BET
16013.66
0.79%
BET-TR
33223.76
0.79%
BET-FI
58538.7
0.44%
BETPlus
2377.06
0.75%
BET-NG
1148.24
0.43%
BET-XT
1370.99
0.71%
BET-XT-TR
2812.46
0.72%
BET-BK
3005.61
0.6%
ROTX
35738.48
0.99%ROCA Investments își dublează capitalul social printr-o rundă adresată acținarilor fondatori

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

ROCA Investments, parte din Impetum Group, o soluție de capital, parteneriat și management pentru consolidarea afacerilor românești aflate în impas, dar care au un viitor valid, anunță încheierea cu succes a primei etape din procesul de dublare a capitalului social propusă pentru acest an.

Obiectivul companiei este de a-și majora capitalul social în două etape succesive. Tocmai a fost încheiată cu succes prima etapă, cea destinată acționarilor fondatori, care a însemnat majorarea capitalului social al societății cu 30,38 milioane lei (6,3 milioane euro), până la 91,13 milioane lei (18,9 milioane euro).

Capitalul subscris va fi folosit în exclusivitate pentru a investi în noi companii, în contextul în care obiectivul ROCA Investments este de a duce companii românești la următorul nivel, susținându-le în același timp să depășească această perioadă dificilă pentru economia românească, cauzată de pandemie.

A doua etapă a majorării urmează să fie demarată în septembrie, cu intenția de a fi cooptați acționari noi.
Această majorare de capital face parte dintr-un plan mai amplu al ROCA Investments de a-și crește anvergura implicării în economia națională, prin investiții în mai multe companii, într-o perioadă dificilă pe plan economic, în contextul în care soluțiile existente pe piață pentru IMM-uri sunt insuficiente, ineficiente și neadaptate realității economice.

”Succesul acestei primei etape, în care acționarii au subscris integral, este o declarație de susținere pentru acest proiect”, consideră Rudi Vizental, CEO-ul ROCA Investments.

Modelul de business ROCA Investments, bazat pe granularitate și pe diversificarea domeniilor de activitate ale companiilor în care se implică, asigură o bună profitabilitate per ansamblu și se dovedește a fi rezistent la criză.

E un moment în care cei mulți investitori preferă să fie pasivi și precauți, să aștepte ca această perioadă de incertitudine să treacă. Dar pentru noi e un moment de acțiune. Le suntem recunoscători acționarilor pentru modul în care au acceptat această abordare, pentru că se implică și pentru că ne susțin. Această majorare ne obligă să acționăm și mai hotărât, pentru a ne îndeplini misiunea până la capăt. Va urma o perioadă dificilă pentru multe companii românești; ROCA își asumă să contribuie relevant la consolidarea economiei naționale”, a afirmat Rudi Vizental.

CITESTE SI:  Fondul de investiții Eleven lansează cea de-a doua ediție a programului Alpha, prin care startup-urile românești de tehnologie pot primi finanțări de 300.000 de euro

Un alt obiectiv al ROCA Investments, strâns legat de operațiunea de majorare de capital, este de a-și dubla portofoliul de companii până la finalul anului, investind în domenii de activitate considerate strategice, precum agri-food și servicii aferente, logistică, servicii B2B, reciclare și producție în domenii strategice.

ROCA Investments are un portofoliu conceput încă de la început pentru a fi cât mai rezistent la șocuri dure. Prin mixul de companii gândit de managementul companiei, prin modul în care sunt abordate investițiile și felul în care se implică în business, compania a reușit să obțină performanțe notabile, validate de piață.

Compania a avut în 2019 un randament al investițiilor de 57%, ajungând să fie evaluată la o valoare cu 74% peste cea de la înființare, în 2018.

Rezultatele sunt datorate măsurilor de eficientizare operațională, financiară și digitalizarea companiilor din portofoliu, dar și prin recapitalizarea companiilor.

Un moment delicat pentru întreaga economie mondială
Obiectivele setate de ROCA Investments la începutul anului rămân valide chiar și în acest moment dificil pentru întreaga economie mondială, afectată de pandemia care a lovit în al doilea trimestru al anului. Actuala conjunctură delicată reprezintă o oportunitate pentru misiunea ROCA Investments, specializată tocmai pe oferirea de soluții destinate companiilor aflate în impas.

În prezent, dificultatea mediului economic din România este însoțită și de o serie de oportunități, pe fondul reașezării ordinii economice la nivel mondial și a unui exod iminent din China al marilor producători globali.


 

[ajax_load_more]