BET
17764.07
-0.94%
BET-TR
37601.25
-0.93%
BET-FI
58687.29
0.41%
BETPlus
2622.16
-0.94%
BET-NG
1278.12
-0.68%
BET-XT
1508.13
-0.78%
BET-XT-TR
3155.09
-0.76%
BET-BK
3257.19
-0.23%
ROTX
39072.17
-0.93%
Visa extinde plățile mobile în România printr-un parteneriat cu Google Pay și 7 instituții financiare

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Visa extinde plățile mobile în România printr-un parteneriat cu Google Pay și șapte instituții financiare, oferind consumatorilor cât și comercianților o experiență de plată mobilă comodă, simplă și sigură.

România se alătură altor 19 țări europene în care tehnologia de plăți mobile oferită de Visa și Google este deja disponibilă. Bazat pe tehnologia de tokenizare Visa, serviciul Google Pay permite consumatorilor să plătească cu telefonul mobil simplu, rapid și sigur, indiferent dacă se află într-un magazin, folosesc transportul public în drum spre serviciu sau fac cumpărături online.

Google Pay are la bază tehnologia de securitate Visa care înlocuiește datele de plată confidențiale ale cardului cu un identificator unic digital și protejează împotriva fraudei. În condițiile în care se estimează că numărul consumatorilor care fac cumpărături online va atinge 2,1 miliarde în întreaga lume până în 2021, tehnologia de tokenizare Visa joacă un rol vital în consolidarea securității plăților digitale.

Consumatorii din România pot activa serviciul Google Pay din aplicațiile de mobile banking ale Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Orange Money, Revolut și UniCredit Bank, având astfel posibilitatea să facă plăți contactless cu dispozitive mobile, chiar și atunci când cardul lor nu este contactless.  

Extinderea serviciului Google Pay în Europa vine într-un moment în care tranzacțiile contactless înregistrează o creștere spectaculoasă, tot mai mulți consumatori adoptând această metodă extrem de simplă de a plăti prin simpla apropiere a cardului de terminalul POS. Potrivit datelor Visa, peste 80% din plățile fizice realizate cu carduri Visa la comercianți în Europa erau contactless la sfârșitul lunii septembrie 2020. În România, peste 9 din 10 plăți realizate cu Visa prin card sau telefonul mobil sunt contactless.

Tehnologia contactless este cheia dezvoltării plăților mobile, România fiind foarte bine poziționată din această perspectivă ținând cont că infrastructura de plată este aproape în totalitate echipată cu NFC. Peste 7 din 10 carduri Visa în România pot fi folosite acum pentru a plăti cu Google Pay online, în aplicațiile și pe site-urile comercianților, în magazine la orice terminal de plată contactless sau în mijloacele de transport public. Astfel, consumatorii vor putea să se bucure de o experiență de cumpărături mult mai simplă și sigură atunci când își utilizează dispozitivul mobil”, a declarat Cătălin Crețu, General Manager pentru România, Malta, Croația și Slovenia în cadrul Visa. 

„Nu a existat niciodată o cerere mai mare pentru soluții simple, sigure și utile de plată. Suntem încântați să continuăm colaborarea excelentă cu Visa pentru a permite deținătorilor de carduri Visa din toate băncile partenere participante să acceseze serviciul Google Pay prin intermediul aplicațiilor de mobile banking ale acestora. Începând de astăzi, consumatorii din România sunt invitați să se bucure de toate beneficiile unei experiențe de plată simplă și rapidă, atât online cât și în magazine”, a declarat Florence Diss, Coordonator Parteneriate pentru Plăți la Google.

Totodată, consumatorii din România vor putea beneficia de limite mai mari pentru tranzacții, fără introducerea codului PIN, față de plata cu cardul contactless, unde în prezent este necesară introducerea PIN-ului pentru sume mai mari de 100 de lei. Acest lucru este posibil datorită tehnologiei de tokenizare Visa, care oferă un nivel de securitate suplimentar plăților mobile.