BET
16838.36
-0.26%
BET-TR
34937.55
-0.26%
BET-FI
59897.97
-0.98%
BETPlus
2488.64
-0.26%
BET-NG
1205.13
-0.11%
BET-XT
1434.84
-0.36%
BET-XT-TR
2943.66
-0.36%
BET-BK
3096.27
-0.44%
ROTX
36979.69
-0.22%


BlackRock, cel mai mare asset manager din lume, interesat de activele cripto

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Criptomonedele au scăzut de la începutul săptămânii, oferta împingând prețurile Bitcoin și Ethereum în jos, deși ambele proiecte majore au reușit să depășească pragul psihologic și să treacă de 25.000 USD, respectiv 2.000 USD.

Astăzi, Bitcoin costă 24.000 USD, cumpărătorii s-au luptat cu vânzătorii de 2 zile pentru creșteri suplimentare. Ethereum scade cu aproape 10% față de maximele sale și costă 1.880 USD.

Este această temperare a creșterii doar o altă oprire în ascensiunea activelor digitale sau un precursor al revenirii aversiunii față de risc?

Fondul de investiții BlackRock a deschis un trust cumpărând Bitcoin de pe piețe în numele investitorilor instituționali. În plus, CEO-ul BlackRock, Larry Fink, a subliniat într-un interviu că interesul pentru Bitcoin este uriaș, piața criptomonedelor încă îngustă și tânără (puțin peste o mie de miliarde de dolari în capitalizare față de peste 8 mii de miliarde de dolari în activele gestionate de BlackRock).

Fink a menționat că rezultatele căutării pentru Bitcoin pe BlackRock sunt câteva sute de mii față de câteva mii pentru fraze legate de Covid sau Fed.

Crearea unui fond spot pentru instituții este următorul mare pas al BlackRock în sectorul criptomonedelor, după ce bursa de criptomonede Coinbase a semnat recent un acord cu fondul. Câștigarea „atenției și popularității” în rândul investitorilor s-ar putea dovedi a fi o bază solidă pentru construirea următoarei piețe bull;

• “Bomba de dificultate” Ethereum blockchain, conform datelor de la Wenmerge, va “exploda” pe 13 septembrie, adică în aproximativ 27 de zile, reducând dramatic oferta de criptomonedă.

Au fost vehiculate vești despre transferul a aproape 145.000 de ETH de către una dintre adresele balenă, care a devenit activă cu mai puțin de o lună înainte de „The Merge”, după trei ani de inactivitate.

Transferul unui număr atât de mare de Ether poate sugera că “balena” va dori să facă vânzări de monede sau, dimpotrivă, intenționează să devină unul dintre validatorii rețelei și să câștige venituri pasive din monedele sale;

Blockchain-ul Cardano, conform creatorului său, Charles Hoskinson, se pregătește de implementarea hard fork-ului Vasil, care va îmbunătăți scalabilitatea rețelei și va „debloca” oportunități pentru aplicațiile descentralizate construite în rețea.

Cardano a fost al doilea cel mai activ blockchain după Bitcoin de ceva timp, ieri compensand tranzacții de peste 7,4 miliarde de dolari față de cele 13,41 miliarde de dolari pe blockchain-ul Bitcoin.

Cu toate acestea, acest lucru încă nu se reflectă în prețul token-ului, care s-a consolidat între 0,51 USD și 0,58 USD de ceva timp. Peste 1.000 de proiecte descentralizate au fost deja construite în ecosistemul Cardano;

CITESTE SI:  Bitcoin halving: Un eveniment semnificativ pentru piața criptomonedelor

Criptomonedele devin din ce în ce mai riscante pe măsură ce prețurile lor cresc. În timp ce speranțele investitorilor pentru un pivot Fed rămân în joc și este posibil ca inflația din SUA să fi atins un vârf, piețele sunt încă nesigure de scenariul care se desfășoară.

Incertitudinea este alimentată de sezonul de toamnă/iarnă care se apropie, de slăbiciunea economiei Chinei și de tensiunile geopolitice. Toate acestea înseamnă că oferta poate fi în continuare activă și să se retragă de pe piață după „raliul de revenire”.

În mod tradițional, Michael Burry, manager la Scion Capital, care a câștigat popularitate câștigând sute de milioane de dolari din criza subprimelor din 2008-2009, prognozează un astfel de scenariu pentru indicii cu care se corelează criptomonedele.

Sursa: Glassnode

Sursa: Glassnode

Oferta de Bitcoin pe bursele de criptomonede este încă într-o tendință ascendentă, tendință care a început încă din martie 2020. Cererea investitorilor pentru obligațiuni este unul dintre motivele tendinței continue din acest an, în care capitalul a migrat de la activele riscante către „activele de refugiu”. Bursele au înregistrat o ieșire de aproape 100.000 de bitcoin în mai, când Luna s-a prăbușit. Aceasta reprezintă o creștere de peste 3,2% a ieșirilor totale de la maximul istoric din martie 2020.  

Investitorii pe termen lung au tendința, în mod tradițional, de a avea mai multă încredere în potențialul activelor pe care le dețin. Glassnode acordă statutul de investitor pe termen lung adreselor care nu vând timp de cel puțin 155 de zile, ceea ce ne duce înapoi în martie 2022 și relansarea care a dus apoi la o creștere până în zona de 46.000 de dolari.

De la maximul istoric din noiembrie 2021, LTH Supply arată de la 13,56 la aproximativ 13,27 milioane BTC, cu o scădere de doar 300.000 BTC până la prăbușirea Luna, când alți 150.000 BTC au fost vânduți de adresele pe termen lung, ca urmare a fricii larg răspândite pe piață.

Cheltuielile recente ale adreselor LTH sunt volumetric mai mari decât perioada dinaintea prăbușirii Luna, indicând o lipsă de dorință de a vinde Bitcoin în rândul investitorilor pe termen lung.

Sursa: xStation5

Graficul Ethereum, interval D1. Media mobilă de 200 de sesiuni pe intervalul zilnic ar putea încă oferi rezistență semnificativă pentru cumpărători. Media mobilă de 200 de perioade se află în prezent în jurul valorii de 2.250 USD, cererea poate atinge aceste niveluri înainte de „The Merge” pentru a încerca să inverseze trendul descendent al ETH. Anterior, media a determinat o altă vânzare Ethereum în cascadă, când prețul monedei a revenit la 3.500 USD în aprilie.