BET
16882.42
-0.77%
BET-TR
35029
-0.77%
BET-FI
60301.58
-0.24%
BETPlus
2495.95
-0.73%
BET-NG
1210.27
0.09%
BET-XT
1440.85
-0.75%
BET-XT-TR
2956.01
-0.75%
BET-BK
3107.11
-0.88%
ROTX
37073.64
-0.76%Programul Start-up Nation incepe in doua saptamani

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, a declarat luni, la Bistriţa, că programul Start-up Nation va debuta în aproximativ două săptămâni, înscrierile urmând să se facă exclusiv online.

„Implementarea, adică înscrierea, va începe într-o perioadă de aproximativ două săptămâni, poate două săptămâni şi un pic. Am încercat să fie la început de mai, au fost foarte multe elemente şi, în urma dezbaterii publice, trebuie să facem foarte multe modificări, OUG 10, şi lucrul acesta ne-a întors în Parlament şi puţin ne-a întârziat din acest punct de vedere, fiindcă am dorit într-adevăr ca toate acele modificări să se regăsească şi în textul de lege. Iar legea, în acest moment, este la promulgat şi este o chestiune de două săptămâni”, a declarat Laufer.

Ilan Laufer a participat, luni, alături de secretarul de stat Adrian Mlădinoiu, la o întâlnire cu persoane interesate de programul Start-up Nation din municipiul Bistriţa, la care au mai fost invitaţi prefectul de Bistriţa-Năsăud, Ovidiu Frenţ, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Puica, viceprimarul municipiului Bistriţa, Cristian Niculae, şi secretarul Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, Monica Mureşan.

Potrivit lui Laufer, acest gen de întâlniri au dus la îmbunătăţiri ale programului, ca urmare a sugestiilor venite din partea viitorilor antreprenori.

„În acest fel am reuşit să aducem foarte multe îmbunătăţiri programului Start-up Nation, să introducem cheltuieli eligibile şi nu numai, inclusiv chirii, salarii şi alte cheltuieli care nu erau incluse, inclusiv TVA nedeductibilă e o cheltuială eligibilă în cadrul programului Star-up Nation. Pe de altă parte, am dorit să merg să întâlnesc oamenii şi să le transmit gândurile şi mesajele mele, în aşa fel încât să îi determin să se apropie de zona de antreprenoriat”, a precizat secretarul de stat.

Programul Start-up Nation a fost aprobat prin OUG nr.10/2017 pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii şi se adresează cetăţenilor români, cu vârsta minimă de 18 ani, care vor să înfiinţeze o firmă. El are ca obiectiv principal stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, îmbunătăţirea performanţelor economice ale start-up-urilor, creşterea potenţialului de accesare a surselor de finanţare şi facilitarea accesului acestora la finanţare.

Sursa: Agerpres