BET
17594.96
-0.95%
BET-TR
37376.89
-0.6%
BET-FI
58220.96
-0.79%
BETPlus
2598.77
-0.89%
BET-NG
1261.06
-1.33%
BET-XT
1492.66
-1.03%
BET-XT-TR
3134.17
-0.66%
BET-BK
3234.3
-0.7%
ROTX
38664.97
-1.04%
Beneficiile implementării tehnologiei Blockchain în 7 Industrii de bază

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

În lumea de astăzi, este dificil să găsești o instituție care beneficiază de încrederea unei comunități în ceea ce privește siguranța informațiilor personale, mai ales dupa scandalul recent Cambridge Analytica. Blockchain vine însă și schimbă radical această perspectivă în cele mai importante 7 industrii din piață.

Identități furate sau furtul de date, comerțul cu informații personale, toate acestea sunt probleme ale comunității online moderne din zilele noastre. In acest context, tehnologia Blockchain oferă o nouă perspectiva care promite integritatea și coerența tuturor înregistrărilor efectuate in mediul digital. Pe măsură ce blockchain se dezvoltă și continuă să-și răspândească influența în toată lumea, industriile vor începe să se schimbe sub beneficiile copleșitoare ale acestei noi tehnologii. Regăsiți în continuare cum…

Industria financiară

Faptul că trei instituții financiare majore precum Visa, City Bank și NASDAQ au investit undeva în jurul valorii de 30 de milioane de dolari în Chain.com este un semnal clar că tehnologia Blockchain este considerat un lucru serios în lumea banilor. Beneficiile sunt vaste, registrele digitale ar descentraliza sectorul bancar și ar oferi tranzacții monetare mai rapide și mai sigure. Să nu mai vorbim de faptul că, cu blockchain la bază, ratele de schimb valutar nu s-ar mai regăsi sub influența băncilor centrale.

Industria muzicală

Problema cu care se confruntă majoritatea artiștilor de muzică în zilele noastre este pirateria care reduce semnificativ veniturile editorilor. Cu ajutorul tehnologiei blockchain, ar fi posibil crearea unui registru descentralizat al proprietarilor de drepturi, astfel încât să nu existe nicio posibilitate de a accesa o melodie fără a efectua mai întâi plata către proprietarul original. Industria muzicală nu este singura care ar beneficia de o astfel de utilizare a tehnologiei digitale. Potrivit unor experți în copywriting, inclusiv serviciile lor ar putea beneficia de o astfel de tehnologie.

CITESTE SI:  Studiu PwC: 65 de modalitati prin care tehnologia blockchain poate contribui la depasirea provocarilor de mediu la nivel global

Real estate – Piața imobiliară

Achiziționarea și vânzarea de proprietăți necesită o mulțime de documente și costuri inutile, iar cel mai dificil aspect este ca majoritatea consumă și foarte mult timp. Combinarea blockchain și a contractelor inteligente pe care această tehnologie le pune la dispoziție ar accelera semnificativ întregul proces. Nu ar mai fi nevoie de garanții deoarece contractele inteligente pot fi activate automat atunci când sunt îndeplinite toți termenii contractului. Mai mult, cu mai puține documente și mai mult automatizare, taxele ar fi mai mici, la fel și comisioanele agențiilor imobiliare.

Sănătate

Dosarele medicale centralizate sunt departe de a fi sigure în vremurile noastre, din foarte multe motive, la fel ca orice altă bază de date centralizată. Introducerea blockchain în înregistrările medicale ar avea un impact puternic asupra îmbunătățirii securității datelor. Deoarece nu se pot schimba sau șterge date, medicii ar avea întotdeauna o perspectivă asupra întregului istoric al pacientului, dar în același timp, nici persoanele neautorizate nu ar putea accesa vreuna din aceste date.

Politică

Deși nu poate fi considerată chiar o industrie, cu toate acestea, există întotdeauna o mulțime de bani și de afaceri care au loc în jurul politicienilor. Astfel, blockhain-ul poate schimba chiar și politica în bine, mai ales în ceea ce privește alegerile. Cu blockchain, votarea ar fi mai rapidă și cu zero șanse de fraudă, deoarece sistemul va conta doar acele voturi valide. Sistemul ar putea elimina cele care nu respectă termenii de vot, în același timp oamenii ar ști dacă cineva ar vota în locul lor, ceea ce ar fi destul de greu de realizat în primul rând.

Internet și telecomunicații

Atacurile cibernetice reprezintă o amenințare atât la adresa întreprinderilor cât și a utilizatorilor individuali. Astăzi, aproape oricine ar putea lansa un atac și ar putea refuza accesul la acest serviciu milioanelor de utilizatori din toata lumea. Blockchain ar permite un trafic pe internet mai sigur sau, eventual, să dezvolte o altă formă de internet, una mai robustă. Acest sistem nu ar fi perfect, cu toate acestea, ar fi mai dificil de spart, deoarece intrusul ar trebui să identifice nodurile și apoi să distruga suficiente noduri pentru a afecta integritatea lanțului.

Industria juridică

Cine poate schimba ultima voință a unei persoane, ce face parte dintr-un testament scris atunci când aceasta face parte dintr-un registru permanent protejat prin tehnologia blockchain? În plus, orice schimbări ar fi ușor de urmărit și înregistrat, în cazul în care persoana decide să facă unele schimbări. Mai mult, blockchain ar elimina complet necesitatea disputelor de lunga durata, a taxelor costisitoare și a procedurilor birocratice. În plus, momentele acelea dificile în care trebuie să sapi sa afli informatii despre sau de la rudele îndepărtate care ar pretinde o moștenire ar fi de domeniul trecutului. Multe alte aspecte juridice care includ stocarea și punerea la dispozitie a datelor ar putea fi îmbunătățite, de asemenea, prin natura descentralizată a tehnologiei blockchain.

În loc de concluzie…

Multe dintre schimbările menționate în acest articol au loc deja deja și este doar o chestiune de timp până când tehnologia blockchain va fi implementată în majoritatea proceselor din viața noastră de zi cu zi. Este important ca generația noastră să se familiarizeze cu această nouă oportunitate și să facă tot posibilul pentru a profita la maxim de beneficiile pe care tehnologia blockchain le aduce.

Sursa: Coinspeaker