BET
16009.52
0.75%
BET-TR
33218.43
0.74%
BET-FI
57504.25
1.41%
BETPlus
2375.59
0.71%
BET-NG
1140.41
0.7%
BET-XT
1367.72
0.77%
BET-XT-TR
2806.07
0.76%
BET-BK
2978.41
0.63%
ROTX
35341.99
0.96%Când, de ce și cum să obții un credit de nevoi personale?

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Societatea in care trăim este construită in jurul ideii de bani. In practică insă, banul nu are o valoare reală. Acesta este definit de bucati de plastic, de hartie sau de metal care nu rezolvă de unele singure nicio nevoie umană. Cu toate astea, omenirea a căzut de acord ca banul este un instrument de schimb, ceea ce l-a transformat intr-o nevoie.

Cu totii avem bani, insa de multe ori acestia nu sunt suficienti pentru a acoperi toate dorintele si nevoile noastre. Din cauza acestei insuficiente a aparut ideea de credit de nevoi personale.

Ce este creditul de nevoi personale?

Este un imprumut oferit de o institutie bancară sau de o instituție nebancară, contra unui comision. Scopul acestui imprumut este acela de a acoperi nevoile urgente ale oamenilor si de a oferi flexibilitatea plății eșalonate. 

Când merită să soliciți un credit de nevoi personale?

Există situații in care un astfel de credit este cea mai bună soluție și situații in care poate să nu fie un instrument tocmai eficient.

De regulă, este bine să soliciți un credit de nevoi personale in următoarele situații:

• Există intârzieri ale venitului tău uzual și ai nevoie de bani pană la urmatorul salariu;

• A apărut o situație urgentă (o problemă de sănătate, un deces, un defect al automobilului sau o problemă la locuință);

• Trebuie să acoperi cheltuieli ocazionale, cum ar fi rechizitele pentru copii sau reinnoirea garderobei de iarnă.

Toate aceste situatii pot fi rezolvate rapid cu un credit de nevoi personale, atâta vreme cât ai garantia ca suma imprumutată poate să fie restituită in termenul stabilit cu institutia financiară.

CITESTE SI:  Achiziție imobil 2024: Ce credit este mai convenabil, în lei sau euro?

Când nu merită să soliciți un credit de nevoi personale?

De regulă, este bine să eviți sa iei un credit atunci cand cheltuiala pe care vrei s-o faci este un simplu moft. Nu merită să imprumuți bani pentru mese in restaurante scumpe, pentru achizitia unui telefon nou ( atăta vreme cat cel pe care il ai functionează foarte bine ) sau pentru vacanțe pe care in mod normal nu ți le permiți.

De unde iei un astfel de credit?

Există numeroase instituții care iți oferă imprumuturi, insa nu toate au aceleași conditii. In principiu, sursele de creditare se impart in doua categorii: instituțiile bancare (băncile) si instituțiile nebancare

Institutiile bancare au marele avantaj al dobanzilor mici si al perioadei extinse de rambursare. Cu toate astea, acordă creditul destul de greu si pot solicita foarte multe documente.

Institutiile nebancare ofera foarte repede imprumuturile (de cele mai multe ori in maxim 24 de ore), nu solicită foarte multe acte insă au limitări in ceea ce priveste sumele imprumutate si pot percepe comisioane ceva mai mari. Atunci cand ai o nevoie urgentă de bani insă, aceste institutii nebancare (IFN-uri) sunt cele mai potrivite.

Sfaturi utile!

» Citește cu atenție toate informațiile despre instituția cu care ai ales să colaborezi!

» Calculează-ți foarte bine bugetul, pentru a te asigura că rambursezi rapid sumele imprumutate!

» Incearcă să eviți cheltuielile impulsive!

» Nu imprumuta mai multi bani decât ai nevoie!


 

[ajax_load_more]