BET
14337.85
0.87%
BET-TR
29329.35
0.86%
BET-FI
53940.54
0.66%
BETPlus
2133.12
0.9%
BET-NG
1068.74
1.01%
BET-XT
1237.33
0.84%
BET-XT-TR
2508.28
0.83%
BET-BK
2675.58
1.23%
ROTX
31549.5
0.87%UniCredit Bank oferă credite pentru întreprinderi mici și mijlocii cu garanție SME Initiative

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

UniCredit Bank oferă întreprinderilor mici și mijlocii acces la finanțări care beneficiază de garanție în proporție de 60% din valoarea creditului prin Inițiativa pentru IMM (eng.: SME Initiative), un instrument de garantare accesat de UniCredit Bank de la Uniunea Europeană.

Tranzacțiile beneficiază de sprijinul Uniunii Europene prin programul Inițiativa pentru IMM, finanțat de Uniunea Europeană prin FEDR și Horizon 2020 și de către Fondul European de Investiții și Banca Europeană de Investiții.

Prin programul Inițiativa pentru IMM, Banca pune la dispoziția beneficiarilor eligibili finanțări care sunt garantate cu un instrument financiar de garantare, facilitând accesul acestora la finanțare bancară în condiții avantajoase pentru înființarea de noi întreprinderi, extinderea activității curente, consolidarea activității companiilor ori realizarea de proiecte noi, inclusiv prin abordarea de piețe noi.

Companiile care vor accesa noua facilitate vor achita un comision de garantare de 0,65% din valoarea garanției aferentă creditului utilizat, beneficiind de o reducere de dobândă în funcție de caracteristicile împrumutului.

Accesul la credite care beneficiază de sprijinul instrumentelor financiare de garantare este esențial pentru întreprinderile mici și mijlocii, care au nevoie de susținere pentru a se dezvolta. Prin oferta de finanțări cu garanție Inițiativa pentru IMM companiile eligibile au acces la dobânzi reduse prin comparație cu cele ale produselor standard, ceea ce le ajută să investească în creșterea sustenabilă a afacerii lor și în crearea de locuri de muncă. Prin acest sprijin de garantare, UniCredit Bank se va adresa și întreprinderilor cu cifra de afaceri mai mică de 5 milioane de euro, oferind acces la facilități revolving cu maturitate de 2 ani”, a declarat Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank.

Parteneriatul presupune emiterea de către Fondul European de Investiții a garanției SME Initiative pentru UniCredit Bank, atașată creditelor de investiții și celor pentru cheltuieli curente cu valoare maximă de 22.700.000 de lei. Prin acest instrument de garantare, și întreprinderile cu cifra de afaceri mai mică de 5 milioane de euro vor putea accesa, în condiții de eligibilitate, facilități revolving cu maturitate de 2 ani de la UniCredit Bank.


 

[ajax_load_more]