BET
14225.55
0.82%
BET-TR
29101.63
0.81%
BET-FI
53041
0.64%
BETPlus
2115.64
0.78%
BET-NG
1059.39
0.7%
BET-XT
1226.23
0.78%
BET-XT-TR
2485.95
0.78%
BET-BK
2638.31
1.03%
ROTX
31191.55
0.74%Alpha Bank ia 50 mil EUR de la IFC pentru sustinerea vanzarilor de credite ipotecare

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Alpha Bank România ia un împrumut de 50 de milioane de euro pentru a sprijini acordarea de credite ipotecare şi pentru a contribui la extinderea accesului la finanţare pentru potenţialii proprietari de locuinţe din România, de la IFC, divizia de finantari a Bancii Mondiale, reiese dintr-un comunicat remis AGERPRES.

„Fondurile suplimentare ne vor permite să sprijinim mai bine nevoile clienţilor noştri într-o piaţă în care cererea creşte anual”, a declarat Periklis Voulgaris, vicepreşedinte executiv al Alpha Bank România.

Potrivit comunicatului, finantarea locuinţelor din România ar putea contribui la creşterea economică mai mult decât o face în prezent. Ponderea de 7% a portofoliului ipotecar rezidenţial în PIB este cea mai scăzută dintre ţările UE. Media pentru cele 28 de ţări membre este de 50%.

„Noul împrumut al IFC va consolida şi mai mult parteneriatul nostru cu Alpha Bank România şi va permite băncii să-şi extindă portofoliul de credite ipotecare şi să-şi ajute clienţii să devină proprietari de locuinţe. Prin stimularea capacităţii Alpha Bank de a creşte acordarea de credite ipotecare contribuim şi la un ciclu sănătos, generat pe plan intern, al ocupării forţei de muncă, creşterii economice şi economisirii”, a declarat Manuel Reyes-Retana, director regional al Grupului Instituţiilor Financiare din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

CITESTE SI:  Radu Puiu, XTB România: Investitorii români în fonduri tranzacționate la bursă au preferat obligațiunile și companiile AI

IFC a mai acordat bancii si in 2015 o linie pentru susţinerea activităţii de comerţ internaţional în valoare de 30 de milioane dolari, în cadrul Programului de Finanţare a Comerţului Global, care sprijină comerţul pe pieţele emergente prin acordarea de garanţii parţiale sau totale pentru tranzacţii comerciale individuale, garantate de ratingul triplu-A al IFC.

‘O data cu aderarea la blocul comunitar, creşterea economică a României a contribuit semnificativ la reducerea sărăciei. Cu toate acestea, cresterea intermedierii financiare este necesară pentru a sprijini accesul la credite pentru persoanele fizice şi întreprinderile mici, care constituie un segment critic al economiei’, informează comunicatul Băncii Mondiale. AGERPRES

Foto credit: Tupungato | Dreamstime.com