BET
14109.9
-0.95%
BET-TR
28867.37
0.5%
BET-FI
52704.15
0.34%
BETPlus
2099.33
-0.84%
BET-NG
1052.07
-1.12%
BET-XT
1216.71
-0.69%
BET-XT-TR
2466.81
0.5%
BET-BK
2611.46
0.08%
ROTX
30962.23
0.77%Sentimentul negativ din piețe împinge prețul Bitcoin tot mai jos

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Sentimentul în jurul criptomonedelor s-a deteriorat imediat după ce piețele și-au pierdut încrederea în „pivotul” Fed, adică o mișcare de incetinire a creșterii dobânzilor sau chiar sistarea in sine a procesului.

Criptomonedele confirmă din nou corelațiile cu indicii americani, care au suferit și scăderea apetitului la risc:

• Criptomonedele, care sunt un fel de barometru al sentimentului față de risc în rândul investitorilor instituționali și de retail, continuă scăderile inițiate săptămâna trecută și este puțin probabil să revină înaintea evenimentului cheie al săptămânii – conferința de la Jackson Hole;

• Lichidările de poziție de vineri au costat opțiunile cu efect de levier și tranzacțiile futures mai mult de 500 de milioane de dolari. 201 milioane USD au costat lichidările Bitcoin față de cele 132 milioane USD ale Ethereum, unde piețele au jucat scenariul „raliu sub eveniment” al tranziției blockchain la modelul verde „Proof of Stake” și „bomba de dificultate” pe care se așteaptă să o facă.

banner xtb

Etherul este un activ deflaționist. Dezvoltatorii nu au mutat data, este încă 15 septembrie. Dezvoltatorii Ethereum au identificat două potențiale probleme în rețea care ar putea apărea după efectuarea „fuziunii”, conform raportului lui Tim Beiko despre posibilitatea creării de „blocuri false”.

• CEO-ul companiei de active digitale Bakkt, care este susținută de gigantul financiar Intercontinental Exchange (ICE.US), a indicat că 2023 s-ar putea dovedi a fi un an mult mai favorabil pentru criptomonede și a subliniat interesul față de piață venit de la o serie de instituții.

Bakkt a semnat acorduri cu Mastercard și Visa. Unul dintre analiștii principali de la Bloomberg Intelligence, Mike McGlone, conform Finbold, a indicat că sentimentul în jurul criptomonedelor se va îmbunătăți chiar mai devreme, în ultima parte a anului 2022;

• Riscul ca bancherii să-și continue retragerea restrictivă de bani de pe piață și să majoreze ratele dobânzilor este mare. Rezerva Federală a dat de înțeles că va fi hotărâtă să aducă nivelul inflației la ținta de inflație de 2%.

În timp ce semnalele pozitive despre un posibil „vârf al inflației” în SUA reprezintă primul succes al ciclului de înăsprire, probabil că este mult prea devreme pentru ca Fed să fie dispusă să „închidă mănușile”.

CITESTE SI:  Cryptocurrencies continue their gains at the beginning of the week

Bancherii nu doresc o reeditarea scenariului anilor 1970, când relaxarea monetară prea devreme a împins SUA într-o recesiune dureroasă pe care SUA nu și-o pot permite în fața tensiunilor geopolitice în creștere.

banner xtb

• Șeful Fed, Jerome Powell, va vorbi la conferința bancherilor de vineri de la Jackson Hole însă până atunci, incertitudinea și sentimentul deteriorat din jurul activelor riscante poate persista pe piețe, ceea ce ar putea duce la scăderi suplimentare ale evaluărilor criptomonedelor.

De asemenea, au existat speculații în piață cu privire la posibile discursuri privind viitoarea reglementare a industriei, la Jackson Hole.

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, în urma prăbușirii monedei stabile Terra și a întregului lanț Luna și Tether în prima jumătate a anului, a indicat că toamna anului 2022 este perioada în care să ne așteptăm la primele reglementări transparente privind activele digitale. Un pas către o reglementare favorabilă a industriei criptomonedelor a fost făcut recent de Australia.

Sursa: alternative.me

Indicatorul “Fear and Greed” arată o frică persistentă. Cu toate acestea, indicele este încă departe de nivelul de „frică extremă”, deși recentele lichidări de pe piața criptomonedei creează îngrijorări cu privire la retestarea nivelurilor sub 20.000 USD. Acest lucru înseamnă că investitorii în criptomonede sunt în retragere și acceptă nivelurile „din ce în ce mai scăzute” ale Bitcoin, iar lipsa unei spargeri a nivelului de „Frică extremă” în fața unei scăderi sub media cheie de 200 de sesiuni indică loc în continuare pentru o mișcare descendentă.

Sursa: xStation5

Bitcoin, interval H4. Principala criptomonedă a scăzut sub media sa mobilă de 200 de sesiuni, care se află la 23.000 USD. Nivelurile Fibonacci indică încă două suporturi potențiale situate între 20.500 USD și 19.700 USD. Încălcarea acestora ar duce probabil la o „configurație pozitivă” la nivelurile minimelor din iunie de la 17.300 USD.