BET
14244.72
-1.32%
BET-TR
28722.39
-1.32%
BET-FI
52526.13
-1.29%
BETPlus
2117.12
-1.34%
BET-NG
1063.95
-0.84%
BET-XT
1225.12
-1.23%
BET-XT-TR
2454.44
-1.23%
BET-BK
2609.3
-1.2%
ROTX
30724.6
-1.35%Cum se câștigă și se pierde din criptomonede?

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Investițiile în active digitale sunt expuse unor riscuri considerabile, din cauza volatilității acestora. Potrivit statisticilor, 55% dintre investitorii în cea mai cunoscută criptomonedă sunt în pierdere.

În plus, cei mai mulți dintre cei care își investesc economiile în criptomonede sau NFT-uri, în speranța unor câștiguri mari și rapide, comit o serie de greșeli care duc la diminuarea sau chiar pierderea sumelor investite.

Cele mai mari probleme rămân lipsa unor reglementări clare în România și a educației în domeniu. Astfel, Mihai-Cristian Voiculescu si Răzvan Păhuță, doi experți în tranzacționare în piețele reglementate și în cele nereglementate, deținători ai unui grup de investiții care a generat în 2 ani profituri de peste 1,2 milioane de dolari, au creat Cryptoverse Academy, prima platformă de e-learning din România care conectează și integrează experiența tradițională de învățare, cu potențialul ne-explorat al tehnologiei blockchain, în care vor aduce conținut informativ și educativ pentru dezvoltarea cunoștințelor în acest domeniu.

Cele mai comune greșeli ale celor care investesc în active digitale sunt lipsa unui plan și a unei strategii de investiții, documentarea insuficientă înaintea realizării investițiilor și asumarea unor riscuri prea mari.

Am văzut oameni care și-au investit toți banii pe care îi aveau, care au cumpărat monezi virtuale, fără să dețină informațiile necesare unor astfel de investiții, iar, în același timp, am clienți care au câștigat aproximativ 200,000 $ din investițiile pe termen lung propuse de mine în doar 2 ani. Cheia succesului stă în informare, documentare și planificare”, susține Mihai-Cristian Voiculescu, unul dintre co-fondatorii Cryptoverse Academy.

CITESTE SI:  Cryptocurrencies continue their gains at the beginning of the week

Cursul Cryptoverse Academy, care se va lansa pe 5 mai, cuprinde toate nișele existente în momentul actual în domeniile legate de tehnologia blockchain, tranzacționare pe piețele financiare reglementate și tranzacționare pe piețele financiare nereglementate.

Acesta va curprinde peste 30 de ore de materiale video, structurate în 6 module, cu informații predate pe înțelesul tuturor.

Am dorit să creăm un cadru în care oamenii să aibă oportunitatea de a acumula dintr-un singur loc toate informațiile care îi vor ajuta să devină liberi financiar.

Personal, consider că informațiile regăsite pe platforma de e-learning vor contura și forma următorii antreprenori de succes din România. Prin ecosistemul creat, Cryptoverse Academy va ajunge în scurt timp un lider pe piața din România în domeniul educației financiare, al tehnologiei blockchain, tranzacționării piețelor reglementate și nereglementate, NFT-urilor și finanțelor descentralizate”, susține Răzvan Pahuță, celălat co-fondator al Cryptoverse Academy.

Aproape 40% dintre adulții cu acces la internet din România dețin criptomonede, iar aproximativ 20%, NFT-uri, arată un studiu Ipsos. În timp ce în alte țări rata de adopție a criptomonedelor este în creștere, iar educația cu privire la activele digitale sprijină investitorii în luarea celor mai bune decizii, România încă face pași mărunți în acest sens.