BET
17501.54
0.8%
BET-TR
37015.87
0.84%
BET-FI
59249.42
-0.01%
BETPlus
2583.6
0.75%
BET-NG
1245.67
0.55%
BET-XT
1487.36
0.77%
BET-XT-TR
3105.44
0.81%
BET-BK
3224.96
0.78%
ROTX
38435.1
0.85%
Bogdan Barnea la Feel the Markets, regula 90-90-90

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

In cadrul emisiunii Feel the Markets de joi, Bogdan Barnea, Director de trading in cadrul MacRo Traders a răspuns intrebărilor adresate de gazdele emisiunii Catalin Chivu și Tiberiu Porojan. Acesta a oferit o perspectivă asupra pietei valutare actuale, deciziile băncilor centrale precum si indicii prețioase cu privire notiunile de trading in cadrul analizei tehnice.

Mă aștept să apară si măsuri fiscale si nu numai măsuri monetare, băncile centrale si-au cam incheiat treaba pană acum. Stim că sezonalitatea pe dolarul american este destul de puternică in perioada aceasta, iar in ceea ce priveste volatilitatea, mă astept ca si ea să apara, peste tot avem ba triunghiuri, ba range-uri, cat de curand  daca avem parte de un conflict sau daca nu se potolesc SUA cu China in ceea ce priveste respectarea acordului comercial, s-ar putea sa revina volatilitatea.” a declarat acesta.

Trebuie sa fim atenti la indicatorii ce tin de inflatie, core inflation (care este inflatia de baza din care se scade pretul alimentelor si combustibililor), pentru că prețurile lor sunt putin mai volatile, dupa aceea ne interesează PIB-ul anualizat si noi avem un model de analiză fundamentală care se numeste GIP model, acronimul provenind de la Growth inflation policy.

Daca noi stim ce se intampla cu cresterea economica, respectiv cu PIB-ul, ne uitam si la inflatie, vedem in ce directie este trendul inflatiei, atunci noi putem stabili cam care va fi politica monetara a bancii centrale. De exemplu, acum avem PIB-ul in scădere si inflatia in scădere, acest lucru ne dă de inteles ca politica monetară a bancii respective va fi una de easing sau de stimulare economică. Ne mai uităm de asemenea si la leading indicators, cum ar fi indicatorii PMI (Purchasing Manager index), un sondaj de opinie care le gasim in calendarul economic, deoarece ei se refera la viitor.”

CITESTE SI:  Studiu Investimental - 86% dintre investitorii din România investesc pe termen mediu și lung

Pe EURGBP mă astept ca turma de retail sa treacă pe BUY, monitorizez market sentimentul care este 50-50 si de cateva săptamâni acolo se duce o bătălie, in momentul in care turma va trece pe BUY, probabil ca 0,87 va fi strapuns si acolo vom deschide tranzacții de SELL contra turmei. 

Statistic vorbind, 90% dintre traderii de retail își pierd 90% din bani in primele 90 de zile de tranzacționare! Este regula 90-90-90 si atunci dacă te uiți si vezi ce tranzacții au acei traderi de retail, teoretic vorbind ar trebui să tranzacționezi contra lor.

Vă invităm să urmăriți intrega emisiune pe pagina Financial Market


 

[ajax_load_more]