BET
17703.59
-0.88%
BET-TR
38564.96
-0.88%
BET-FI
58449.3
-0.61%
BETPlus
2624.87
-0.91%
BET-NG
1255.83
-0.47%
BET-XT
1508.38
-0.93%
BET-XT-TR
3234.31
-0.92%
BET-BK
3280.65
-1.12%
ROTX
38886.52
-0.92%

„Stabilitatea și Predictibilitatea” – elementele de care au nevoie liderii companiilor din Romania prezenți la ,,CEO Conference – Shaping the future’’

Autor: Financial Market
3 min

Peste 200 de top executivi, antreprenori și oameni de afaceri au participat vineri, 17 noiembrie 2017 la CEO Conference – Shaping the future – întâlnirea anuală a liderilor celor mai mari companii din Romania, organizată de Doingbusiness.ro împreună cu EY Romania.

,,CEO Conference reprezintă o platformă deschisă pentru dezbateri și relaționare de afaceri, în care participanții se întâlnesc și discută despre factorii care conturează mediul de afaceri acum, tendințele din economia locală și globală, motoarele creșterii economice și oportunitățile din perspectiva experienței și identificării de noi piețe’’ a declarat Dumitru Ion, CEO Doingbusiness.ro.

,,Anul acesta ne-am concentrat pe provocările managementului strategic, pe rolul șefilor de companii ca lideri în promovarea inovării dar și pe provocările cotidiene într-un mediu economic volatil din punct de vedere legislativ sau fiscal în care a devenit normalitate ca foarte improbabilul să se întâmple’’, a adăugat acesta.

,,Stabilitatea și predictibilitatea’’ a răspuns Mariana Gheorghe – CEO OMV Petrom la întrebarea adresată în cadrul Conferinței – care este cea mai mare provocare a mediului economic pentru anul 2018. Opinia CEO-ului este împărtășită și de antreprenorul Florin Talpeș – fondator și CEO al BitDefender:

,,Cred că principala vreme rea pe care o vedem e legată de lipsa de predictibilitate. De faptul că nu vedem ce se va întampla și mai mult, suntem ingrijorați că aceasta furtună de schimbari fiscale care au un impact, un cost asupra noastră si ne obliga ori sa revizuim salarii, ori investitii, ori echipe intregi, nu s-a terminat. Nu vedem care sunt rațiunile din spate, nu vedem comunicare cu noi. Normal pentru noi înseamnă un sistem de taxe stabil. Noi nu vrem taxe mai mici, noi vrem un sistem de taxe stabil, preferăm să știm ce se va întampla’’, a declarat Florin Talpeș.

,,În momentul de față, bugetul pe anul 2018 nu este închis pe deficit de 3%. Practic vor mai fi surprize și cred că trebuie să ne așteptăm la surprize din păcate probabil neplăcute. Ecuația bugetului este foarte complicată și cred că efectele vor fi importante și pentru mediul de afaceri’’, a declarat Ionuț Dumitru – Chief Economist, Raiffeisen Bank.

Prima sesiune a CEO Conference a fost axată pe identificarea tendințelor majore și a impactului lor asupra celor mai mari companii din economie. Sesiunea a fost moderată de Bogdan Ion – Country Managing Partner EY Romania și a pus în dezbatere provocările managementului strategic avându-i ca panelisti pe Mariana Gheorghe – CEO OMV Petrom, Ionuț Dumitru – Chief Economist Raiffeisen Bank, Omer Tetik – CEO Banca Transilvania, Florin Talpeș – fondator și CEO Bitdefender, Virgil Șoncutean – CEO Allianz Țiriac Asigurări și Fady Chreih – CEO Regina Maria.

CITESTE SI:  Analiză Swiss Capital: Ne menținem ținta pentru un profit net de 11 mil lei în cazul Teraplast la finalul anului

,,Ca provocare pentru managementul strategic identific predictibilitatea mediului economic – aceasta este o constantă’’, a declarat Virgil Șoncutean – CEO Allianz Țiriac Asigurări. ,,Mai mult decât atât, știm că frecvența crizelor este în creștere, deci știm că ciclurile economice se scurtează, iar din perspectiva companiilor, reziliența este capacitatea esențială de supraviețuire, pentru că aceasta arată cât de mult putem absorbi șocuri externe și să dezvoltăm business-ul mai departe’’, a mai declarat Șoncutean.

,,Managementul strategic se referă la cum navighezi în impredictibilitatea atât fiscală cât și legislativă, și în acelasi timp cum te bucuri de creșterea economică din Romania care este o creștere economică puternică. Să nu ignoram această creștere și cred ca trebuie să ne bucurăm de ea.’’, a susținut Fady Creih – CEO Regina Maria.

Cea de-a doua sesiune a CEO Conference a fost moderată de jurnalistul Radu Soviani și s-a concentrat pe regândirea modelelor de afaceri și reinventarea avantajelor competitive ale companiilor în contextul noii realități, avându-i ca invitați pe Bogdan Popescu – Director Operațiuni Microsoft Romania, Marius Perșinaru – CEO Schneider Electric, Gabriel Andronescu – Country General Manager CHEP Romania, Carmen Niță – Managing Director TMF Group, Răzvan Ionescu – Director Marketing Segment Business Telekom și Dumitru Ion – CEO Doingbusiness.ro & Kompass Romania.

În cea de-a treia sesiune, Mihai Stănescu – Executive Coach, RoCoach, a răspuns la întrebarea de ce consiliile de administrație competente pot eșua și a identificat 10 surse ale eșecului, prezentând și strategiile pentru ca membrii Consiliilor de Administrație să devină mai performanți.

În cadrul CEO Conference a fost lansata si publicatia ,,Major Companies of Romania 2017’’ – cel mai complet instrument disponibil pe piața din România pentru evaluarea mediului de afaceri național atât ca întreg cât și sectorial. Publicatia include interviuri cu manageri și antreprenori care au dovedit excelență prin modul în care au inițiat, au derulat și fac afaceri în România.