BET
12298.01
0.18%
BET-TR
23920.05
0.18%
BET-FI
49559.3
-0.83%
BETPlus
1837.43
0.22%
BET-NG
914.79
0.05%
BET-XT
1068.82
0.01%
BET-XT-TR
2066.06
0.01%
BET-BK
2330.57
-0.17%
ROTX
27431.42
0.12%


6 lucruri de stiut: ce este si ce nu este un broker de credite

Autor: Mihaela Pântea
Timp de citit: 2 minute

Cei 6 NU pe care trebuie sa-i stii despre brokerul de credite

Cei 6 NU pe care trebuie sa-i stii despre brokerul de credite se refera, pe de o parte, la sursa fondurilor din care sunt acordate imprumuturile, pe de alta parte la costurile care insotesc accesarea unui credit.

Pentru ca sunt destule confuzii pe piata creditelor si foarte multi clienti cred ca brokerii ofera direct credite, la fel ca bancile sau ca Institutiile Financiare Nebancare (IFN-urile), trebuie sa stii cei 6 NU despre brokerul de credite.

Informatiile te vor ajuta sa faci deosebirea intre un broker de credite, o institutie financiara nebancara si o banca.

Iata mai jos:

Brokerul de credite NU ofera direct imprumuturi.
Brokerii de credite autorizati de catre ANPC sa desfasoare activitatea de intermediere credite NU detin fonduri proprii din care sa ofere imprumuturi si nici nu au voie sa faca acest lucru. Acestia ofera servicii de INTERMEDIERE financiara, respectiv faciliteaza accesul catre cel mai potrivit credit pentru clienti, ales dupa nevoile lor, de la una dintre bancile-partener.

Brokerul de credite NU practica alte costuri peste cele ale bancilor.
Brokerii de credite analizeaza si aleg cea mai buna solutie pentru clientii sai, dintre produsele financiare oferite de partenerii sai fara a adauga marje de dobanda sau alte sume, peste cele ale bancilor. Imprumuturile intermediate pentru clienti sunt insotite strict de comisioanele si costurile percepute de banci.

Brokerul de credite NU percepe comision pentru serviciile sale.
Majoritatea brokerilor – si este cazul tuturor membrilor ARBC – isi ofera GRATUIT serviciile, deci NU percep comisioane pentru serviciile prestate pentru clienti.

CITESTE SI:  Ce trebuie să faci dacă ai primit o notificare de la ANAF cu privire la veniturile obținute din străinătate?

Brokerul de credite NU conditioneaza in niciun fel accesul la credite.
Brokerul de credite, ca intermediar intre produsele bancilor si institutiilor financiare nebancare pentru care intermediaza ofertele, nu poate si nu are dreptul sa conditioneze in vreun fel accesul unui client catre credite sau alte produse bancare pe care le intermediaza.

Brokerul de credite NU lucreaza cu o singura banca sau cu un singur IFN
Brokerii de credite constituiti ca firme de intermediere “nelegate”, conform OUG 52, lucreaza cu mai multe banci si IFN-uri, pe baze contractuale, astfel oferind clientilor solutia financiara potrivita, dintr-o mai larga paleta de credite ale mai multor banci si IFN-uri cu care lucreaza.

Brokerul de credite NU elimina din start situatiile dificile sau complicate ale clientilor.
Pentru ca au la indemana o multitudine de produse ce apartin partenerilor, banci si IFN-uri, brokerii de credite nu numai ca nu elimina situatiile complicate ale clientilor, ci incearca sa resolve aceste situatii, tintind exact produsul care vine intru rezolvarea acestora. De multe ori brokerii au rezolvat situatii aparent fara solutie, respinse anterior chiar de catre banci.

Asadar, de acum inainte, vei cunoaste ce este dar mai ales ce NU este brokerul care te-a ajutat sa obtii creditul pentru casa sau pentru masina.

Pentru mai multe detalii, consulta Asociatia Romana a Brokerilor de Credite (www.arbc.ro)


 

[ajax_load_more post_type=”post” button_label=”Mai multe articole”]