BET
14712.11
0.17%
BET-TR
30371.54
0.15%
BET-FI
57916.75
-0.61%
BETPlus
2184.06
0.13%
BET-NG
1080.67
0.68%
BET-XT
1268.3
0.08%
BET-XT-TR
2588.75
0.07%
BET-BK
2757.51
-0.02%
ROTX
32597.24
-0.47%


Schimbari in Directorat – Nou CEO la OMV Petrom

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

In sedinta de astazi, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom S.A. a numit-o pe Christina Verchere (46) in functia de Presedinte al Directoratului si Director General Executiv (CEO) al OMV Petrom. In conformitate cu Actul Constitutiv al OMV Petrom, numirea a fost facuta pentru perioada ramasa din mandatul Marianei Gheorghe, respectiv pana pe data de 16 aprilie, 2019. Christina Verchere a acceptat numirea si va prelua pozitia in functie de disponibilitate, cel mai tarziu incepand cu 21 mai 2018.

Inainte de sedinta Consiliului de Supraveghere de astazi, Mariana Gheorghe a renuntat la mandatul de Presedinte al Directoratului si CEO al OMV Petrom. Renuntarea va deveni efectiva la momentul in care succesoarea va prelua functia, cel mai tarziu pe 20 mai 2018.

Christina Verchere – Sursa: LinkedIn

In urmatoarele luni, Christina Verchere si Mariana Gheorghe vor lucra indeaproape pentru o tranzitie lina si pentru atingerea obiectivelor ambitioase ale companiei si a potentialului de crestere al acesteia.

Rainer Seele, Presedinte al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom: „Christina Verchere este un lider de exceptie in domeniul de titei si gaze, cu o remarcabila intelegere a industriei. Suntem incantati ca se va alatura Grupului OMV ca CEO al celei mai importante subsidiare, OMV Petrom SA. Selectarea Christinei Verchere a avut loc dupa o evaluare complexa si detaliata a candidatilor externi si interni, condusa de Consiliul de Supraveghere. In ultimul deceniu, OMV Petrom a devenit o companie internationala competitiva si foarte profitabila sub conducerea Marianei Gheorghe. Ne exprimam recunostinta pentru performanta solida si leadership-ul Marianei Gheorghe, pe care aceasta le-a dovedit fata de OMV Petrom in ultimii 12 ani”.

Mariana Gheorghe, CEO si Presedinte al Directoratului OMV Petrom: „Dupa 12 ani extrem de intensi petrecuti la OMV Petrom, consider ca este momentul sa renunt la aceasta functie si ca Christina Verchere si o noua generatie de lideri sa continue constructia unei companii puternice. Sunt onorata ca am fost implicata in transformarea OMV Petrom si in dezvoltarea potentialului sau de crestere”.

CITESTE SI:  Acțiunile europene au închis mixt la finalul zilei de ieri pe fondul pariurilor că prima reducere a dobânzilor ar putea veni în aprilie anul viitor

Christina Verchere, desemnata CEO si Presedinte al Directoratului OMV Petrom, despre numirea sa: „OMV Petrom este o companie remarcabila, cu un potential imens, cu expertiza extinsa si angajati de prima clasa. Sunt incantata sa-mi asum aceasta responsabilitate si entuziasmata in ceea ce priveste mutarea la Bucuresti”.

Christina Verchere si-a inceput cariera in 1993, dupa finalizarea studiilor in Economie la Universitate Aberdeen, Scotia si a lucrat peste 20 de ani intr-una din cele mai mari companii de petrol si gaze, unde a detinut numeroase pozitii de conducere, in Marea Britanie, SUA si Canada. Incepand din 2014, a ocupat functia de Presedinte regional pentru Asia Pacific, in Jakarta, Indonesia.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o productie anuala de titei si gaze de aproximativ 64 milioane bep in 2016. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual si opereaza o centrala electrica de inalta eficienta de 860 MW. Pe piata distributiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pietele din Romania si tarile invecinate prin intermediul a 787 benzinarii, la sfarsitul lunii septembrie 2017, sub doua branduri, OMV si Petrom.

OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, detine 51,01% din actiunile OMV Petrom. Statul roman, prin Ministerul Energiei, detine 20,64% din actiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea detine 9,9985%, iar 18,35% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti si la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contributii de peste 24,5 miliarde de euro sub forma de taxe, impozite si dividende platite in perioada 2005 – septembrie 2017.

Din 2007, OMV Petrom a integrat in strategia sa de business principiile responsabilitatii corporatiste. In aceasta perioada, compania a alocat aproximativ 49 milioane euro pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania, concentrandu-se pe protectia mediului, educatie, sanatate si dezvoltare locala.


 

[ajax_load_more post_type=”post” button_label=”Mai multe articole”]