BET
17680.5
1.41%
BET-TR
37417.56
1.48%
BET-FI
58826.12
-0.36%
BETPlus
2609.85
1.34%
BET-NG
1264.99
1.96%
BET-XT
1497.7
1.2%
BET-XT-TR
3132.73
1.27%
BET-BK
3227.37
0.7%
ROTX
38863.86
1.44%
Instrumente bazate pe criptomonede disponibile acum la XTB

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Casa de brokeraj XTB România a triplat numărul de instrumente disponibile bazate pe criptomonede și a introdus noi costuri (spreaduri) atractive pentru investitori.

Astfel, pe lângă Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash și Ripple, în prezent românii pot investi și în Binance Coin, Cardano, Chainlink, Dogecoin, EOS, Polkadot, Stellar, Tezos, Uniswap. Odată cu noile criptomonede, au fost introduse și spread-uri atractive, care, în funcție de instrument, pot ajunge la 0,22% din prețul pieței.

„Popularitatea în creștere a criptomonedelor este incontestabilă. Clienții care doresc să valorifice volatilitatea și nu neapărat să achiziționeze criptomonede fizice ne-au solicitat să adăugăm instrumentele noi.

De aceea, aproape că am triplat numărul de CFD-uri pe criptomonede pe care le oferim și am introdus spread-uri atractive. Cu toate acestea, este important să ne amintim că această piață este predispusă spre fluctuații majore atât în sens ascendent, cât și în sens descendent.

Iar atunci când criptomonedele scad, CFD-ul oferă un mecanism unic de a valorifica piața în scădere pe care instrumentele clasice nu îl oferă, și anume, vânzarea în lipsă  sau shortselling – adică, dacă estimezi o scădere de preț, poți vinde acum ceva ce nu ai și poți răscumpăra mai târziu la un preț mai mic, marcând astfel, sub formă de profit, diferenta de preț în scădere dintre cele două momente”, explică Irina Cristescu, General Manager XTB România.

Dintre cele 9 CFD-uri pe criptomonede introduse în oferta XTB, 3 merită o atenție specială din partea investitorilor.

Una dintre acestea este criptomoneda Dogecoin (DOGE), care a fost creată în 2013 ca o glumă în opoziție cu Bitcoin, a început să câștige popularitate abia în urmă cu câțiva ani.

Notorietatea acestei criptomonede este legată de cunoscutul meme „Doge” care constă, de obicei, într-o imagine a unui câine Shiba Inu însoțit de text multicolor, reprezentând un fel de monolog intern și care este scris în mod deliberat într-o engleză greșită.

CITESTE SI:  Care sunt așteptările privind prețul Bitcoin pe fondul preocupărilor crescânde legate de înăsprirea reglementărilor

Merită menționat faptul că Dogecoin este cunoscută ca fiind o criptomonedă inflaționistă, însemnând că oferta pentru această monedă nu este limitată.

Despre proiectul Polkadot (DOT), început în 2015, e bine de știut că a fost inițiat de foști directori asociați cu proiectul Ethereum, prima vânzare de tokens având loc în 2017.

Inovația acestei criptomonede este capacitatea de a susține mai multe blockchains. Este a 9-a cea mai mare criptomonedă din lume în ceea ce privește capitalizarea.

În ceea ce privește Stellar (XLM), aceasta a apărut în 2013 datorită co-creatorului unui alt proiect financiar inovator și anume Ripple. Stellar este o rețea financiară mare, concepută pentru a permite plăți transfrontaliere rapide în cantități mari de valute.

Instrumentele bazate pe criptomonede au fost unul dintre subiectele care au evocat cele mai mari emoții din industria investițiilor în ultimii ani.

Criptomonedele au devenit un element important în portofoliile a sute de mii de investitori – de la cei mai bogați oameni din lume, până la administratori de fonduri și investitori individuali. Acestea sunt, de asemenea, foarte populare și în rândul clienților XTB.

În prima jumătate a anului 2021, 20% dintre clienții XTB au făcut cel puțin o tranzacție cu CFD-uri bazate pe aceste instrumente, iar 1 din 10 clienții noi a ales să tranzacționeze criptomonede imediat după deschiderea contului de investiții.

Criptomonedele se numără printre cele peste 5.420 de instrumente disponibile în prezent prin platforma de tranzacționare a XTB alături de Acțiuni și ETF-uri cu deținere sau CFD-uri pe Forex, Indici, Mărfuri, Acțiuni și ETF-uri.

Mai multe detalii aici: https://www.xtb.com/ro/monede-virtuale.