BET
14345.8
0.92%
BET-TR
29346.85
0.92%
BET-FI
54097.34
0.95%
BETPlus
2134.28
0.96%
BET-NG
1069.91
1.12%
BET-XT
1238.14
0.91%
BET-XT-TR
2510.02
0.9%
BET-BK
2673.8
1.17%
ROTX
31603.71
1.04%Ministerul Finanțelor va emite titluri de stat prin programul Tezaur accesibile tuturor investitorilor

Autor: Financial Market
Timp de citit: < 1 minute

Ministerul Finanțelor Publice se pregateste pentru lansarea un nou instrument de datorie publică – alternativă de economisire pentru populație. Astfel, programului Tezaur va da posibilitatea tuturor persoanelor fizice interesate, să achiziționeze titluri de stat direct prin Trezoreria Statului, fără comisioane și cu o dobândă atractivă.

Spre deosebire de programul Fidelis, emisiunile de titluri de stat prin Trezorerie vor fi emise cu o frecvență trimestrială, în baza unor prospecte de emisiune, punându-se astfel la dispoziția persoanelor fizice un instrument de economisire de-a lungul unui întreg an. Așadar, orice persoană fizică va avea posibilitatea subscrierii frecvente a emisiunilor de titluri de stat pe o paletă mai largă de scadențe.

Mai mult, în scopul asigurării facilității accesului cât mai larg la aceste emisiuni, valoarea unui titlu de stat va fi de 1 leu, spre deosebire de valoarea de 100 de lei aferentă ultimelor titluri de stat emise prin programul Fidelis.

Totodată, un alt beneficiu al noului program constă în faptul că spre deosebire de emisiunile anterioare efectuate prin Trezorerie (înainte de anul 2005), aceste titluri de stat vor fi emise într-o forma dematerializată, persoanele fizice care vor cumpăra astfel de titluri urmând să își deschidă conturi în Trezorerie în acest sens.

CITESTE SI:  Radu Puiu, XTB România: Investitorii români în fonduri tranzacționate la bursă au preferat obligațiunile și companiile AI

Prin noul program, titlurile de stat pentru populație vor fi emise prin intermediul unităților operative ale Trezoreriei Statului. În același timp, veniturile obținute din deținerea titlurilor emise de statul român, prin Ministerul Finanțelor Publice, vor fi neimpozabile, conform actualelor prevederi din Codul Fiscal. Termenii și condițiile financiare aferente fiecărei emisiuni vor fi specificate în cadrul prospectelor de emisiune care vor fi aprobate prin ordin al ministrului Finanțelor Publice.

Foto credit: Violka08 | Dreamstime