BET
15033.96
1.36%
BET-TR
31040.47
1.36%
BET-FI
57453.7
0.53%
BETPlus
2230.89
1.29%
BET-NG
1103.23
1.44%
BET-XT
1295.7
1.29%
BET-XT-TR
2645.03
1.29%
BET-BK
2828.99
1.31%
ROTX
33405.38
1.41%


Tinerii sunt cei care vor beneficia de masurile de stimulare a economiei adoptate de BCE

Autor: Financial Market
Timp de citit: < 1 minute

Mario Draghi, şeful Băncii Centrale Europene, a afirmat la forumul anual al BCE, care se desfasoara la Sintra in Portugalia ca tinerii sunt cei care vor beneficia de pe urma redresării economiei zonei euro, transmit Reuters şi Bloomberg.

Desi somajul în rândul tinerilor este în declin, nivelul actual este totusi ridicat. Sunt mulţi tineri care şi-au găsit un loc de muncă datorită politicilor BCE, a declarat preşedintele BCE la o reuniune găzduită de ISEG (Lisbon School of Economics and Management).

Statele membre din zona  euro înregistrează o creştere robustă, comparativ cu anul trecut, când expansiunea era mai fragilă şi Marea Britanie tocmai votase în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană, a explicat Draghi.

Acesta le-a spus studenţilor că salută „interesul reînnoit în rezolvarea problemei inegalităţii”, iar cea mai mare sursă de inegalitate, în opinia sa, este şomajul.

Răspunzând criticilor referitoare la ratele scăzute ale dobânzilor, care îi afectează pe cei care au economii la bănci, şeful BCE a apreciat că trebuie menţinute măsurile de stimulare până când se restabileşte stabilitatea preţurilor, care indică o situaţie foarte bună a economiei, dar încă nu s-a ajuns la acest nivel.

CITESTE SI:  Rata inflației din Zona Euro a scăzut la 2,4% în noiembrie, atingând cel mai mic nivel din iulie 2021

„Recesiunile nu sunt benefice pentru nimeni, indiferent dacă se economisesc sau nu bani”, a declarat Draghi.

Draghi a mai precizat că sporirea inegalităţii în Europa este extrem de daaunatoare şi trebuie contracarată cu ajutorul educaţiei, inovaţiei şi a investiţiilor în capitalul uman, în special prin crearea de locuri de muncă pentru tineri.

Banca Centrală Europeană nu a modificat dobânda de politică monetară şi programul de achiziţii de active, susţinând că inflaţia de bază nu dă semne convingătoare de redresare. Preşedintele BCE, Mario Draghi, a apreciat că există semne care arată o creştere a preţurilor în zona euro, dar acestea nu sunt suficiente pentru ca BCE să îşi modifice politica monetară. AGERPRES

Foto credit: Federico Rebora | Dreamstime.com