BET
17680.5
1.41%
BET-TR
37417.56
1.48%
BET-FI
58826.12
-0.36%
BETPlus
2609.85
1.34%
BET-NG
1264.99
1.96%
BET-XT
1497.7
1.2%
BET-XT-TR
3132.73
1.27%
BET-BK
3227.37
0.7%
ROTX
38863.86
1.44%
Cum sa iei un credit avantajos cu ajutorul unui broker de credite

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Desi pare mai simplu sa intri in sucursala bancii din coltul strazii pe care locuiesti ori din apropierea biroului tau, s-ar putea sa nu fie cea mai buna alegere, cel putin in cazul in care esti interesat de un credit.De regula, bancile au produse-standard care pot fi mai greu ajustate pe nevoia reala a clientilor, accesarea unui credit fiind de multe ori un proces greoi si complicat, care ar putea sa se incheie cu un refuz categoric (a se citi “respingere dosar”) din partea bancii, sub diferite justificari.

Din fericire, exista o solutie convenabila: brokerul de credit. Adica acea companie care “aduna” sub umbrela sa expertii in creditare, banking si proceduri de accesare credite, avand o paleta diversificata de oferte ale bancilor-partenere. Doar cine nu a apelat pana acum la un broker recunoscut nu stie ca “e prea frumos ca sa fie adevarat”. Si nu o spunem noi, o spun clientii Kiwi Finance.

Dar, care sunt totusi avantajele colaborarii cu un broker de credite? Este vorba despre trei aspecte esentiale pe care oricine ar vrea sa le diminueze la maximum, iar rezultatele sa fie cat mai mari:

1. Timp redus cu analiza ofertelor bancilor.

2. Suma accesata, cu cea mai mica dobanda, si cele mai mici costuri.

3. Cat mai putini nervi consumati “fata in fata cu banca”.

In comparatie cu o banca, brokerul are o perspectiva mult mai larga asupra pietei, a ofertelor bancilor-partenere, dar si a nevoilor clientilor, cel putin prin prisma numeroaselor dosare intocmite, analizate si perfectate pentru a fi trimise la banca.

Practic, brokerul preia efortul clientului de a cauta si a gasi oferte, a le compara si a decide. Aici este cu-adevarat cheia intregului proces de accesare a unui credit si vesnica problema a solicitantului: care banca ofera cel mai bun credit? Pe langa faptul ca “cel mai bun credit” este o notiune diferita de la un client la altul. Pentru unii inseamna cea mai mica dobanda din piata, pentru altii, cea mai mare suma.

CITESTE SI:  Argintul a înregistrat o creștere de 20% a prețului de la începutul anului

Prin urmare, brokerul de credit face exact aceste lucruri: gaseste produsele bancare de creditare care se potrivesc profilului si situatiei financiare a clientului, le compara si le aleage pe cele care raspund cel mai bine obiectivelor acestuia.

Kiwi Finance este cel mai vechi broker de credite din Romania si, dupa o experienta de peste 11 ani, ofera potentialilor clienti produse de creditare dintre cele mai diverse, impreuna cu mari banci din Romania.

Brokerul asista clientul de la inceput pana la sfarsitul procedurilor de creditare, cu alte cuvinte, brokerul preia “povara”relatiei cu banca, pe care o deruleaza profesionist, urmarind ca procesul in sine sa dureze cat mai putin, in folosul tuturor celor trei parti implicate: client, broker, banca.

“Este vorba aici, in opinia mea, de rolul extrem de important al brokerului, prin care te scuteste si te fereste de partea cea mai neplacuta in accesarea unui credit: reprezentarea in fata bancii pana la finalizarea tranzactiei – birocratie, drumuri, negocieri, asteptari fara raspuns, acte suplimentare, etc.”, explica Anca Bidian, CEO Kiwi Finance.

In concluzie, de ce sa alegi un broker de credite in loc sa te duci singur la banca?

Cand ai o nevoie apelezi la un specialist, indiferent de domeniul de care vorbim. In domeniul medical te duci la doctor, nu studiezi singur pe internet ce te doare, in juridic apelezi la un avocat, nu te reprezinti singur in instanta, iar in financiar apelezi la un broker, nu te duci singur la toate bancile sa faci studiu de piata. Timp, bani si nervi economisiti si conservati!

Powered by

 

 

Foto credit: Seoterra | Dreamstime.com