BET
16864.29
-0.09%
BET-TR
34991.35
-0.09%
BET-FI
60119.58
0.02%
BETPlus
2491.73
-0.14%
BET-NG
1203.47
0.1%
BET-XT
1436.79
-0.09%
BET-XT-TR
2947.66
-0.09%
BET-BK
3105.65
-0.03%
ROTX
37038.36
-0.05%


Stimulentele din SUA continuă sa fie principalul ”motor” de creștere al piețelor financiare

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Piețele americane au avansat în prima sesiune a săptămânii, investitorii orientându-se către începutul sezonului de raportări financiare pentru Q3, care sunt așteptate să aducă îmbunătățiri în comparație cu rezultatele de la începutul acestui an. Discuțiile privind pachetul de stimulente de la Washington rămân, de asemenea, în centrul atenției.

Acțiunile Amazon s-au apreciat cu 4,7% la finalul sesiunii de ieri, înainte de evenimentul anual Prime Day care, de obicei, aduce un aflux de cumpărători online dornici să obțină promoții. Apple a câștigat si mai mult, respectiv 6,3% înainte de evenimentul special de azi, care este considerat de către specialiști momentul în care va fi prezentat noul iPhone cu tehnologie 5G.

Perspectivele pentru noi măsuri de stimulare fiscală din partea parlamentarilor din Congres vor rămâne un punct de interes pentru traderi. Președintele Camerei, Nancy Pelosi, și Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, sunt așteptați să inițieze discuții suplimentare cu privire la un acord în această săptămână, deși s-au înregistrat progrese mici în săptămâna trecută și în ultimele câteva luni.

Indicii din SUA au înregistrat câștiguri puternice ieri. S&P 500 a câștigat 1,64%, iar Dow Jones a crescut cu 0,88%. Nasdaq a urcat cu 2,56%, întrucât OECD nu a reușit să ajungă la un consens privind impozitul pentru giganții tehnologici.

Evolutie indici SUA la finalul sedintei din 12 octombrie. Sursa Investopedia

Administrația Trump a cerut duminică Congresului să adopte o variantă de bază a pachetului de ajutor pandemic, ca urmare a faptului că negocierile privind un pachet mai larg au suferit un blocaj. În plus, Consilierul economic al Casei Albe, Larry Kudlow, a sugerat că administrația ar putea crește oferta privind propunerea de stimulente, fără însă a oferi detalii despre valoare.

Sezonul câștigurilor corporative din al treilea trimestru începe săptămâna aceasta, cu o serie de bănci importante care își vor prezenta rezultatele, inclusiv JPMorgan și Citigroup (marți). Sectorul, care până în prezent a evoluat sub potențial în raport cu piața largă, va atrage atenția.

Ajustări la nivelul provizioanelor privind pierderile din împrumuturi ale băncilor și comentarii despre starea de sănătate a clienților ar putea oferi mai multă claritate cu privire la nivelul de tensiune actual din economia americană.

CITESTE SI:  Inflația din Statele Unite a accelerat în martie pentru a doua lună consecutiv, la 3,5%

Pe parcursul sezonului de raportări financiare se așteaptă ca firmele să înregistreze o nouă scădere anuală a profiturilor pe fondul pandemiei actuale, deși cu o marjă mai mică decât în ​​al doilea trimestru.

Conform datelor FactSet, se previzionează ca firmele componente S&P 500 să înregistreze o scădere totală a profitului pe acțiune de 20,5% față de anul trecut.

Rezultatele financiare pentru Q3 sunt publicate într-o perioadă extrem de agitată, în care sunt prezente mai multe evenimente cu potențial de a influența piețele, printre care posibilitatea descoperirii unui vaccin și rezultatele incerte ale alegerilor. Cele două au potențialul de a modifica în mod semnificativ perspectivele fundamentale pentru companiile din S&P 500 și schimba viziunile pe care le vor prezenta firmele în cadrul rapoartelor.

Trump a pierdut teren în sondajele de opinie și pare ”disperat” să ajungă la o înțelegere. Astfel, Președintele pare să considere că fie va aproba un acord în curând, fie democrații ar putea obține o victorie mare în cadrul alegerilor și, în cele din urmă, ar putea oferi un pachet de stimulente mai amplu.

Un sondaj recent al Reuters / Ipsos a arătat că americanii au început să își piardă în mod constant încrederea în modul în care Trump a gestionat pandemia, susținerea sa netă cu privire la această problemă atingând un minim record.

Analizând graficul, observăm că US500 a reușit să își extindă secvență ascendentă începută săptămâna trecută, construind pe fondul unui context cu un apetit ridicat pentru risc, pe măsură ce investitorii au devenit mai optimiști. În continuare, drumul pare deschis către testarea nivelului de rezistență de la 3512 puncte, care este marcat de o retragere exterioară Fibonacci de 161,8% din impulsul ascendent din luna august.

În plus, acest nivel a reprezentat și una dintre barierele finale care au deschis drumul către atingerea de noi maxime istorice la începutul lui septembrie. În eventualitatea în care vom asista la o reducere a încrederii, cumpărătorii ar putea găsi susținere în zona 3447 puncte, care este marcată de mai multe reacții de preț în trecut.