BET
16882.42
-0.77%
BET-TR
35029
-0.77%
BET-FI
60301.58
-0.24%
BETPlus
2495.95
-0.73%
BET-NG
1210.27
0.09%
BET-XT
1440.85
-0.75%
BET-XT-TR
2956.01
-0.75%
BET-BK
3107.11
-0.88%
ROTX
37073.64
-0.76%Raiffeisen Bank a lansat un fond de 25 de milioane de euro ce va investi în companii de tip FinTech

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Raiffeisen Bank International AG (RBI) a anuntat lansarea unei companii de tip corporate venture capital (CVC) ce pune la dispozitie un capital de 25 de milioane de euro pentru investitii directe in companii FinTech, arată un comunicat al Bancii.

Numit Elevator Ventures”, acesta se va concentra pe investitii directe in FinTech-uri later-stage, co-investitii impreuna cu parteneri si investitii in fonduri de tip Venture Capital. Fintech-urile “later-stage” sunt companii aflate inca la inceput de drum, construite in jurul unei unor tehnologii in sectorul financiar, care au deja pe piata propriile produse si servicii.

Termenul „later-stage” subliniaza distinctia dintre startup-uri “early-stage” si companii “later-stage” care au avut deja succes pe piata. Prin aceste investitii, RBI isi doreste sa sprijine aceste companii sa-si dezvolte modelul de business. Cu o experinta de peste 30 de ani pe pietele din Europa Centrala si de Est, RBI poate ajuta in mod real fintech-urile sa se dezvolte in acesta regiune.

CITESTE SI:  Firmele start-up din domeniul Fintech pot obține până la 7.000 de euro în cadrul programului Elevator Lab

In Austria exista, in acest moment, lipseste capitalul pentru investitii in startup-urile care se afla deja intr-un stadiu mai avansat de dezvoltare, care au fot validate de piata si au acum nevoie de capital pentru a continua sa evolueze cu succes. Tocmai aici intervenim noi,” a declarat Hannes Cizek, Head of Group Digital Banking la RBI.

In acelasi timp, prin colaborarea cu fintech-uri, RBI oferă celor 16,6 milioane de clienti acces la cele mai recente si inovatoare produse si servicii bancare. RBI se asteapta la beneficii provenite din co-investitiile planificate impreuna cu partenerii investitori si din investitiile in fonduri VC.

Ca urmare a succesului programului “Elevator Lab”, care a devenit cel mai mare accelerator de FinTech-uri in regiunea Europei Centrale si de Est, urmatorul pas strategic pentru RBI este sa devina un investitor activ. RBI poate sa investeasca atat in participantii la programul de tip accelerator cat si in companii atractive datorita proximitatii fata de ecosistemele fintech.