BET
18170.39
0.71%
BET-TR
39573.01
0.71%
BET-FI
59145.3
-0.04%
BETPlus
2691.1
0.66%
BET-NG
1289.91
0.89%
BET-XT
1548.62
0.6%
BET-XT-TR
3319.81
0.6%
BET-BK
3380.03
0.32%
ROTX
39923.7
0.75%

Bitcoin a scăzut sub 33.000 USD, dar întreaga piață a criptomonedelor este în retragere

Autor: Financial Market
3 min

Prețul Bitcoin a scăzut în weekend, iar astăzi „regele criptomonedelor” a scăzut la niveluri nemaivăzute din iulie 2021, sub zona de 33.000 de dolari. La ce să ne așteptăm în continuare de la piața cripto?

Viitorul este încă incert pentru piețe, iar motivele imediate ale scăderii din weekend nu sunt de mare importanță în acest moment. Cu toate acestea, este de remarcat faptul că în weekend nu am observat știri semnificative pentru piața monedelor digitale în ansamblu, totuși prețul Bitcoin și al altor monede alternative a scăzut.

Potențial, acest lucru indică o retragere a investitorilor din cauza atmosferei de slăbire a pieței și preocupărilor legate de încetinirea economică, care ar putea indica slăbiciune pe termen lung;

Media mobilă de 200 de perioade pe care investitorii pe termen lung o folosesc pentru a determina trendul de peste 100 de ani este aproape de 21.000 USD. În cursul nopții, media crește ușor atâta timp cât Bitcoin rămâne deasupra ei.

În ciclurile anterioare de creștere a Bitcoin, prețul a scăzut sub SMA 200, testând-o de fiecare dată iar scăderile au fost de obicei urmate de o cerere foarte puternică, care nu a permis Bitcoin să rămână într-o tendință descendentă prea mult timp:

Volumul tranzacțiilor pe piața criptomonedei este în scădere semnificativă, ceea ce indică un exod al unei mari părți a investitorilor și a token-urilor trimise de pe bursele de criptomonede către portofelele externe, așa cum arată datele din blockchain.

Scăderea volumului face ca „mișcările violente ale prețurilor” și volatilitatea ridicată să fie mai probabile și mai ușoare în același timp;

Graficul istoric al Bitcoin față de media mobilă de 200 de zile. Prețul după fiecare trend ascendent a coborât sub medie, în cele din urmă, răspunzând întotdeauna cu o cerere puternică. Sursa: lookintobitcoin.com

Scăderea criptomonedelor demonstrează că activele digitale sunt sensibile la inflația galopantă și la creșterea ratelor dobânzilor. Putem spune că investiția multor investitori individuali în criptomonede și creșterea volumelor s-au datorat sentimentului pozitiv al investitorilor și lipsei de îngrijorare cu privire la economia mai largă.

În acest moment, asistăm la o deteriorare a sentimentului, iar unele gospodării vor reduce cheltuielile din cauza creșterii costurilor de trai și a ratelor de împrumut. În acest context, atragerea multor oameni pe piața speculativă a criptomonedei ar putea fi o problemă în următoarele luni care ar putea favoriza vânzătorii;

Următorul “halving” pe Bitcoin este programat pentru începutul anului 2024, moment în care starea de sănătate a economiilor s-ar putea să se fi îmbunătățit și politica monetară s-ar putea să se fi stabilizat, ceea ce ar putea favoriza revenirea sentimentului pozitiv pe piața criptomonedei și începerea unui alt ciclu al pieței de creștere.

Investitorii pot fi, de asemenea, reticenți în a începe o acumulare mare de criptomonede în fața deteriorării sentimentului pieței, în același timp, merită menționat că ciclul de creștere a ratei dobânzii în SUA este abia în stadiile incipiente;

Criptomonedele pot atrage în continuare datorită anonimatului și costurilor de tranzacție reduse și tranzacțiilor rapide. În același timp, unele criptomonede (cum ar fi Bitcoin), spre deosebire de monedele fiat ale băncilor centrale, sunt active deflaționiste și oferta lor este limitată în avans, ceea ce poate promova creșterea dacă cererea rămâne ridicată;

Altcoinul Luna, care a atras investitori în ultima vreme, oferind rate atractive pentru „miza” în rețea, a fost afectată semnificativ de scăderi. După o vânzare în valoare de 285 de milioane de dolari de către una dintre „balenele” din rețeaua stablecoinului, UST a pierdut momentan în fața dolarului și se tranzacționa la 0,98 dolari. Luna a scăzut sub 60 USD și a pierdut deja aproape 40% din evaluarea sa doar în ultimele 5 zile.

Sursa: xStation 5

Grafic Bitcoin, interval W1. Intervalul săptămânal arată cât de volatil este Bitcoin, cel mai stabil și mai mare dintre criptomonede. Pe grafic, putem vedea desenată o formațiune asemănătoare RGR, a cărei linii de suport este situată în jurul valorii de 29.000 USD și coincide aproape perfect cu retragerea Fibonacci de 61,8%.

Un alt suport potențial este retragerea de 71,6%, care se află în apropierea nivelului de 22.000 USD și coincide cu media mobilă de 200 de zile, care a fost testată frecvent în trecut. Cu toate acestea, sentimentul legat de piața criptomonedelor se poate îmbunătăți dacă observăm o redresare a piețelor financiare.