BET
16037.33
0.15%
BET-TR
33272.8
0.15%
BET-FI
58133.25
-0.69%
BETPlus
2380.73
0.15%
BET-NG
1147.77
-0.04%
BET-XT
1371.53
0.04%
BET-XT-TR
2813.58
0.04%
BET-BK
3000.5
-0.17%
ROTX
35741.27
0.01%Next Capital investește 600.000 euro în DOCBOOK, prima platformă de Telemedicină din Romania

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Platforma online de programări la doctor, Docbook a atras o investiție de 600.000 euro de la Grupul Next Capital și va dezvolta prima soluție completă de Telemedicină din România. Telemedicina va redefini zilele acestea interacțiunea pacient-medic în contextul crizei mondiale COVID 19, iar consultațiile, dosarele medicale, consultul pluridisciplinar se vor muta în online, tocmai pentru a se evita interacțiunea directă.

Am căutat să atragem un profil de investitor activ, adică nu doar money, ci smart money. Contribuția noului investitor, Next Capital Group, nu este dată doar de participația achizitionată, ci si de experiența membrilor Board-ului, care sunt dispuși să se implice activ, precum și de complementaritatea și sinergiile cu celelalte companii din grupul Next Capital, astfel încât dezvoltarea Docbook sa fie accelerată de acestea, Docbook vizând în scurt timp extindere internațională.” a precizat Cristian Barbu, Founding Partner Docbook.

Adrian Boghiu, reprezentantul Next Capital, a precizat recent ca NCG începuse deja investițiile în proiecte din domeniul tehnologiei pe piața europeană, vizând să investească și în domeniul medical, Docbook fiind oportunitatea perfectă pentru îmbinarea acestora.

Suntem încântaţi de viteza ridicată de dezvoltare a platformei digitale Docbook, care este complet integrată cu o rețea de peste 6000 de medici oferind acces instant la servicii medicale pe tot teritoriul țării, dar și de viziunea și capacitatea de execuţie a echipei. Vom continua să susţinem ritmul de dezvoltare a platformei Docbook pentru a accelera diversificarea serviciilor oferite și expansiunea rețelei, inclusiv în această perioadă pe care toți ne-o dorim să o traversăm cu bine și sănătoși”, declară Adrian Boghiu.

Printre investitorii Docbook se numară și dr. Wargha Enayati (fondatorul reșelei medicale Regina Maria, al clinicilor Fundației Inovații Sociale Regina Maria, precum și a Enayati Medical City, cea mai mare investiție medicală din România ultimilor 30 de ani), precum si Florin Antoci, fondatorul Whiteboard.

CITESTE SI:  Inteligența artificială va începe din 2024 să transforme și mai mult activitatea companiilor

Investiția în această platformă va fi înzecit multiplicată pe termen lung, tocmai pentru că vom dezvolta sistemul de Telemedicină. Veți vedea că și după ce vom iesi din criză, Telemedicina va suplini cu brio vizitele dese la diversele specialități, va scurta timpul și evaluarea, costurile actului medical în sine, va ușura birocratic și va inlesni evaluarea pluridisciplinară a cazului medical, iar rezultatele ne vor determina să folosim acest sistem și în viitor. Dacă până acum problema cea mai mare ținea de legislație, azi până și autoritățile din România sunt forțate de criză să urgenteze reglementarea actului medical online” a declarat Wargha Enayati, Președintele Enyati Group.

Docbook este prima platformă digitală de servicii medicale pentru adulți și copii din România, care intermediază accesul la toata gama de servicii medicale (consultații, analize, investigații imagistice, tratamente, farmacie online etc), atât pentru utilizatori individuali, cât și pentru angajatori și care acoperă întreaga țară. Accesul la Docbook permite găsirea și programarea la clinică, specialitatea, sau chiar medicul dorit în doar câteva minute, inclusiv de pe telefonul mobil. Până acum, Docbook a ajutat mai mult de 100,000 de pacienți, reușind sa ofere acestora servicii medicale de calitate, în proximitate și la costuri reduse.

Din Grupul Next Capital mai fac parte IFN Next Capital Finance SA, fondată în noiembrie 2006, care oferă soluţii de factoring si gestiune creanţe, dar şi compania Optima Solutions Services care ofera servicii de tip Business Process Outsourcing. Grupul Next Capital are acţionariat majoritar românesc și minoritar fondul de investiţii britanic North Bridge.


 

[ajax_load_more]