BET
16838.36
-0.26%
BET-TR
34937.55
-0.26%
BET-FI
59897.97
-0.98%
BETPlus
2488.64
-0.26%
BET-NG
1205.13
-0.11%
BET-XT
1434.84
-0.36%
BET-XT-TR
2943.66
-0.36%
BET-BK
3096.27
-0.44%
ROTX
36979.69
-0.22%


Asociația CFA România lansează studiul „Viitorul Sistemului de Pensii din România”

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

In cadrul unui eveniment care va avea loc vineri 13 decembrie, Asociatia CFA Romania lansează primul sau studiu prin care face o analiză completă a sistemului de pensii din Romania.

Pensiile sunt un subiect actual, iar Asociatia CFA Romania isi propune ca prin intermediul studiului “Viitorul Sistemului de Pensii din Romania” sa prezinte solutii pentru asigurarea unui sistem de pensii solid, bine structurat, care sa raspunda cat mai bine nevoilor societatii.

Securitatea financiara dupa pensionare are o importanta covarsitoare atat pentru indivizi, cat și pentru societate, in ansamblu, fiind necesar ca majoritatea tarilor sa faca fata efectelor sociale, economice și financiare ale imbatranirii populatiei. Determinarea celei mai bune structuri a unui sistem de pensii sigur este o provocare, constituind un subiect ce acopera aspecte privind politicile guvernamentale, practicile angajatorilor, educatia financiara, nevoile investitorilor individuali si nu numai.

Adrian Codirlasu, CFA – presedintele Asociatiei CFA Romania a declarat: “In viitor vor fi necesare schimbari majore a sistemului de pensii, deoarece o proportie importanta a populatiei va fi la pensie, nu va mai munci si se va baza pe veniturile altor membri ai familiei si pe guvern. Si acest lucru se va intampla in conditiile unei scaderi a populatiei. Tinand cont de aceasta provocare, consideram ca trebuie luate masuri in sensul majorarii componentei de contributii definite, publice sau private, (vs beneficii definite care vor crea datorie publica si vor pune o povara suplimentara pe generatiile urmatoare). De asemenea, trebuie incurajata educatia financiara si constientizat faptul ca independenta financiara la pensionare depinde de fiecare dintre noi.

Autorii acestui studiu, Cristian Popa, CFA – Membru in Consiliul Director al Asociatiei CFA Romania, Adrian Codirlasu, CFA – Presedinte al Asociatiei CFA Romania si Dragos Cabat, CFA – Membru in Consiliul Director al Asociatiei CFA Romania, au analizat situatia actuala a sistemului de pensii din Romania si au luat in considerare scenarii posibile pentru imbunatirea situatiei viitorilor pensionari.


 

[ajax_load_more]