BET
18151.49
0.6%
BET-TR
39532.18
0.61%
BET-FI
58529.5
-1.08%
BETPlus
2688.54
0.57%
BET-NG
1287.71
0.71%
BET-XT
1545.59
0.4%
BET-XT-TR
3313.44
0.41%
BET-BK
3374.5
0.15%
ROTX
39904.06
0.7%

Techcelerator deschide o nouă rundă de înscrieri pentru start-up-urile din domeniul tehnologic

Autor: Financial Market
2 min

Începând de mâine, 21 august 2018, Techcelerator, primul accelerator din România care susține și financiar startup-urile de tehnologie prin intermediul partenerului exclusiv GapMinder, deschide înscrierile pentru o nouă rundă a programului. Fondul de investiții cu capital de risc GapMinder este cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate.

Startup-urile inovatoare de tehnologie cu potențial ridicat de expansiune internațională, pot aplica aici până la 20 septembrie. Techcelerator vizează companii aflate în faza Minimum Viable Product (MVP) din domenii precum cele ale serviciilor IT și software, securitate cibernetică, inteligență artificială (AI) sau machine learning (ML), transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, FinTech (inclusiv aplicații din zona blockchain). Componența și coeziunea echipei reprezintă un alt factor important în procesul de evaluare.

A doua rundă a Techcelerator va avea un format îmbunătățit care va include sesiuni intensive de business coaching, mentorat, know-how specific în funcție de industria startup-ului și servicii de marketing. De asemenea, startup-urile vor avea acces la comunități internaționale pentru creștere și expunere pe piața globală. La finalul programului de accelerare, startup-urile respective își vor prezenta public business-urile în cadrul unui eveniment de tip DemoDay.

Ingredientul principal al programului este, în mod evident, investiția în companiile participante care, după ce intră în program, știu că se pot baza pe cel puțin 25.000 de euro. Dar, mai important decât atât, misiunea Techcelerator este să le facă cât mai atractive pentru runde ulterioare de finanțare. Pentru asta am pregătit un cocktail puternic de cunoștințe pentru dezvoltarea acestor business-uri prin care, într-o perioadă foarte scurtă de timp, acestea urmează să își clarifice sau să-și valideze modelul de business și strategia de comercializare”, a declarat Cristina Țoncu, Program Director Techcelerator.

Startup-urile selectate vor beneficia de o primă rundă de investiție de 25.000 de euro din partea fondului GapMinder în schimbul unei participații de 6% din companie. Startup-urile care au înregistrat un progres satisfăcător au șansa de a fi invitate la o a doua rundă de investiție, de până la 75.000 euro, convertibilă în acțiuni.

Programul de accelerare se va derula pe o perioadă de 10 săptămâni, atât în București cât și în Cluj-Napoca, cu sprijinul a aproximativ 60 de mentori români și străini.
În urma primei runde de accelerare încheiate cu succes în iunie 2018, 12 start-up-uri din cele 14 selectate în program au beneficiat de trei sesiuni de tip bootcamp, runde dedicate de pitching, mentorat 1:1.


 

[ajax_load_more]