BET
16882.42
-0.77%
BET-TR
35029
-0.77%
BET-FI
60301.58
-0.24%
BETPlus
2495.95
-0.73%
BET-NG
1210.27
0.09%
BET-XT
1440.85
-0.75%
BET-XT-TR
2956.01
-0.75%
BET-BK
3107.11
-0.88%
ROTX
37073.64
-0.76%Start la cea mai mare competiție de finanțare din domeniul energiei sustenabile din Romania

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

S-a dat Start! la cea mai mare competiție de finanțare din domeniul energiei sustenabile din Romania, cu valoari de până la 150.000 Euro pentru fiecare proiect câștigător. Folosirea energiei solare pentru reducerea costurilor de încălzire a clădirilor, a pompelor de căldură și un adaptor de căldură brevetat sau un proiect care să permită reducerea consumului de energie prin dispozitive de răcire? Care dintre soluțiile de mai sus vi se pare mai inovatoare? Acestea sunt doar câteva dintre temele câștigătoare ale ediției PowerUp! By InnoEnergy* de anul trecut.

Competiția PowerUp! 2017 este adusă în România de către Startup Transilvania, partener local dedicat dezvoltării ecosistemului antreprenorial și de inovare din România. Startup Transilvania își propune să contribuie la dezvoltarea strategică a inițiativelor antreprenoriale prin asumarea unui rol activ în susținerea startup-urilor și a companiilor, în a deveni mai inovative.

Dacă vrei să faci parte din cea de-a treia ediție a celei mai mari competiții dedicate sectorului energiei sustenabile, îți poți înscrie proiectul până pe 11 septembrie 2017. Din competiție fac parte 23 de țări din Europa Centrală și de Est, dar și din zona Baltică sau Mediterană. Detalii complete poți găsi pe site-ul dedicat powerup.innoenergy.com

Competiția oferă o oportunitate imensă pentru startup-urile inovatoare din Europa de Est atât prin executarea și dezvoltarea proiectelor, cât și prin posibilitatea de a se afirma la nivel global. Mai mult decât atât, inițiatorul proiectului alocă o finanțare de până la 150.000 Euro pentru fiecare proiect câștigător.

Platforma PowerUp! oferă oportunitatea de a pune în practică unele idei fără ca acestea să treacă neobservate. Proiectul reprezintă o mare contribuție în dezvoltarea inovației în sectorul energiei sustenabile din Europa Centrală și de Est. Tehnologiile câștigătoare, dar și alte idei care vor putea fi puse în aplicare, vor ajuta la protejarea mediului înconjurător și, de asemenea, după promovarea lor, ar putea avea un impact global cu ajutorul InnoEnergy”, menționează Jakub Miler, organizatorul competiției și CEO InnoEnergy Poland Plus.

PowerUp! creează multiple oportunități și deschide multe uși. Acest lucru poate fi confirmat de câștigătorii de anul trecut al concursului: PolarSol din Estonia, PleioneEnergy din Grecia, GreenerGizer din Ungaria sau Bin-E din Olanda.

CITESTE SI:  Buget OMV Petrom 2024: Venituri similare cu anul precedent dar un profit net în creștere cu 31%

Câștigătorii vor beneficia de susținere financiară precum și acces la acceleratorul Highway® by InnoEnergy, pentru a-și transforma ideile și proiectele în realitate. Acest proiect le oferă tinerilor antreprenori acces la programe de instruire în domeniul afacerilor, la programe de îndrumare pentru angajați, precum și la potențiale finanțări. Mai mult decât atât, permite accesul permanent la cei mai mari 150 parteneri care operează în sectorul energiei, facilitând astfel intrarea rapidă pe piața globală.

Marea finală va avea loc în toamna acestui an în Budapesta, iar cele 15 semi-finale regionale vor fi precedate de workshop-uri intense. Echipele vor avea oportunitatea de a lucra la cele mai mici detalii ale proiectelor și să le prezinte experților și investitorilor. Aceste întâlniri constituie o șansă unică pentru participanți să își stabilească contactele de business, să stârnească atenția și curiozitatea mass-media, în timp ce se contribuie la consolidarea unei poziții puternice pe piața energiei sustenabile din această regiune a Europei.

Cum te înscrii?

Pentru a participa la această competiție, trebuie să urmezi pașii de mai jos:

– Încarci un proiect care are ca temă energia sustenabilă.
– Îți stabilești un prototip.
– Îți creezi o echipă solidă.
– Completezi fiecare pas al formularului de pe site: powerup.innoenergy.com

Care e perioada de înregistrare a proiectelor?

Îți poți încărca ideile inovatoare până pe 11 septembrie 2017.

”Scopul nostru principal este să sprijinim inovația din sectorul energiei. Oferim suport pentru fiecare nivel de dezvoltare – începând cu ideea, până la livrarea produsului final către destinatari. Datorită parteneriatului nostru, construim conexiuni în întreaga Europă, unind absolvenți cu angajatori, inventatori, industrii, și cercetători cu companii,” mai explică Jakub Miler.

Competiția a crescut foarte mult în cei trei ani de la lansare, noi țări alăturându-se în fiecare an. InnoEnergy invită startup-uri și antreprenori din 23 de țări din Europa Centrală și de Est să ia parte la cea de-a treia ediție a PowerUp! 2017. Dintre țările participante menționăm România, Ungaria, Moldova, Grecia, Bulgaria, Georgia, Muntenegru, Latvia, Serbia, Lituania, Turcia, Ucraina, Olanda, Cipru și Slovacia.