BET
17495.92
0.77%
BET-TR
37002.55
0.8%
BET-FI
59384.03
0.21%
BETPlus
2583.56
0.75%
BET-NG
1239.89
0.08%
BET-XT
1487.89
0.8%
BET-XT-TR
3106.45
0.84%
BET-BK
3233.11
1.03%
ROTX
38420.45
0.81%
Revolut lansează în România creditul pentru nevoi personale, primul său instrument de creditare pe piața locală

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Revolut, aplicația financiară cu peste 2 milioane în România, a anunțat, joi, lansarea ofertei sale de creditare pe piața locală, primii clienți fiind invitați deja să aplice pentru creditul de nevoi personale negarantat.

Acesta este primul produs de împrumut pe care Revolut îl oferă clienților săi români. Clienții pot aplica direct în aplicație și pot primi până la 125.000 RON.

Contractul de credit este semnat cu o semnătură electronică calificată, iar fondurile sunt puse la dispoziție instant în contul clientului. Clienții vor putea să modifice data de rambursare lunară, să efectueze rambursări parțiale sau totale direct din aplicație și să-și verifice extrasul de credit în orice moment.

Creditul de nevoi personale – în stilul Revolut, este ușor de obținut, direct din aplicație, în câțiva pași simpli, și foarte transparent în privința costurilor – singurul cost care se percepe fiind dobânda.

Nu există comisioane de emitere și pentru rambursare anticipată și nici alte costuri ascunse. Împrumutul se adresează, pentru moment, clienților Revolut cu istoric de creditare al căror venit poate fi verificat online, însă este un proces etapizat și, în curând, vom fi în măsură să adăugăm și alte categorii acceptate.

Produsul este oferit doar în moneda locală RON, cu dobândă fixă pe toată perioada creditului, ​​și o durată de maxim 60 de luni. Ca și în cazul altor produse Revolut, ne gândim mai întâi la clienți și ne străduim să le oferim o experiență de management al finanțelor personale complet diferită.

Produsul nostru este disponibil 24/7 în aplicație. Clienții au libertatea de a accesa creditul cu ușurință oricând au nevoie de bani și pentru suma de care au nevoie, fără bătăi de cap sau comisioane suplimentare, atunci când obțin un împrumut sau îl rambursează”, a declarat Gabriela Simion, Director General al sucursalei Revolut din România.

CITESTE SI:  Raiffeisen Bank vinde credite imobiliare cu dobândă fixă de la 4,9% pe an

Acesta este doar începutul, intenția fiind să adăugăm, în viitorul apropiat, și alte produse de creditare cu costuri reduse care să ajute milioane de români să-și gestioneze mai eficient cheltuielile de zi cu zi”, a adăugat Gabriela Simion.

Descrierea produsului
• suma maximă acordată în monedă locală: 125.000 RON
• rata dobânzii este fixă pe toată perioada de creditare și variază între 6,99% și 15,59%, în funcție de profilul clientului
• fără comisioane de emitere și rambursare anticipată
• perioadă de rambursare de maximum 60 de luni
• aprobarea și gestionarea creditului 100% online
• banii disponibili imediat în contul clientului, după obținerea confirmării online de acordare a creditului, și posibilitatea de a solicita creditul de oriunde, oricând

Cu peste 2 milioane de clienți persoane fizice, România este cea de-a patra piață europeană unde Revolut Bank lansează creditul de nevoi personale, după Polonia, Lituania și Irlanda.

Conform unui studiu realizat de o companie independentă pentru Revolut, apetitul românilor pentru produse bancare și financiare se orientează tot mai mult spre soluții rapide, transparente și sigure de finanțare. 27% dintre participanții la acest studiu au declarat că ar fi interesați să acceseze, în următoarele 12 luni, carduri de credit, 20% credite de nevoi personale și 11%, produse de tipul Buy Now Pay Later (BNPL).

Cel puțin 58% dintre respondenți au indicat costurile mai scăzute drept principalul motiv pentru preferința lor față de soluții de tipul fintech, cum sunt aplicațiile financiare, viteza (57%), siguranța serviciilor (37%) și diversitatea operațiunilor bancare (22%).