BET
15926.46
-0.54%
BET-TR
33043.53
-0.54%
BET-FI
58339.18
-0.34%
BETPlus
2364.53
-0.53%
BET-NG
1140.72
-0.65%
BET-XT
1364.01
-0.51%
BET-XT-TR
2798.19
-0.51%
BET-BK
2991.27
-0.48%
ROTX
35570.46
-0.47%Bitcoin revine după câteva zile de scădere

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

• Sentimentul BTC se prăbușește în teritoriul „teamă” 

• ETH a atins un nou record săptămâna trecută, în ciuda vânzării largi de pe piață

• Trei ETF-uri Ethereum obțin aprobarea în Canada

Săptămâna trecută a fost una negativă pentru piața criptomonedelor. Bitcoin și-a continuat mișcarea descendentă și a scăzut sub 47.000 de dolari duminică.

Altcoins au urmat cea mai populară monedă digitală, Ethereum fiind una dintre excepții. A doua cea mai populară monedă digitală a reușit nu numai să atingă un nou maxim istoric, ci s-a consolidat semnificativ împotriva Bitcoin.

Acest lucru a făcut ca dominația Bitcoin să scadă la 49% în weekend. În timpul sesiunii de ieri, am observat câteva schimbări de preț puternice. Bitcoin a reușit să șteargă o parte din pierderile recente și se apropie de nivelul de 53.000 de dolari.

Capitalizarea tuturor activelor digitale aflate în circulație a scăzut la 1,982 mii de miliarde, în timp ce un volum mediu zilnic de tranzacționare este înregistrat la 161,7 miliarde de dolari. Dominanța pieței Bitcoin se ridică în prezent la 50,2%.

Bitcoin revine după declinul din cursul nopții

Creșterea impozitului propusă de Biden a avut ca rezultat căderea atât a criptomonedelor, cât și a burselor de valori, deși prăbușirea Bitcoin a fost mult mai profundă.

Scăderile recente arată o corelație în creștere între Bitcoin și indicele S&P 500 de la începutul anului 2021. În această săptămână, multe companii majore din SUA își vor publica rezultatele trimestriale, inclusiv Tesla, care este puternic identificată cu Bitcoin.

Dacă reacția generală de pe bursă va fi pozitivă, atunci se poate traduce și pe piața criptomonedelor. Cu toate acestea, în acest moment, sentimentul pieței s-a schimbat din cauza acțiunii prețurilor din ultima săptămână.

Indicele Crypto Fear & Greed, care măsoară sentimentele actuale de pe piața monedelor digitale, s-a mutat de la „Lăcomia extremă” la „Frică”, deoarece majoritatea criptomonedelor au scăzut brusc săptămâna trecută.

Indicele măsoară aspecte ale pieței, inclusiv volatilitatea acesteia, volumele de tranzacționare, impulsul, sentimentele și tendințele din social-media.

Sursa: alternative.me

Indicele Crypto Fear & Greed a atins un nivel pe care nu l-a mai vizitat din aprilie 2020 și înseamnă că investitorii sunt la fel de îngrijorați de pierderea de capital din tranzacționarea criptomonedelor ca acum un an.

CITESTE SI:  IMPACT Developer & Contractor emite obligațiuni de 3 mil euro cu o rată a cuponului de 9% - 10%/an

De asemenea, potrivit firmei de analize Santiment, indicatorii sociali ai Bitcoin indică faptul că investitorii nu mai așteaptă noi vârfuri și o creștere continuă în viitorul apropiat. Piața a scăzut, ceea ce indică anticiparea unor pierderi suplimentare și corecții mai profunde.

Sursa: Santiment

Sentimentul social al Bitcoin se află într-o poziție bearish.

Sursa: xStation5

Bitcoin a reușit să recupereze ceva teren după vânzarea recentă . Prețul a ricoșat din suportul local de la 46.889 USD și a depășit rezistența majoră de la 50.900 USD, care este susținută suplimentar de limita inferioară a structurii anterioare 1: 1. Dacă sentimentul actual predomină mișcarea ascendentă poate fi extinsă către media mobilă de 50 de perioade (linia verde).

ETF-urile pe Ethereum au început să tranzacționeze pe Toronto Stock Exchange

Trei ETF-uri pe Ethereum au fost recent listate la bursa din Toronto. Mișcarea urmează la scurt timp după ce autoritatea de reglementare a aprobat primele ETF-uri Bitcoin din lume ale celor trei firme la începutul acestui an.

Între timp, în Statele Unite, multe companii au solicitat ETF-uri Bitcoin sau au retransmis cererile anterioare către Securities and Exchange Commission. Agenția ia în considerare în mod activ mai multe dintre aceste cereri.

Sursa: xStation5

Sursa: xStation5

Ethereum a ricoșat din linia ascendentă de trend și se apropie de noul său maxim istoric de 2.637,00 USD. Cu toate acestea, pe indicatorul Momentum au apărut divergențe negative, prin urmare nu se poate exclude un alt impuls descendent către suportul de la 2.208 USD.Perechea ETHBTC a atins un nou maxim săptămâna trecută.

În trecut, un ETH puternic împotriva BTC a fost un semn foarte benefic pentru altcoins.