlboro, marca de ţigarete numărul unu mondial, dar şi ale altor produse de tutun, PMI este implicat în dezvoltarea şi comercializarea produselor cu potenţial de risc redus (Potential Reduced-Risk Products – RRPs). AGERPRES

Foto credit: ticker.tv