BET
18042.59
0.54%
BET-TR
39292.33
0.52%
BET-FI
59167.26
0.14%
BETPlus
2673.38
0.52%
BET-NG
1278.58
0.31%
BET-XT
1539.44
0.59%
BET-XT-TR
3299.86
0.57%
BET-BK
3369.36
0.86%
ROTX
39628.22
0.54%

Educație financiară: Studenții de la ASE au câștigat etapa locală a competiției „CFA Institute Research Challenge”

Autor: Financial Market
3 min

Studentii Facultății de Finanțe Bănci și Burse de Valori din cadrul Academiei de Științe Economice București au câștigat etapa locală a competiției „CFA Institute Research Challenge” organizată la București de Asociația CFA Romania, precizeaza un comunicat al Asociatiei.

CFA Society Romania, membră a CFA Institute (SUA) – asociația profesioniștilor din sectorul investițiilor, a organizat, în anul universitar 2018 – 2019, etapa națională a competiției „CFA Institute Research Challenge”, eveniment aflat la a 7-a ediție.

După o competiție strânsă între șapte echipe de studenți aparținând universităților din România și Republica Moldova, câștigătoare în acest an a fost desemnată echipa Facultății de Finanțe Bănci și Burse de Valori din cadrul ASE București (FABBV). Echipa a fost formată din studenții Andreea Solomon, Robert Grecu, Luca Nicolae și Alexandru Zarnoeanu, îndrumați de Anamaria Ciobanu în calitate de profesor coordonator și de mentorul Andreea Mladin, CFA, voluntar și membră a Asociației CFA Romania.

Competiția locală “CFA Institute Research Challenge” a fost coordonată de Andreea Nica, CFA și Mugur Popescu, CFA – membrii ai Consiliului Director al Asociației CFA Romania.

Rapoartele și prezentările sunt din ce în ce mai elaborate de la an la an, ceea ce ne dă dovadă că există mulți studenți talentați, care au nevoie de astfel de oportunități să învețe de la practicieni și să aplice cunoștințele dobândite în facultate. Suntem recunoscători profesorilor coordonatori și voluntarilor Asociației CFA Romania, care dedică timpul personal pentru pregătirea studenților și creșterea prestigiului universităților. Ținem pumnii strânși pentru echipa locală, căreia îi dorim să reprezinte cu succes România la faza regională și să se califice pentru etapa finală,” a declarat Mugur Popescu, CFA Romania.

Ne bucurăm că Bursa de Valori București, în calitate de companie listată, a atras interesul studenților din competiție. A fi operator de piață și sistem, dar și companie listată în același timp nu este ușor, acest lucru cu siguranță necesitând o analiză detaliată și o muncă asiduă din partea studenților pentru realizarea rapoartelor de companie. În anul în care Bursa lucrează la proiecte strategice de infrastructură și crestere a lichidității, și în care MIFID2 a adus o nouă paradigmă în activitatea de research, le mulțumim echipelor participante în concurs pentru că au ales BVB și CFA Institute pentru susținerea CFA Research Challenge.” a declarat Adrian Tănase, CFA, Director General al Bursei de Valori București.

Echipa studenților de la FABBV din cadrul ASE București va participa la faza regională a competiției “CFA Institute Research Challenge” care se va desfășura în 10-11 aprilie la Zurich în Elveția și, dacă se califică, va merge în finala globală care va avea loc pe 25 aprilie în New York, SUA. La competiția globală participă peste 1.000 de universități din peste 75 de țări.

Despre Competiția “CFA Institute Research Challenge”
„CFA Institute Research Challenge” este o competiție a celor mai prestigioase școli de business internaționale, tematica fiind extrasă din curricula programului CFA, curricula considerată cel mai înalt standard profesional în analiza investițională și cercetarea economică.

Programul competiției se adresează celor mai reprezentative studii de caz, pregătite de către o echipă de studenți, coordonată de către un mentor, deținător al titlului de CFA și un profesor care activează în Universitatea/Facultatea participantă.

Studiul de caz prezentat în cadrul concursului, etapa națională, trebuie să aibă un număr limitat de informații și a fost prezentat succint unui juriu format din reprezentanți ai Asociației CFA Romania.
Cea mai bună prezentare și studiu de caz oferă posibilitatea calificării în etapele următoare la nivel international ale competitiei „CFA Institute Research Challenge”.

Competiția se desfășoară anual sub auspiciile CFA Institute și urmează cele mai bune practici profesionale în cercetarea și analiza investițională așa cum sunt ele cuprinse în portofoliul de cunoștințe profesionale al programului CFA.

Echipele de studenți participanți la competiție au avut oportunitatea să își dezvolte și să își exerseze capacitatea de realizare și prezentare a unui raport propriu de cercetare și analiză investițională, în fața unei audiențe cu abilități academice și profesionale. De asemenea, echipa câștigătoare participă la etapa internațională a competiției.


 

[ajax_load_more]