BET
16838.36
-0.26%
BET-TR
34937.55
-0.26%
BET-FI
59897.97
-0.98%
BETPlus
2488.64
-0.26%
BET-NG
1205.13
-0.11%
BET-XT
1434.84
-0.36%
BET-XT-TR
2943.66
-0.36%
BET-BK
3096.27
-0.44%
ROTX
36979.69
-0.22%


CNIPMMR împreună cu Banca Comercială Română au lansat proiectul Romania Tech Nation

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Astăzi, 8 octombrie, în Aula Universității Politehnica București, s-a lansat Romania Tech Nation, o inițiativă a Consiliului Național al IMM-urilor din România (CNIPMMR), împreună cu Banca Comercială Română, eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, domnul Klaus Iohannis.

Romania Tech Nation reprezintă un proiect multi-anual cu evenimente policentrice, al cărui obiectiv principal este impulsionarea transformării României prin tehnologie. Primul pas pentru realizarea acestui obiectiv este coagularea actorilor cheie în trei direcții strategice: ecosistemul antreprenorial, ecosistemul de educație antreprenorială și politicile publice, cu obiective tactice anuale, respectiv strategice în 5 și 10 ani.

Evenimentul de lansare al acestui proiect național a abordat, împreună cu invitații săi Florin JIANU, președinte CNIPMMR, Sergiu MANEA, CEO BCR, Iulian STANCIU, CEO eMag, Liviu Drăgan, CEO Druid, Măriuca TALPEȘ, cofondator Bitdefender, Ela MORARU, CEO Google Romania sau Alexandru Mihailciuc, Global Head of pre-sales UiPath, câteva aspecte importante:
1. Impulsionarea ecosistemului de tehnologie și antreprenoriat pentru dezvoltarea României
2. Prezentarea proiectelor transformaționale derulate de către reprezentanți ai ecosistemului local de tehnologie
3. Furnizarea de know-how și resurse pentru studenți, viitori sau tineri antreprenori, start-up-uri și IMM-uri

În cadrul deschiderii evenimentului, președintele României, E.S. Klaus Iohannis, a menționat “România Tech Nation reprezintă proiectul de care România modernă are nevoie, nu doar pentru mesajul dedicat importanței inovării și tehnologiei pentru economie, dar și pentru apelul de mobilizare pe care antreprenorii îl adresează tinerei generații. Dumneavoastră, întreprinzătorii prezenți pe scenă, oferiți mediului antreprenorial autohton povești de succes și modele sănătoase de dezvoltare. Este cel mai bun imbold pentru tânăra generație și viitorii oameni de afaceri.

Florin Jianu, președintele CNIPMMR a menționat “Acest demers este unul eminamente al domeniului privat dar așa cum spunea și domnul președinte, pentru a exista o națiune tehnologizată, o România Tech Nation, avem nevoie de un sistem, avem nevoie de toți actorii, avem nevoie de Guvern, de mediul privat pentru a crea acest sistem. Educația în tehnologie este extrem de importantă dar și educația în antreprenoriat, pentru a crea noi generații de antreprenori.

Sunt și alte instrumente pe care noi le propunem, instrumente privind finanțarea, cum e România Digitală, instrument care se va regăsi în viitoarea perioadă programatica 2021- 2027 și va finanța domenii precum inteligența artificială, cyber security, competențe digitale avansate sau transformarea digitală.

Avem un al treilea proiect, o a treia propunere la care eu țin personal și pe care am intitulat-o generic “Destination România”, un proiect prin care să atragem alături nu numai cercetătorii și oamenii valoroși din această țară dar și talentele din alte țări. De ce nu, să ne poziționăm ca un hub de atragere pentru talente antreprenoriale în tehnologie sau în cercetare-dezvoltare-inovare.

CITESTE SI:  Revolut devine prima bancă din România care lansează eSIM

De asemenea, Sergiu Manea, CEO BCR, a susținut în cadrul deschiderii “Romania 4.0 are nevoie de investiție în oameni prin educație tehnologică și digitală. Vom deschide centre de educație alternativă în tehnologie în sucursalele noastre regionale.

Dacă am făcut cursuri de educație financiară pentru 300.000 de români în doar 3 ani de zile, suntem siguri că împreună putem replica acest model. Vom oferi umbrelă spațiilor noastre ți finantare acelor idei despre cum putem educa împreună în tehnologie 1.000.000 de români. Așteptăm proiectele voastre! Statului Roman îi vom propune să ofere facilități fiscale pentru investiția în educație de înaltă tehnologie.


 

[ajax_load_more]