BET
16011.7
0.54%
BET-TR
33221.36
0.54%
BET-FI
57822.95
-0.88%
BETPlus
2376.63
0.51%
BET-NG
1144.97
0.37%
BET-XT
1368.93
0.36%
BET-XT-TR
2808.39
0.36%
BET-BK
2993.79
0.08%
ROTX
35653.36
0.23%Bitcoin trece pragul de 40.000 de dolari, un important nivel de rezistență

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Ultimele șapte zile au fost foarte bune pentru piața criptomonedelor. Prețurile au fost afectate săptămâna trecută, după cifrele trimestriale slabe de la Meta, doar pentru a crește brusc după publicarea rezultatelor Amazon.

De asemenea, știrile că Alphabet a început să exploreze tehnologia blockchain au susținut sentimentul pieței. Prețul Bitcoin a reușit să depășească zona de rezistență majoră situată în jurul valorii de 42.000 USD, ceea ce a stârnit un sentiment prudent de optimism pe piață.

Altcoins au beneficiat și ele de succes. Unele proiecte precum Ripple s-au bucurat chiar și de câștiguri de două cifre. Dominanța pe piață a Bitcoin a scăzut la 41,3%. Capitalizarea tuturor activelor digitale în circulație a crescut la 1,958 mii de miliarde, în timp ce un volum mediu zilnic de tranzacționare este înregistrat la 76,622 miliarde dolari.

Bitcoin:

• Guvernul rus a adoptat o abordare pro-Bitcoin săptămâna trecută. Kremlinul este în favoarea stabilirii unei reglementări cripto; ministrul de finanțe Anton Siluanov vrea ca băncile să vândă cripto.

• Acceptarea Bitcoin prin reglementare și impozitare în Rusia și India ar putea stimula cererea pentru activ.

• Rata de hash Bitcoin a atins un nou maxim istoric, realizând o recuperare completă de la represiunea din mai din China.

Sursa: intotheblock

Rata de hash a Bitcoin a reușit să se recupereze complet după scăderea din luna mai. 

• Conform datelor compilate de CoinDesk, volumul de tranzacționare Bitcoin în principalele burse centralizate în weekend a scăzut semnificativ față de vineri, dar în concordanță cu majoritatea zilelor din ultima săptămână. Volumul de tranzacționare spot a fost redus în ultima săptămână, deoarece principalele piețe cripto din Asia au fost oprite datorită sărbătorilor de Anul Nou Lunar.

Sursa: CoinDesk

Volumul de tranzacționare cu BTC a scăzut în weekend, similar cu săptămânile precedente. 

• Rata profitului cheltuit (SOPR) pentru deținătorii de Bitcoin pe termen scurt a depășit între timp pragul 1 pentru prima dată de la sfârșitul lunii decembrie, ceea ce indică faptul că investitorii pe termen scurt încep în medie să vândă cu profit și nu cu pierdere.

Sursa: CryptoQuant

SOPR ajută la estimarea dacă distribuția rezultatului tranzacției cheltuite este în profit sau nu.

• Indicatorul Crypto Fear & Greed a ieșit din zona de „Extreme Fear” și a atins cel mai înalt nivel de la Crăciun.

Sursa: alternative.me

Sursa: xStation5

Trecerea indicatorului către un teritoriu „neutru” de la maximele record din noiembrie și trecerea la o resetare a sentimentului în ultimele două luni și jumătate.

Prețul Bitcoin s-a apreciat semnificativ vineri și a reușit să depășească în weekend linia descendentă de trend și rezistența de la 40.500 USD care acum acționează ca suport.

Astăzi, mișcarea ascendentă continuă și prețul a testat nivelul de 43000 USD, nivel care coincide cu media mobilă de 50 de perioade (linia verde). În cazul în care se prețul reușește să depășească această barieră, următoarea țintă pentru cumpărători este situată la 44000 USD și coincide cu retragerea Fibonacci de 61,8% a valului ascendent lansat în iulie 2021.

Ethereum:

• Cofondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a propus o soluție pentru a oferi o scutire temporară a problemelor de scalabilitate și a taxelor de tranzacție la nivelul 2, înainte de fragmentare. Buterin a sugerat „tranzacții care transportă blob” care vor scădea taxele de tranzacție de cinci ori sau mai mult până la sfârșitul anului 2022. Noi actualizări ar putea fi grupate și adăugate la hard fork-ul din Shanghai.

• Ethereum a înregistrat ieșiri de 27 de milioane de dolari, a opta săptămână consecutivă, care totalizează acum 272 de milioane de dolari, pe baza unui sondaj CoinShares.

CoinShares

Sursa: xStation5

Produsele de investiții în active digitale au înregistrat intrări pentru a doua săptămână, totalizând 19 milioane USD, totuși Ethereum a înregistrat încă o săptămână de ieșiri.

Prețul Ethereum a depășit rezistența psihologică de la 3.000 USD în weekend, nivel care coincide cu media mobilă de 200 de perioade(linia roșie) și limita superioară a triunghiului. Dacă sentimentul actual prevalează, următoarea țintă pentru cumpărători este situată la 3.200 USD și este marcată cu retragerea Fibonacci de 38,2% a ultimelor corecții descendente.

Polkadot:

• Datele Crypto Carbon Ratings Institute (CCRI) au arătat că Polkadot utilizează mai puțină energie electrică în comparație cu alte criptomonede majore.

• Polkadot consumă de 6,6 ori mai mult decât consumul de electricitate al unei gospodării medii din SUA într-un an.

• Concurentul Ethereum a anunțat Programul Pioneers Prize cu o recompensă de 20 de milioane de dolari pentru inovația tehnologică în ecosistemul său.

Sursa: raport CCRI

Sursa: xStation5

Polkadot necesită o cantitate minimă de energie electrică în comparație cu alte monede majore. Polkadot a ricoșat de pe suportul major de la 16,00 USD la sfârșitul lunii ianuarie și de atunci prețul continuă să revină. În prezent, prețul se apropie de zona de rezistență majoră situată în jurul valorii de 23,25 USD, zonă care este marcată de reacțiile anterioare ale prețurilor, limita superioară a structurii 1:1 și media mobilă de 50 de perioade (linia verde).

În cazul în care se produce o spargere în sus, mișcarea ascendentă poate accelera spre rezistența de la 27,10 USD, nivel care coincide cu retragerea Fibonacci de 61,8% a ultimului val ascendent. Între timp, cel mai apropiat suport se află la nivelul psihologic de 20,00 USD.