BET
16971.24
0.14%
BET-TR
35213.26
0.14%
BET-FI
60049.67
-0.72%
BETPlus
2506.82
0.14%
BET-NG
1214.79
0.19%
BET-XT
1445.69
0.1%
BET-XT-TR
2965.92
0.1%
BET-BK
3120.46
0.07%
ROTX
37270.19
0.11%


De ce traderii Bitcoin pierd bani?

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Pierderile sunt un fapt comun când vorbim despre tranzacționarea cu criptomonede și pot afecta orice investitor. Iată motivul pentru care majoritatea traderilor pierd bani.

Bitcoinul este o clasă de active independentă tranzacționată pe bursele internaționale majore. A depășit celelalte clase de active în anii recenți și a devenit cel mai profitabil activ pe piață la momentul actual.

Cel mai mare volum zilnic de tranzacționare cu criptomonede se regăsește în Bitcoin. Deși acesta a atras încontinuu un număr mare de firme și persoane fizice, el prezintă câteva riscuri.

Un studiu a relevat faptul că 95% din traderii Bitcoin pierd bani, iar numărul ar putea fi și mai ridicat din diverse motive. Deci care sunt cauzele acestui fenomen?

Acest articol examinează principalele motive pentru care există asemenea pierderi în tranzacționarea Bitcoin.

Lipsa unei strategii precise de tranzacționare

Precum și în celelalte piețe libere, în piața crypto se produc constant schimbări care necesită strategii unice. Experții le recomandă începătorilor să studieze diferitele strategii și modul cum să le aplice în funcție de mediul de piață.

Astfel traderii ar evita pierderile și ar genera venituri chiar și în condiții aparent nefavorabile. Există mai multe abordări cu privire la tranzacționarea Bitcoin, printre care day trading, range trading, scalping și Dollar-Cost Averaging. 

Day tradingul se referă la cumpărarea și vânzarea criptomonedelor în aceeași zi. Acești traderi profită de diferențele de preț pentru a genera profituri minime în mod regulat. Day tradingul necesită o analiză tehnică pentru a determina punctele ideale de intrare și ieșire pentru tranzacții.

Range traderii cumpără și vând în funcție de predicțiile analiștilor cu privire la nivelurile de suport și de rezistență ale Bitcoinului. Nivelul de rezistență reprezintă punctul cel mai înalt până la care prețul poate crește peste prețul actual. Nivelul de suport este punctul cel mai scăzut unde valoarea Bitcoinului nu ar trebui să ajungă.

Scalpingul implică utilizarea unor volume de tranzacționare crescute pentru a genera profit. Deși este o strategie riscantă, traderii pricepuți iau în considerare cerința de marjă și alți factori importanți pentru a evita o experiență neplăcută.

CITESTE SI:  Bitcoin halving: Un eveniment semnificativ pentru piața criptomonedelor

Scalpingul necesită realizarea unei analize a criptomonedei, a tendințelor sale din trecut, a volumului său și alegerea zilnică a unor puncte de intrare și ieșire profitabile. 

Spre deosebire de alte strategii de tranzacționare, Dollar-Cost Averaging presupune cumpărarea și menținerea unui anumit număr de Bitcoin în mod regulat. Astfel traderii nu sunt nevoiți să urmărească piața și pot obține un profit considerabil în viitor.

Câteva site-uri de tranzacționare descentralizate le permit traderilor să aplice diferite strategii. Cu toate acestea, platforme centralizate precum BitcoinRevolution ar putea limita opțiunile traderilor. Totuși, lipsa unei strategii precise conduce la pierderea banilor.

Sfaturi pentru rețelele sociale

Rețelele sociale reprezintă pentru mulți oameni o sursă de informare și un mod de a comunica. Așadar, mulți iau decizii pe baza a ceea ce văd sau citesc pe rețelele sociale.

Acest lucru le-a transformat într-un mediu prolific pentru specialiștii în marketing care vor să atragă cât mai mulți utlizatori. Totuși,  nu toate informațiile de pe rețelele sociale sunt corecte.

Majoritatea ICO-urilor și specialiștilor în marketing utilizează Bitcoinul drept tactică de promovare pentru a obține vizualizări și a crește numărul de Bitcoin pe care îl dețin.

Pe multe rețele sociale se promovează Bitcoinul într-un mod exagerat, iar acest lucru poate avea consecințe dezastruoase. Așadar, informați-vă în legătură cu acest subiect înainte de a începe să cumpărați Bitcoin.

Fear of Missing Out (FOMO)

Unii oameni se grăbesc să investească în Bitcoin pentru că, în opinia investitorilor, este cel mai remarcabil activ care va deveni foarte important în viitor.

Astfel de oameni investesc din cauza fricii de a nu pierde oportunități profitabile. Ei iau decizii pe baza emoțiilor, fără să considere riscurile care apar odată cu investirea în Bitcoin.

Spre deosebire de activele tradiționale, Bitcoinul este o inveție recentă, cu capcane unice care ar putea afecta și cei mai experimentați traderi. Așadar, țineți cont de sfaturile oferite în acest articol și investiți cu prudență pentru a evita pierderea de bani.