BET
16864.29
-0.09%
BET-TR
34991.35
-0.09%
BET-FI
60119.58
0.02%
BETPlus
2491.73
-0.14%
BET-NG
1203.47
0.1%
BET-XT
1436.79
-0.09%
BET-XT-TR
2947.66
-0.09%
BET-BK
3105.65
-0.03%
ROTX
37038.36
-0.05%


Care sunt principalele produse de Asigurare și Beneficiile lor? Află acum!

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Asigurările ajută oamenii și afacerile să evalueze, administreze și să reducă riscurile. Oferă beneficii asiguraților, deoarece reprezintă un mod de conversie a unor costuri mari și neașteptate într-un număr de plăți mai mici, care pot fi controlate.

Fără asigurare, oamenii s-ar angaja mai puțin în anumite activități ale vieții moderne, deoarece costurile financiare potențiale la care ar fi expuși ar fi prea mari.

De exemplu, oamenii ar fi mai prudenți cu începerea unei noi afaceri, pentru că ar trebui să fie integral responsabili de costuri în cazul unui accident sau incendiu. Ar fi probabil mai reticenți și la cumpărarea unei locuințe proprii, din aceleași motive.

Iata care sunt principalele beneficii ale produselor de asigurare[emaillocker]

1. Încredere pentru consumatori și afaceri

Asigurarea oferă persoanelor și companiilor încrederea de a-și derula viața de zi cu zi și de a încheia tranzacții cu alții. Ei se pot simți în siguranță știind că firma cu care fac afaceri va putea să își continue activitatea și va avea posibilitatea de a-și acoperi obligațiile (dispune de stabilitate financiară).

De exemplu, cei care pleacă în concediu se simt mai confortabil și au încredere să facă o rezervare la un hotel care are o asigurare pentru restituirea depozitului dacă producerea unui eveniment semnificativ, cum ar fi un incendiu, ar cauza închiderea hotelului.

2. Economii stabile și sustenabile și oferirea de pensii

Asigurătorii sunt furnizori semnificativi de produse de economisire și de pensii. Produsele pe care le oferă sunt fundamentale pentru securitatea financiară la vârste înaintate, mai ales având în vedere îmbătrânirea populației.

Principalele tipuri de asigurari

1. Asigurarea de viaţă

Asigurarea de viata poate fi definită ca un contract prin care asiguratul plătește o anumită sumă de bani – prima de asigurare – în schimbul căreia compania de asigurări va plăti o anumită sumă de bani – suma asigurată – în caz de deces sau de supraviețuire a asiguratului. Suma asigurată nu reprezintă valoarea vieții unui om, întrucât viața nu poate fi evaluată în bani. Stabilirea sumei asigurate depinde de puterea financiară și de nivelul de protecție de care asiguratul are nevoie și pe care îl poate susține.

2. Asigurarea de sănătate

Este utilizată pentru a acoperi costurile de spitalizare și/sau ale tratamentului medical ca rezultat al unei boli sau al unei vtămări corporale suferite în perioada asigurată. Asigurările de sănătate fac parte din categoria asigurărilor de protecţie, deoarece principalele riscuri acoperite nu se referă la riscul de deces, ci la riscuri ce creează suferințe fizice ca urmare a îmbolnăvirii sau de altă natură.

Aceste asigurări voluntare sunt diferite de asigurările care se plătesc în mod obişnuit la sistemul public al asigurărilor de sănătate, şi pot fi complementare sau suplimentare acestora.

CITESTE SI:  3 piloni de creștere în asigurări pentru 2019: Digitalul, resursa umană și sănătatea financiară

3. Asigurarea proprietăţii

Aceasta este utilizată pentru a proteja valoarea unor bunuri importante cum ar fi: casa, obiectele pe care le avem în casă (mobilă, electrocasnice, valori etc.), autoturismul; garantează plata banilor necesari pentru a repara sau a înlocui pierderea suferită din cauza unor evenimente neprevăzute acoperite prin contractul de asigurare.

4. Asigurarea de răspundere

Aceasta te protejează în cazul în care provoci pagube altcuiva. În general, termenul de „răspundere” este echivalent cu cel de „responsabilitate”. O persoană poate fi responsabilă sau obligată față de o alta datorită anumitor motive. Răspunderea poate fi datorată ca urmare a unei pagube produse altei persoane sau proprietății altei persoane sau prin încălcarea drepturilor acesteia. O astfel de asigurare
acoperă numai răspunderea legală a asiguratului.

Exemple de asigurări de răspundere

a) Asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA) – acoperă pagubele în cazul în care conducătorul auto asigurat răneşte pe cineva sau distruge proprietatea altcuiva în cazul unui accident de maşină.

b) Asigurarea de răspundere civilă față de terți – formă contractuală prin care se acoperă toate sumele pe care asiguratul, conform legii, este obligat să le plătească pentru pagubele materiale sau vătămările corporale produse de el unei alte persoane (unui terţ).

c) Asigurarea de răspunderea civilă profesională – ce derivă din exercitarea unei profesii ca de ex. medici (malpraxis), avocați, contabili autorizați și experți contabili, arhitecți și ingineri proiectanți etc. Se acoperă prejudiciile produse de către asigurat din culpa unor terțe persoane inclusiv clienților, ca urmare a unor erori sau omisiuni săvârșite în exercitarea profesiei.

In urmatorul articol veti afla care sunt drepturile și obligațiile părților în contractul de asigurare.

Dacă vrei să îți testezi cunoștințele în domeniul asigurărilor, o poți face chiar aici, parcurgând Quiz-ul. Nu uita să împărtășești rezultatele cu prietentii tăi pe Facebook! Succes!

[/emaillocker]


[ajax_load_more]