BET
15033.96
1.36%
BET-TR
31040.47
1.36%
BET-FI
57453.7
0.53%
BETPlus
2230.89
1.29%
BET-NG
1103.23
1.44%
BET-XT
1295.7
1.29%
BET-XT-TR
2645.03
1.29%
BET-BK
2828.99
1.31%
ROTX
33405.38
1.41%


Banca Transilvania lansează prima aplicație de tip wallet din Romania, destinată plăților contactless

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Banca Transilvania lansează BT Pay, aplicație de tip wallet pentru cumpărături şi transfer de bani cu telefonul. Acesta devine portofel digital, schimbând experiența la cumpărături pentru clienții BT care au card de debit sau de credit Visa sau Mastercard, dar şi cea de a trimite bani.

Aplicația poate fi descărcată din Google Play Store sau App Store, pe smartphone-uri cu Android şi iOS şi presupune adăugarea în format digital a cardurilor pe care un client le are la Banca Transilvania.[emaillocker]

Lansarea marchează două premiere: BT Pay este primul wallet din România care permite plăți contactless, bazat pe tehnologie inteligentă de plată Visa Token Service şi MasterCard Digital Enablement Service, respectiv este primul portofel digital din Europa de Sud-Est care foloseşte serviciul token al Visa.

BT Pay înseamnă colecția de accesorii de plată pe care Banca Transilvania le-a lansat până acum – stickerul, ceasul şi brățara contactless -, iar începând de astăzi, şi aplicația wallet.

Cu ajutorul BT Pay, clienții BT pot realiza plăți în țară şi în străinătate, prin aproprierea smartphone-ului de terminelele contactless ale comercianților, funcționalitate valabilă pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android, sistemul iOS nepermițând accesul NFC (Near Field Communication) pentru terțe aplicații, precum si transferul de bani între cardurile proprii şi către alte persoane care au card BT.

De asemenea, aplicatia permite consultarea detaliilor despre tranzacțiile realizate cu cardul BT, soldul şi, în cazul cardurilor de credit, sumele lunare de plată şi punctele de loialitate STAR acumulate, si accesarea ofertelor băncii şi campaniilor partenerilor BT din programul STAR, dedicat celor care au carduri de cumpărături de la Banca Transilvania.

Partenerii Băncii Transilvania pentru dezvoltarea BT Pay sunt: Visa; Mastercard; Endava, companie britanică de servicii şi soluții IT cu o prezență puternică în România şi Inside Secure, lider global în securitatea dispozitivelor mobile.

Prin BT Pay dorim să oferim clienților experiențe noi atunci când sunt la cumpărături, când doresc să trimită bani sau să verifice tranzacțiile făcute cu cardul BT. Apetitul clienților băncii noastre pentru cumpărăturile contactless este tot mai mare, creşterea fiind de peste 350% în decembrie 2017, faţă de decembrie 2016. De asemenea, fiecare secundă înseamnă 5 tranzacții realizate cu unul dintre cele 20 de carduri din oferta noastră. Lansarea BT Pay un pas mare pe care banca îl face pentru a oferi clienților servicii digitale”, a declarat Ömer Tetik, Director General Banca Transilvania.[/emaillocker]


 

[ajax_load_more post_type=”post” button_label=”Mai multe articole”]