BET
14109.9
-0.95%
BET-TR
28867.37
0.5%
BET-FI
52704.15
0.34%
BETPlus
2099.33
-0.84%
BET-NG
1052.07
-1.12%
BET-XT
1216.71
-0.69%
BET-XT-TR
2466.81
0.5%
BET-BK
2611.46
0.08%
ROTX
30962.23
0.77%Finqware devine prima instituție românească de plată pașaportată în 29 de țări europene și începe extinderea internațională

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

În urma finalizării procesului de pașaportare, Finqware, compania românească FinTech licențiată de Banca Națională a României pentru a presta servicii de open banking, primește undă verde de a opera în toate țările Spațiului Economic European (29 de țări + România).

Evenimentul este o premieră românească prin faptul că startup-ul devine astfel prima (și singura pentru moment) instituție de plată autorizată în țara noastră care poate să presteze servicii peste granițele naționale, profitând de reglementările europene care permit acest lucru. Spre comparație, în registrele BNR sunt înregistrate peste 270 de instituții de plata din alte state care au notificat reglementatorul român de intenția de a presta servicii în piața locală, dar niciun alt jucător local care sa fi urmat procedura de notificare a altor state.

Ca urmare a atingerii acestui statut, Finqware a început deja expansiunea internațională în Benelux prin incubarea la The LHoFT – Luxembourg House of Financial Technology.

Compania își propune sa folosească ecosistemul luxemburghez, foarte înclinat sa susțină inovația tehnologică pentru industria financiară, ca o poarta de intrare pe mai multe piețe din regiune (Belgia, Franța, Olanda, Germania).

Finqware a lansat de curând FinqTreasury, singura platformă de management al trezoreriei bazată pe Open Banking ce ajută echipele din departamentul financiar al grupurilor de companii să gestioneze într-un singur loc fluxul de cash în timp real, multi-bancă, multi-companie, multi-țară. FinqTreasury acoperă o arie vastă de funcționalități bazate pe agregarea si procesarea datelor bancare de la gestionarea numerarului, reconcilieri, audit si raportare, plăți, colectare și, de asemenea, acceptarea plăților.

Cosmin Cosma (Co-founder si CEO Finqware): “Tehnologia din spatele FinqTreasury, bazată pe API-uri Open Banking, permite trezorerierului să nu mai piardă timp prețios în aplicații multiple de internet banking și agregare manuală de date în foi de calcul consumatoare de timp și generatoare de frustrări, ci în schimb să aibă acces la toate datele bancare în timp real, într-o singură interfață prietenoasă cu utilizatorul.

Cu platforma noastră deep tech testată deja în parteneriate cu nume mari de bănci din Europa, acum suntem bine poziționați pentru a conduce revoluția digitalizării pentru departamentele financiare.

Radu Pojoga (Chief Revenue Officer Finqware): “Piața de open banking a fost estimată la 6,14 miliarde de euro în 2020 și ar trebui să crească la 48,30 miliarde de euro până în 2030.

FinqTreasury reprezintă oportunitatea pentru orice departament de finanțe să aibă acces centralizat și în timp real la datele bancare și să își realizeze activitățile legate trezorierie și cash management mai rapid și mai ușor. Am ales să ne începem expansiunea chiar din inima lumii Fintech europene din Luxemburg, ca punct central pentru extinderea în Benelux și mai departe în celelalte țări europene.