BET
16947.98
0.5%
BET-TR
35164.99
0.5%
BET-FI
60482.43
0.6%
BETPlus
2503.39
0.47%
BET-NG
1212.49
0.75%
BET-XT
1444.24
0.52%
BET-XT-TR
2962.94
0.52%
BET-BK
3118.34
0.41%
ROTX
37227.85
0.51%


Cele mai importante zece obiceiuri ale oamenilor de succes

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

În afară de obișnuitul noroc, o mare parte din ceea ce îi face pe unii oameni de succes, implică cultivarea anumitor obiceiuri si comportamente, testate de-a lungul timpului de catre cei care au reusit in domeniul in care activează. Si nu discutam de cunostinte teoretice, ci de regularitatea cu care sunt puse in practica anumite trasaturi elementare fundamentale, ale fiecăruia dintre noi.

Iată mai jos 10 dintre cele mai des întâlnite obiceiuri ale oamenilor de succes:

1. Organizarea

Este unul dintre cele mai frecvent menționate obiceiuri ale celor care au succes în viață. Organizarea include planificarea și stabilirea priorităților și a obiectivelor. Joel Brown, fondatorul Addicted2Success.com, face o listă prioritară „To-Do List” în fiecare seară înainte de a merge la culcare pentru a se pregăti pentru a doua zi. Si week-end-ul nu inseamnă doar relaxare. Potrivit co-fondatorului Twitter Jack Dorsey, duminica este o zi importantă pentru organizare și un timp pentru a se „pregăti pentru restul săptămânii„.

2. Relaxarea

Este interesant de remarcat că relaxarea – prin meditare sau pur și simplu evitarea distragerilor – este una dintre cele mai des întâlnite obiceiuri ale oamenilor de succes.

Desigur, relaxarea vine mai ușor pentru cei care sunt organizați, deci poate pentru unii este mai mult un produs secundar, decât o decizie conștientă. De fapt, unul dintre primii pași spre realizarea unei stări meditative sau relaxate este concentrarea asupra respirației proprii timp de trei până la cinci minute.

3. Ingrijirea personală

Îngrijirea personală în ceea ce privește dieta, exercițiul și igiena vine în continuare pe lista obiceiurilor celor care au succes. Pentru unii, îngrijirea personală implică un regim complex și un stil de viață foarte disciplinat. Pentru alții, nu atât de mult. Elon Musk, directorul executiv al Tesla Motors, a prezentat succint, atunci când a fost întrebat ce obicei zilnic a avut cel mai mare impact pozitiv asupra vieții sale. Într-un tweet, Musk a spus pur și simplu: „dușul„.

4. Acțiunea

A patra pe lista obiceiurilor oamenilor de succes este inevitabil „acțiunea”. Este importantă organizarea, planificarea și stabilirea priorităților, dar fără acțiune, un plan nu este altceva decât o dorință.

Oamenii de succes acționează – repede și adesea. În plus, deși poate suna contraintuitiv, conform lui James Clear, acționează (începe, oricum) înainte de a te simți pregătit. În timp ce alții vin cu motive să mai aștepte, oamenii de succes fac acest prim pas important – chiar dacă pare dificil.

CITESTE SI:  5 Strategii de succes pentru gestionarea eficientă a finanţelor personale

5. Atitudinea pozitivă

Potrivit multor oameni de succes, având o atitudine pozitivă nu este doar un rezultat al succesului – este una dintre cauzele profunde ale acestuia.  Expertii in domeniu se referă la recunoștință ca o prioritate în viața celor care au succes. Mai mult de atât, nu este suficient să-ți exprimi recunoștința și atitudinea pozitivă. Trebuie să-ți reamintești de ce esti recunoscător pentru a obține un efect mai profund.

6. Networking-ul

Oamenii de succes cunosc valoarea networking-ului. Ei apreciază, de asemenea, valoarea colaborării și a muncii în echipă – toate acestea fiind mai probabile atunci când apare schimbul de idei cu alți interlocutori. Oamenii de succes cunosc de asemenea importanța de a se înconjura cu alți oameni de succes. Aproape 80% dintre oamenii bogați (de succes) petrec cel puțin cinci ore pe lună facand networking.

7. Economisirea

Oamenii de succes au stabilit un plan clar de economire recurentă. Frugalitatea totodată, reprezintă un obicei sănătos in ceea ce privește banii și resursele. Comportamentul de a fi economic vine la pachet cu evitarea pierderilor, ceea ce duce automat la eficiență.

8. Trezitul dimineața devreme

Oamenii de succes sunt obișnuiți să se trezească mai devreme, iar acest obicei apare în mod repetat printre cei care se simt bine în viață. Cu cât mai mult se dedica succesului, cu atât mai mult succes va rezulta. În timp ce „Clubul Early Riser’s” (Cei care se trezesc devreme) are un număr uriaș de membri în rândul oamenilor de succes, printre ei sunt Sir Richard Branson de la Virgin Group sau CEO-ul Disney, Robert Iger.

9. Cititul

Este important de reținut că oamenii de succes citesc. În timp ce aceștia citesc și de plăcere, cei mai mulți își folosesc acest obicei ca mijloc de a dobândi cunoștințe noi sau înțelegerea anumitor probleme neclare.

Pentru cineva care are nevoie de inspirație cu privire la valoarea și importanța lecturii, autoarea britanică a seriei Harry Potter, J.K. Rowling, ne sfătuiește: „Citește cât poți. Nimic nu te va ajuta la fel de mult ca și cititul.

10. Activități caritabile

Fie prin activități caritabile sau prin împărtășirea ideilor, oamenii de succes au un obicei de a da. Ei cunosc valoarea împărțirii și cei mai mulți cred că succesul lor ar trebui să aibă ca rezultat ceva mai mult decât acumularea de avere pentru ei înșiși.

In concluzie…

Majoritatea oamenilor au obiceiuri – unele sunt bune, altele nu, insă oamenii de succes tind să aibă mai multe tipuri de obiceiuri care contribuie la succesul lor.

Vestea bună, pentru cei care doresc să aibă succes, este faptul că, cultivarea obiceiurilor pozitive nu necesită mai mult efort decât dezvoltarea celor negtive.

Unele dintre cele mai bune obiceiuri ale oamenilor de succes implică doar un efort conștient, cum ar fi de exemplu trezirea devreme în fiecare zi. Pentru alții, organizarea este mai importantă și mai practică, dar în cele din urmă au același rezultat: succesul.


 

[ajax_load_more]